Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Τσίπρας: Ανοίγουμε τις καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία [ΒΙΝΤΕΟ]

«Η αίσθησή μου είναι ότι οι προσπάθειες μας στέφθηκαν με επιτυχία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής. ...
«Στη Σύνοδο επιβεβαιώθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι σέβονται απολύτως τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Προστατεύσαμε αυτή τη συμφωνία» πρόσθεσε τονίζοντας ότι επιβεβαιώθηκε «η πεποίθησή μας ότι η πολιτική διαπραγμάτευση ήταν το κλειδί για να μπει η συμφωνία στις ράγες». 
Σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό στη μίνι Σύνοδο επιβεβαιώθηκε ότι: α) δεν υπάρχει η 5η αξιολόγηση. Δεν υποχρεούται η Ελλάδα στα υφεσιακά μέτρα που είχε το email Χαρδούβελη, β) η Ελλάδα θα έχει την ευθύνη για την λίστα των μεταρρυθμίσεων, γ) η διαπραγμάτευση θα γίνεται στις Βρυξέλλες και μόνο η συλλογή στοιχείων στην Αθήνα 
«Διαπραγματευόμαστε αλλά ταυτόχρονα κυβερνάμε» σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Έχουμε αρχίσει τις μεταρρυθμίσεις και προσπαθούμε να φέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα». 


Για την ανθρωπιστική κρίση
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντική εξέλιξη η ενεργοποίηση κοινοτικών κονδυλίων 2 δισ. ευρώ εντός του 2015 που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 
Τόνισε ότι η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης. «Επιβεβαιώθηκε ότι στη χώρα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού γιατί δεν προέκυψε ως φυσικό φαινόμενο αλλά ως αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν». 
Δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας - καταθέσεων
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ρευστότητας σε ότι αφορά τις πληρωμές στους πολίτες αλλά και τους εταίρους». Πρόσθεσε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις. Έριξε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για τη μη εκταμίευση δόσεων από το περασμένο καλοκαίρι, ανέφερε, ωστόσο, ότι «εμείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε κανονικά». 
Ξεχάστε το email Χαρδούβελη
Ερωτηθείς για τις αναφορές της Άγκελα Μέρκελ για μέτρα με ισοδύναμο αποτέλεσμα, υπογράμμισε: «Δεν πρέπει να δημιουργηθούν παρανοήσεις. Και η κ. Μέρκελ και εμείς επαναβεβαιώνουμε το εξής. Ξεχάστε τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Ξεχάστε τα υφεσιακά μέτρα, ξεχάστε το email Χαρδούβελη». Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά «τους ρώτησα ευθέως: μου ζητάτε να πάρω τα μέτρα που δεν πήρε ο Σαμαράς; Μου απάντησαν όχι». 
Για το Γιάννη Βαρουφάκη
Ερωτηθείς αν τέθηκε θέμα «Γιάννη Βαρουφάκη» ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε: «σε πολιτικό επίπεδο δεν υπήρξε κανένα θέμα. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να θέσεις κάποιος ένα τέτοιο θέμα σε ένα κυρίαρχο κράτος». Επιπλέον τόνισε ότι όποιος κι αν ήταν στη θέση του υπ. Οικονομικών θα δεχόταν κριτική. Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι στηρίζει απόλυτα τον Γιάννη Βαρουφάκη. 
Με το βλέμμα στη φοροδιαφυγή
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Συνέντευξη Τύπου προανήγγειλε σειρά παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τη διαφθοράς. 
«Έχουν εντοπιστεί καταθέτες, που οι καταθέσεις τους δεν έχουν καμία σχέση με το πόθεν έσχες. Εκεί έχει εντοπιστεί μια συσσωρευμένη φοροδιαφυγή που μπορεί να είναι πάνω από 2 δισ. ευρώ. Εκτιμούμε ότι μπορούμε να έχουμε έσοδα τουλάχιστον 800 εκατ. από τις λίστες των καταθετών». 
Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει με την Ελβετία σε μια συμφωνία που αφορά σε καταθέσεις Ελλήνων που δεν έχουν φορολογηθεί. Σημείωσε μάλιστα ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έδωσε προτεραιότητα στο ζήτημα αυτό.
Σχετικά με το θέμα αυτό ανακοίνωσε ότι «την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται στην Αθήνα ο υπ. Επικρατείας της Ελβετίας για να προχωρήσουμε σε συμφωνία ώστε να έχουμε στοιχεία για τις καταθέσεις των Ελλήνων εκεί».
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου