Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΠΟΛΙΤΕΣ στο προσκήνιο: Τι πρέπει να κάνει η Αυτοδιοίκηση για την υγεία……

Σήμερα πραγματοποιήθηκε πανφωκικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κεχαγιά της Άμφισσας για την διάσωση του νοσοκομείου, που πνέει τα λοίσθια.....

Λίγοι από τους ομιλητές εστίασαν στην πραγματική αιτία του αδιεξόδου που έχει  προκύψει, η οποία αιτία είναι ο πολιτικός στόχος των προηγούμενων κυβερνήσεων να  ιδιωτικοποιήσουν την υγεία,  με αποτέλεσμα,  για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, να υποχρηματοδοτείται και να υποστελεχώνεται το νοσοκομείο μας τα τελευταία χρόνια.

Η τοποθέτηση της δημοτικής μας παράταξης στην κινητοποίηση αυτή που συμμετείχαμε,   ήταν η εξής:
« Μαζευτήκαμε όλοι μαζί στην Πλατεία Κεχαγιά της Άμφισσας για  να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε στην κυριολεξία το δικαίωμά μας για ΖΩΗ.
Εμείς,  οι ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ,  πιστεύουμε πως μια κοινωνία για να υπάρχει, να λειτουργεί και να έχει συνέχεια με προοπτική, πρέπει να στηρίζεται σε τέσσερεις παράγοντες.
   Ο 1ος  και Προαπαιτούμενος. Είναι η ΥΓΕΙΑ. Η Υγεία της Κοινωνίας είναι η πρώτη και πιο καθοριστική απαίτηση για να υπάρχει συνέχεια και μέλλον για την ίδια. Χωρίς αυτή γίνεται ευάλωτη, υποβαθμίζεται και τα πρώτα σημάδια διάλυσης δεν θα αργήσουν να φανούν, οδηγώντας τελικά ή στην εξαφάνισή της, ή στην καθυπόταξή της σε ξένους. 
   Ο 2ος είναι το Κεφάλαιο, που πρέπει να έχει και η προστασία αυτού. Το πιο σημαντικό κεφάλαιο για μια κοινωνία είναι η Νέα Γενιά και η Παιδεία.
   Ο 3ος είναι το αγαθό της εργασίας. Η διασφάλιση της Εργασίας και η δυνατότητα να παράγουμε μας απελευθερώνει. Μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε ανεξάρτητοι ως σύνολο,  με αξιοπρέπεια, με όσο το δυνατό μεγαλύτερη οικονομική αυτοτέλεια.
   Ο 4ος  είναι η Δημοκρατία. Είναι η συνθήκη που καθορίζει το πλαίσιο και τα όρια μέσα στα οποία θα κινηθεί η ίδια η κοινωνία.
Σήμερα,  και οι τέσσερεις παραπάνω παράγοντες  είναι χτυπημένοι με αλύπητο τρόπο και με μεγάλη σφοδρότητα.
Για τον πρώτο παράγοντα, τον προαπαιτούμενο, δηλαδή την Υγεία,  παρευρεθήκαμε και εμείς στο συλλαλητήριο. Γιατί είναι ανάγκη να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε -μαζικά και με κάθε τρόπο-  οι δομές Υγείας στο τόπο μας, το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού μας να κρατηθούν Ζωντανά, εξασφαλίζοντας έτσι μέσα από αυτά την δική μας Ζωή, άρα και το μέλλον του τόπου.
Για να γίνει αυτό απαιτείται κυρίως η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η επάνδρωση όλων των βαθμίδων των δομών αυτών, από  Γιατρούς, Νοσηλευτικό, Βοηθητικό και Διοικητικό προσωπικό, κατοχυρώνοντας όμως  ταυτόχρονα το πλαίσιο της λειτουργίας που θα εργαστούν και την οικονομική αυτάρκεια που πρέπει να έχουν.
Εμείς, ως κίνηση ΠΟΛΙΤΩΝ, σταθερά και με συνέπεια τα τελευταία χρόνια και ήδη από το 2011 ενημερώσαμε – κινητοποιήσαμε –απαιτήσαμε- διεκδικήσαμε την αντιστροφή της πορείας, που είχαν πάρει το Νοσοκομείο και τα Κ. Υγείας του Νομού μας λόγω των κεντρικών Πολιτικών επιλογών και Αποφάσεων. Όμως φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Στο σημερινό συλλαλητήριο πήγαμε για να επαναλάβουμε το αίτημά μας να αλλάξουν οι παλαιές Πολιτικές επιλογές και η παλαιά φιλοσοφία για το σύστημα Υγείας στον τόπο μας.
   
               Σήμερα διεκδικούμε τα παραπάνω μαζί με το σωματείο των Εργαζομένων, τους Γιατρούς, τα Σωματεία και τους Φορείς της Τοπικής μας κοινωνίας, βάζοντας μπροστά τους Δήμους και όλη την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση.
Επίσης, δηλώνουμε  σήμερα την ελπίδα μας οτι η νέα Κυβέρνηση της χώρας μας θα αποδείξει πως βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά. Ότι ο αγώνας μας αυτός σήμερα είναι υποστηριχτικός στις κεντρικές Πολιτικές Επιλογές. Τον έχει ανάγκη τον αγώνα μας η σημερινή Κυβέρνηση ως βοήθεια απέναντι σε μια μάχη που καλείται και ή ίδια να δώσει με  μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και με μικροπολιτικές λογικές και νοοτροπίες,  πο; έχουν καλλιεργηθεί τα τελευταία  χρόνια από ένα Νοσηρό- Διεφθαρμένο Πολιτικό Σύστημα.

            Εκείνο όμως που κύρια επισημαίνουμε στην πανφωκική αυτή συγκέντρωση είναι,  ότι πρέπει και εμείς άμεσα να ενεργήσουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση στο δικό μας πολιτικό επίπεδο.
 Έτσι,  η δημοτική μας παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ  καλούμε σήμερα και προτείνουμε στην σημερινή δημοτική αρχή και στην Περιφέρεια,  να πάρουν τις δικές τους πολιτικές αποφάσεις, τέτοιες που να μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο και να ενισχύσουν στην πράξη τις δομές υγείας του Νομού μας.
 Τέτοια απόφαση είναι ο χαρακτηρισμός του Δήμου Δελφών μέσα από τα Γενικά Χωροταξικά σχέδια ως Τουριστικά Αναπτυσσόμενου Δήμου. Αυτή η απόφαση, αν ληφθεί,  θα  ενισχύσει και θα  ισχυροποιήσει το Νοσοκομείο και τα Κ. Υγείας του Νομού μας, γιατί  θα υποχρεώσει την Κυβέρνηση να επικεντρώσει σε αυτά  και με τις πολιτικές της αποφάσεις να δει με διαφορετικό τρόπο την δική μας Περιφέρεια. 
Γνωρίζουν τόσο ο  Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης όσο και οι Δήμαρχοι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, ότι δηλαδή σε τουριστικές περιοχές πρέπει να υπάρχουν υποχρεωτικά νοσοκομείο, Κέντα Υγείας και Αστυνομικά τμήματα.  Γιατί παρόλες τις πιέσεις της δημοτικής μας παράταξης προς αυτή την κατεύθυνση, όλοι οι παραπάνω κωφεύουν; 

Εμπρός λοιπόν, είναι ευκαιρία σήμερα, να πάρουμε και εμείς τις δικές μας καθοριστικές αποφάσεις για την πορεία και το μέλλον του τόπου. 
Μπορούμε να το παλέψουμε, μπορούμε να νικήσουμε και αυτό θα γίνει».

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι γι αυτόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου