Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΑΡΡΕ

Επί δημαρχία του κου Φουσέκη  Νίκου και αντιδημάρχου κου Θάνου Στάθη μετά από το έντονο ενδιαφέρον του προέδρου της τοπικής κοινότητας Πολύδροσου κου Μολιώτη Νίκου εντάχτηκε στο προϋπολογισμό του Δήμου Δελφών 10.000 ευρώ για την μελέτη της οικίας Μαρρέ. ....
Τότε ζητήθηκε από τον μηχανικό Θανάση Τζιβάρα να αναλάβει τις μελέτες που θα περιελάμβαναν αποτύπωση, αρχιτεκτονική μελέτη και στατική μελέτη
και αποφασίσαμε προς τιμή του Γιάννη Μαρρέ  να κάνουμε σαν γραφείο τις μελέτες.
Ενώ ξεκινήσαμε την πλήρη τοπογραφική και αρχιτεκτονική αποτύπωση, δυστυχώς ποτέ δεν έγινε η ανάθεση επίσημα όποτε και η μελέτη δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Τώρα πρέπει να γίνει πρόταση που ο πρόεδρος κος Μολιώτης έγινε αντιδήμαρχος οπότε και συμμετέχει στην κατάρτιση του προϋπολογισμού πρέπει :


1. Για να σωθεί η οικία και να γίνει πιο γρήγορα η μελέτη και εν συνεχεία η ανακατασκευή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Η ΟΙΚΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΚΤΙΡΙΟ  γιατί οι προδιαγραφές μίας τέτοιας μελέτης και κυρίως οι εξαιρετικά δύσκολες προδιαγραφές (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ)  στον τρόπο εκτέλεσης των εγκεκριμένων εργασιών, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν από εξειδικευμένο συνεργείο, συντελούν στην ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση του έργου .

2. Να ενταχθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου Δελφών η μελέτη, κάτι που μόνο ο αντιδήμαρχος μπορεί να εισηγηθεί και να πετύχει.

3. Αφού ανατεθεί και γίνει η μελέτη τότε είναι δυνατόν να συνταχθεί η κατασκευή του έργου γιατί χωρίς μελέτη οικία Μαρρέ δεν θα υπάρξει.

ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
Α. Η μελέτη για την Αγία Ελεούσα που είχε κάνει ο αρχαιολόγος κος Ντάσιος όπως μου είπε ο πρώην αντιδήμαρχος κος Κουτσουμπός υπάρχει στον Δήμο Παρνασσού. Ας αναζητηθεί από το σύλλογο Γυναικών στο Δήμο για να υλοποιηθεί το μικρό θέατρο που υπάρχει στην μελέτη και θέλει ο Σύλλογος να κατασκευάσει.

Β. Μετά τις πλημμύρες που είδα στο Δήμο Μάνδρας θέλω να ενημερώσω τον    
κο αντιδήμαρχο για το ρέμα του ‘’Λάκου’’. Στην πρώτη θητεία μου είχα ξεκινήσει μελέτη αγωγού όμβριων στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο από Καρούζου έως Σταματίου και μετά διοχέτευση των νερών στο αυλάκι κάτω από το δρόμο και παροχέτευση στον Κηφισό, μέσω του Υπουργείου Γεωργίας. Ας προσπαθήσει να βρει τη μελέτη ο κύριος Αντιδήμαρχος,  η και μέσω των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Δελφών ας προσπαθήσει να συντάξει μια μελέτη γιατί με τα καιρικά φαινόμενα που δημιουργούνται φοβάμαι μην έχουμε προβλήματα στο μέλλον στην περιοχή που έχει γίνει μια από τις καλύτερες συνοικίες της Πολυδρόσου.

Σε αυτά τα θέματα αλλά και σε οτιδήποτε άλλο χρειαστεί για τον Δήμο Παρνασσού δηλώνω παρών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΤΖΙΒΑΡΑΣ 
Πολιτικός Μηχανικός                

7 σχόλια:

  1. Από..... συντακτικό σκίζει ο τέως Δήμαρχος......Πολλά "πρέπει" πέσανε μαζεμένα και μας δυσκολεύουν να καταλάβουμε.
    Κατά τα άλλα δεν αμφισβητούμε τις καλές προθέσεις του και την επιθυμία του να βοηθήσει αποτελεσματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλως τον .ειχατε την θεση τη δυναμη και το χρημα κε τζιβαρα αλλα δυστυχως δεν κανατε τιποτε οχι μονο για το σπιτι του μαρρε αλλα και πολλα αλλα. Βλεπε αντικειμενικες τιμες που εφτασαν στο πολυδροσο οσο της αθηνας. τωρα λοιπον
    η σιωπη εκ μερους σας οπως λεει ο λαος μας ειναι χρυσος.οπως μας εχει ενημερωσει το blog εχει γινει επιτροπη με τη σφραγιδα του δημου δελφων.αφηστε τη να δουλεψει
    και αν σας χρειαστει φυσικα θα ζητησει τη βοηθεια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΡΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ, ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΥΜΟ ΠΑΡΝΑΣΟΥ, ΣΤΟ ΟΣΕ ΚΤΛ. ΕΚ ΤΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΚ ΤΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΖΙΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.
    ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΕΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ.
    ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προφανώς και το γραφείο σας κύριε Τζιβάρα δεν ανέλαβε τις μελέτες προς τιμήν του Γιάννη Μαρέ. Τις ανέλαβε για τα 10.000 Ευρώ. Διαφορετικά (εαν ήταν προς τιμήν όπως λέτε) θα τις είχε ολοκληρώσει και χωρίς τα χρήματα αυτά. Παρακαλώ διορθώστε με εαν δεν κατάλαβα καλά τι ακριβώς λέτε εδώ. Για όποιον επίσης ενδιαφέρετε για την αποκατάσταση της οικίας Μαρέ να προσθέσω ότι 10.000 Ευρώ για ένα τοπογραφικό, αρχιτεκτονική αποτύπωση και στατική μελέτη αποκατάστασης για την εποχή μας εμένα μου φαίνονται πολλά. Κάντε μια αναζήτηση στο διαδύκτιο για αντίστοιχες αμοιβές μηχανικών για το μέγεθος της οικίας και θα δείτε ότι μάλλον έχω δίκιο. Προτείνω στον κύριο Τζιβάρα και το γραφείο του εαν ενδιαφέρετε ακόμα για τα κοινά να προσφέρει τις μελέτες δωρεάν όχι για τον Γιάννη Μαρέ αλλά ως αποζημίωση όλων των αυθαιρεσιών που έγιναν στον τόπο μας (και ως δημάρχου αλλά και ως μηχανικού).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΣΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙΣ
    ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ, ΕΓΩ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΘΩ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙΣ ΛΑΔΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ 4 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΘΙ ΠΙΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάτι τέτοιους υποστηρικτές έχει ο αντ………τας και ούτε μια λακούβα δεν έχει κλεισει στη σουβάλα εδώ και 4 χρονια. Μάλλον θα ορίσει επιτροπή τώρα και για τις λακούβες όπως πληροφορηθηκα. Καλημέρα και Χρόνια Πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή