Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ: Απολογισμός ανοιχτής συζήτησης 27/3/2015

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων η ανοιχτή συζήτηση με θέμα:....

Το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες» στις νέες συνθήκες –
Ανθρωπιστική κρίση - Ενίσχυση πρωτογενούς παραγωγής.
Στην εκδήλωση, που οργανώθηκε με αφορμή τα δύο χρόνια από την πρώτη ανοιχτή συνέλευση για την ίδρυση της κίνησης «Κάστρο Αλληλεγγύης», συμμετείχαν προσκεκλημένα μέλη της «Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας» και των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας». Συμμετείχαν επίσης δύο βουλευτές του νομού, εκπρόσωπος της περιφέρειας, εκπρόσωπος δημοτικής παράταξης και παραγωγοί. Μας τίμησαν δε με την παρουσία τους, δύο διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.
Θεωρούμε πολύ τυχερούς τους εαυτούς μας, όσοι παρευρεθήκαμε, που παρακολουθήσαμε την παρουσίαση των πρωτοποριακών και πολύπλευρων δραστηριοτήτων των κινήσεων Κατερίνης και Λάρισας. Ας σημειωθεί ότι πρώτη φορά σε δημόσια εκδήλωση γίνεται αυτή η ταυτόχρονη και αναλυτική παρουσίαση.
Όλοι, οι εθελοντές και αρκετοί άλλοι παριστάμενοι, έμειναν άφωνοι από τα επιτεύγματα των «αδελφών μας» εθελοντικών ομάδων. Αυτός ήταν άλλωστε και ένας από τους σκοπούς της εκδήλωσης, να αναδείξει τη σημασία του εθελοντισμού στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Για το ζήτημα του υπαίθριου εμπορίου, και τα εμπόδια που βάζει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο στους παραγωγούς αλλά και στις κινήσεις, έγινε συζήτηση και προτάθηκε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την τροποποίησή του ώστε:
  • Να μπορούν οι παραγωγοί να διαθέτουν ελεύθερα τα προϊόντα τους σε όλη την επικράτεια.
  • Να θωρακιστούν νομικά οι αγορές διάθεσης αγροτικών προϊόντων «Χωρίς μεσάζοντες».
  • Να διασφαλιστεί το δικαίωμα των καταναλωτών να προμηθεύονται ποιοτικά και φθηνά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς της επιλογής τους.
Τέλος θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας που πάρα πολλοί συμπολίτες μας έχασαν αυτή τη «μαγική βραδιά» και ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία, αλλά και τους λόγους, να την επαναλάβουμε. Ελπίζουμε επίσης ότι τότε, και με τη βοήθεια περισσότερων εθελοντών, να έχουμε περισσότερα ακόμη πράγματα να παρουσιάσουμε.

Η Συντονιστική Ομάδα
Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (Whats Up) & 6906981623 (Free2Go)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου