Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Υπάρχει κίνδυνος να σταματήσει το ΧΚ Φαλακρού την λειτουργία του στην μέση της σαιζόν

Υπάρχει κίνδυνος να σταματήσει το ΧΚ Φαλακρού την λειτουργία του στην μέση της σαιζόν. Ευθύνεται η αδιαφορία και ο αρνητικός παρεμβατισμό ς του κου Πατακάκη,.....
αντιπεριφερειάρχη Δράμας που εκτός αυτού οδηγεί στην ολική απαξίωση και καταστροφή το μοναδικό χιονοδρομικό της περιφέρειας και περιουσία του ‘Έλληνα φορολογούμενου.
Το ΧΚ Φαλακρού είναι η μεγαλύτερη κ ίσως η μοναδική επένδυση χιονοδρομικού τουρισμού που έχει φέρει στο παρελθόν μαζικά τουρισμό στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης και το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο της περιφέρειας. Αν εξαιρεθεί ο Λαϊλιάς είναι το μοναδικό μεγάλο χιονοδρομικό από την κεντρική Μακεδονία ως και την Θράκη. Είναι επίσης και μια επένδυση η οποία όταν είχε ολοκληρωθεί και λειτουργούσε κανονικά, το Φαλακρό κατατάσσονταν στα 3 μεγαλύτερα και καλυτέρα χιονοδρομικά της χώρας. 10αδες ξενοδοχειακές μονάδες κ επιχειρήσεις εστίασης αλλά και ημι-εγκαταλειμμένα χωριά άρχισαν να παίρνουν ζωή εξ αιτίας του. Οι εκαστοτε πολιτικές διαχειρίσεις του, που σκοπό είχαν να εξυπηρετήσουν πολιτικά και ιδιωτικά συμφέροντα το έχουν απαξιώσει σχεδόν ολοκληρωτικά.
Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε μια σπασμωδική προσπάθεια να ξαναμπεί το Φαλακρό στον χάρτη τον χειμερινών προορισμών της Ελλάδας η οποία είχε αρχίσει να αποδίδει κάποιους καρπούς. Η προηγούμενη περιφερειακή διοίκηση είχε ξεκινήσει κάποιες κινήσεις η οποίες με μικρό σχετικά κόστος θα ανέβαζαν κατά πολύ το επίπεδο του χιονοδρομικού και η νέα περιφερειακή διοίκηση δήλωσε ότι θα ακολουθήσει την ίδια λογική. Δυστυχώς στην πράξη το Φαλακρό περνά μια από τις ποιο εξευτελιστικές χρονιές του με αποκλειστική υπαιτιότητα την αδιαφορία και τον εγκληματικό παρεμβατισμό του νέου περιφερειάρχη κου. Πατακάκη. Απαριθμούμε κάποια ελάχιστα κατορθώματά:
Α) Από την ημέρα έναρξης λειτουργίας και για πάνω σχεδόν από έναν μήνα με χιλιάδες επισκέπτες , δεν λειτουργούσαν οι τουαλέτες του γιατί για μια απλή βλάβη η περιφέρεια ήθελε να στείλει το υδραυλικό της επιλογής της που δυστυχώς όμως ανέβηκε να διορθώσει την βλάβη μετά από πάνω από έναν μήνα.
Β) Μια απλή βλάβη στο αναβατήρα της χιονότρυπας καθυστέρησε ένα μήνα για να διορθωθεί με αποτέλεσμα μέσα στην καρδιά των εορτών, με το Φαλακρό να είναι το μοναδικό χιονοδρομικό στην Ελλάδα με επάρκεια χιονιού να μην μπορεί να λειτουργήσει.
Γ) Αν και οι εργαζόμενοι στο ΧΚ είχαν προειδοποιήσει τον περιφερειάρχη ότι το μοναδικό ρατρακ του βουνού δεν μπορεί υποστηρίξει άλλο το χκ λόγο πολλαπλών βλαβών και τεχνικών προβλημάτων και αφου ο κος Πατακάκης υποσχέθηκε ότι θα τηρήσει την δέσμευση της προηγούμενης αρχής τελικά δεν έκανε τίποτα με αποτέλεσμα το βουνό να μην μπορεί να λειτουργήσει αφού όπως ήταν αναμενόμενο ο χιονοστρωτήρας «κατέρρευσε».

Δ) Έδιωξε τον επί χρόνια γιατρό του βουνού, που είχε τεράστια εμπειρία διέμενε στο βουνό μέρα και νύχτα όποιες ημέρες λειτουργούσε και τον αντικατέστησε με κάποιον της αρεσκείας του ο οποίος δεν παραβρίσκεται πάντα στα καθήκοντα του, βάζοντας σε κίνδυνο της ασφάλεια αλλά και την ζωή των επισκεπτών του βουνού.
secure.avaaz.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου