Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

"Πού πάμε;" - Ένα άρθρο απάντηση σε όλα και για όλους: Χρέος, κυβέρνηση, δανειστές, δημάρχους, αντιπολίτευση κλπ

To ερώτημα είναι στα χείλη όλων των Ελλήνων είτε είναι υπέρμαχοι της "τελικής λύσης" και της σύγκρουσης με τους δανειστές είτε επιλέγουν πιο συντηρητικές επιλογές, .....
με επιστροφή σε ένα πιο light μνημόνιο ή ακόμα και σε ένα "full" Μνημόνιο, όπως αυτό που επέβαλε στη χώρα το κουαρτέτο Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά, Βενιζέλου.
Και το ερώτημα είναι τόσο απλό - "Πού πάμε;" όσο σύνθετη είναι η απάντηση: Κανείς, πραγματικά κανείς, δεν γνωρίζει "που πάμε".
Και αυτό, δυστυχώς για όλους μας δεν είναι ερώτημα του σήμερα. Δεν υπάρχει απάντηση στην τραγική περιπέτεια στην οποία ενεπλάκη η χώρα από το Μάϊο του 2010 και είναι άγνωστο αν και πότε θα απεμπλεκεί στον ορατό ορίζοντα, έστω π.χ. μιας δεκαετίας.
Γιατί τα περίφημα "δάνεια της Αγγλίας", ανάλογα του σημερινού Μνημονίου, το οποίο έλαβε η χώρα κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821 και τα πρώτα μετεπαναστατικά χρόνια αποπληρώθηκαν μεταξύ των δεκαετιών '50 και '60, δηλαδή κάπου 130 χρόνια μετά την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους.
Άρα η κατάσταση είναι πλέον πολύ συγκεκριμένη και κρίσιμη. Οι πολίτες απέρριψαν το Μνημόνιο και τη "σιγουριά" του -αργού θανάτου- κατ'άλλους, τρεις φορές: Και το Μάϊο του 2012 και τον Ιούνιο του 2012 στις επαναληπτικές εκλογές και φυσικά στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου.
Και όταν απέτυχαν στην επιλογή τους με τον "αντιμνημονιακό" δεξιό Α.Σαμαρά και τον "αντιμνημονιακό" αριστερό Φ.Κουβέλη, δεν δίστασαν με την πρώτη ευκαιρία να φέρουν στην εξουσία τον ακροαριστερό - για τα δυτικοευρωπαϊκά δεδομένα - Α.Τσίπρα και την ακροαριστερή ομάδα του 3,5% που εξακολουθεί και κάνει κουμάντο στο κόμμα.
Και οι πολίτες δεν θα διστάσουν να φέρουν στην εξουσία ακόμα και τον ... Βασίλη Λεβέντη προκειμένου να βγει και αυτός να μας δείξει τι μπορεί να κάνει έναντι των πιστωτών.
Ο λαός δεν θέλει να κάνει αυτό που του λένε: "Αναγνώρισε τις ευθύνες σου για την κατάσταση, δέξου τη μοίρα σου και ζήσε με πολύ λίγα, όπως ζουν στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία κλπ". Τέλος!
Και αν δεν καταφέρουν οι νυν, ο λαός θα προστρέξει στους επόμενους, όποιοι και αν είναι αυτοί.
Πραγματικά μην εντυπωσιαστούν στις Βρυξέλλες αν δουν τον Β.Λεβέντη ή τον Α.Γκλέτσο να εμφανίζεται με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να διαπραγματευτεί το χρέος.
Και τότε θα νοσταλγήσουν πραγματικά τον "εκκεντρικό" μποέμ, τον Γ.Βαρουφάκη και τον "πρόεδρο του 15μελούς", τον Αλέξη Τσίπρα.
Άρα, έχουμε ένα πρώτο στοιχείο: Οι πολίτες απορρίπτουν Μνημόνια και οτιδήποτε άλλο δεν τους δίνει μια σαφή ορατή έξοδο από την κρίση, έστω και στο απώτερο μέλλον.
Με όποιες συνέπειες και αν έχουν να αντιμετωπίσουν.
Ας το λάβουν αυτό υπ'όψιν τους οι πιστωτές και τα ντόπια ενεργούμενά τους. Οι πολίτες στη μεγάλη πλειοψηφία τους έχουν λάβει τις αποφάσεις τους.
Από εκεί και πέρα τί έχουμε; Έχουμε μια κυβέρνηση άπειρη, αγνή, ιδεοληπτική, ψυχωμένη, μπερδεμένη, με καλές προθέσεις αλλά άσχετη, αποφασισμένη αλλά κι επικίνδυνη με συντηρητικούς όρους.
Αλλά αυτούς έχουμε και με αυτούς θα πορευθούμε.
Και σε τελική ανάλυση ίσως τη συγκεκριμένη στιγμή δεν χρειαζόμαστε άλλους. Είναι οι καταλληλότεροι. Γιατί δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε σοβαρά.
Άλλωστε, τί να διαπραγματευθούνε; Το πάχος των αλυσίδων που μας έχουν δέσει ή το μήκος της αλυσίδας;
Γιατί οι άλλοι αυτό διαπραγματεύονταν.
Ερχόταν ο Γ.Χαρδούβελης που είχε βγάλει όλα τα λεφτά του στο εξωτερικό και μας έλεγε "Φερθείτε πατριωτικά και φέρτε τα λεφτά σας μέσα"!
Κι αυτός τα έστελνε έξω!
Είχαμε και τον νούμερο 1 σύμβουλο του Α.Σαμαρά, τον παραλίγο υπουργό Οικονομικών Σ.Παπασταύρου, που και αυτός είχε βγάλει τα λεφτά του έξω! Και διαπραγματευόντουσαν με τους πιστωτές που, γνωρίζοντας φυσικά τα αδύνατα σημεία τους, τους κρατούσαν από τ'αρχ...α.
Έτσι γινόταν η διαπραγμάτευση με τους δανειστές επί Σαμαρά.
Τώρα τί να διαπραγματευθούν ετούτοι; Δεμένοι χειροπόδαρα είναι με κάτι υπογραφές και αποφάσεις της Βουλής "Να!". Δεμένοι χειροπόδαρα και με το αγγλικό δίκαιο μέσα στο μεγαλύτερο μέρος του χρέους "δια χειρός Α.Σαμαρά" παρακαλώ.
Τί σημαίνει αυτό; Δεν πληρώνετε; Ο.Κ. πάμε στο δικαστήριο και κατάσχουμε την πρεσβεία σας, τα αεροσκάφη σας και πάνω απ'όλα τον χρυσό σας, που προδότικα χέρια τον έχουν στείλει "για φύλαξη" στο εξωτερικό!
Αυτή είναι η κατάσταση με λίγα λόγια.
Ο λαός είναι έτοιμος να εκλέξει Βασίλη Λεβέντη και μετά Απόστολο Γκλέτσο αν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ και συμβιβαστεί και οι δανειστές μπορούν, αν θέλουν, να μας στείλουν σε επίπεδο αποθεματικών χρυσού στο σημείο που βρέθηκε το νέο ελληνικό κράτος το 1830: Στο μηδέν!
Τί σοβαρή διαπραγμάτευση να κάνεις με αυτούς τους όρους με τους "κολλημένους" καλβινιστές Μέρκελ και Σόϊμπλε, το τσιουάουα, τον Ολάντ, τον αριστερό "της καρπαζιάς" Ματέο Ρέντσι (προφανώς εννοούν ότι του αρέσει να τρώει καρπαζιές από την αριστερή παλάμη της Μέρκελ για αυτό τον λένε αριστερό) ή τον άλλο το διεφθαρμένο τον Ισπανό που σε ένα χρόνο δεν θα τον θυμάται κανένας;
Και άντε ότι η διαπραγμάτευση "ναυαγει'. Ποιος θα τολμήσει να πει "Πτωχεύω την Ελλάδα". Ποιος θα πατήσει το κουμπί; Η Γερμανία; Όχι, αρκετά εκατομμύρια ανθρώπους έχουν δολοφονήσει οι Γερμανοί.
Οι Γάλλοι; Χα! Για να κάνεις αλητείες χρειάζεται να είσαι αλήτης και μάγκας. Αυτή η λουλού ο Ολάντ δεν μπορεί να κάνει ζάφτι τις γκόμενές του, θα πτωχεύσει την Ελλάδα;
Μετά ποιος έχει σειρά; Οι Ολλανδοί; Πολύ έξυπνοι για να κάνουν τέτοια παπαριά.
Πιο ύποπτοι οι ανατολικοί. Οι νεκρικές αποφύσεις του υπαρκτού σοσιαλισμού. Καμιά Τσεχία, καμία Σλοβενία.
Να μου πεις πού θα κρυφτούν μετά όταν πτωχεύσουν την Ελλάδα; Δικό τους θέμα...
Γι' αυτό σας λέμε: Μπερδεμένα τα πράγματα στο εξωτερικό.
Στο εσωτερικό απλά για γέλια. Βγαίνουν οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και διαμαρτύρονται για την ΠΝΠ που δέσμευσε τα αποθεματικά τους. Λες και είναι δικά τους τα λεφτά.
Λες και δεν ανήκουν στην κεντρική κυβέρνηση τα χρήματα όλων τους.
Και μιλάνε κάτι δήμαρχοι-κουράδες ότι "έχουμε δικτατορία και σταλινικό καθεστώς"! Βγαίνει και το ανέκδοτο ο Μπουτάρης και κηρύσσει "αντίσταση".
Κάντε όση αντίσταση θέλετε. Οι κωδικοί είναι απλά κλειστοί. Θα τα πάρετε τα λεφτά "σας", αλλά τώρα, για μερικές ημέρες, τα χρειάζεται η πατρίδα.
Γιατί η πατρίδα σήμερα χρειάζεται και το τελευταίο ευρώ. Γιατί κάνει μια σκληρή διαπραγμάτευση ή έστω καθυστέρηση στην διαπραγμάτευση μέχρι να έρθει η ώρα για το "μπουμ" στις 30 Ιουνίου και δεν θέλει να πάρει νέο δάνειο από τους πιστωτές.
Δεν θέλει να βάλει καινούριες αλυσίδες στα πόδια της τη στιγμή που ζητά να βγάλουν από τα πόδια της Ελλάδας αυτές που τις έβαλε το κουαρτέτο Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά, Βενιζέλου. Δεν θέλει να σκύψει το κεφάλι.
"Όχι", λέει σύμπασα η "Πέμπτη Φάλαγγα". "Θα πάρεις το δάνειο και στ'αρχ..ια μας η Ελλάδα και το χρέος της. Εμείς θέλουμε τα λεφτά μας για να κάνουμε τα γνωστά παιχνίδια των δημάρχων". Το τι θα πάρουν θα το δείτε άμεσα.
Εν πάση περιπτώσει στην κυβέρνηση δεν πιστεύουμε ότι κανείς διαπραγματεύεται σοβαρά, γιατί απλώς δεν υπάρχει τίποτα να διαπραγματευθεί.
Αν υποχωρήσουν οι δανειστές, έχει καλώς, αν όχι τέρμα οι πληρωμές στους πιστωτές, εμείς μένουμε στο ευρώ, θα πορευθούμε με ό,τι μας δώσουν Κίνα, Ρωσία, Ιράν, τουρισμός κλπ και βλέπουμε. Πάντα εντός ευρώ. Και άσε την ΕΚΤ να βάζει τις πιστωτικές τη γραμμές "εκεί που ξέρει", μετά...
Και σε τελική ανάλυση το να βαρέσεις ένα "κανόνι" 350 δισ. γιατί είναι χειρότερο από το να έχεις στο λαιμό δεμένα 350 δισ. ευρώ για τα επόμενα 150-200 χρόνια;
Ας πρόσεχαν τα Κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών όταν οι τράπεζές τους τούς "ξεφόρτωναν" τα ελληνικά χρέη και ψήφιζαν ανάληψη χρεών υπό το γερμανικό μαστίγιο. Δεν το πρόσεξαν. Εμείς φταίμε;
Πάντως, πίσω η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει. Και η Ελλάδα θα επιβιώσει. Η Ευρώπη να δούμε πώς θα επιβιώσει μετά, όταν η Ελλάδα θα έχει βγει από τη φυλακή και θα έχει ζήσει.
Γιατί το Αλκατράζ, τη φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Σαν Φρατσίσκο των ΗΠΑ, την έκλεισαν όταν κατάφερε να δραπετεύσει και να επιβιώσει ο πρώτος. Αποδείχθηκε ότι ήταν άχρηστη... Το ίδιο θα συμβεί και με την ευρωζώνη.
Και όταν ο Β.Σόιμπλε εγκαταλείψει τις δύο ρόδες του αμαξιδίου του και τον μεταφέρουν ξαπλωτό στο γνωστό ρομβοειδές κουτί οι τέσσερις βαστάζοι, η Ελλάδα θα ζει και θα μεγαλουργεί...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου