Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ : ΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ''ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ''

Με 2 τέως Υφυπουργούς
στην φαρέτρα!...

   Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται από την τοπική Κοινωνία, η πολυσυζητημένη δίκη ....των Φουσέκη-Καλτσή-Νασιόπουλου στο Εφετείο της Λαμίας.  Η υπόθεση και η κατηγορία γνωστή : Τα πολυθρύλητα ''Τουμπανάρια''.
Την Πέμπτη λοιπόν, 19-3-2015, μετά από την πρώτη αναβολή της, εκδικάζεται στο Εφετείο Λαμίας η υπόθεση της οποίας το επί μήνες ''σύρσιμο'', είχε εξουθενώσει και δηλητηριάσει την πολιτική (αυτοδιοικητική) ζωή του Δήμου Δελφών.
  Η ιστορία είναι γνωστή : Ο ιδιοκτήτης εκτάσεως (και καθαιρεμένος Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Δελφών Παν. Καλτσής),  στην τοποθεσία ''Τουμπανάρια'' βορείως του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, μεταβίβασε στην θυγατέρα του το ακίνητο, το οποίο σύμφωνα με το Τοπογραφικό σχέδιο του Τοπογράφου (τέως Νομάρχου, τέως Δημάρχου Αμφίσσης και τέως Δημάρχου Δήμου Δελφών)  Νικολάου Φουσέκη, ήταν εκτός της Β' Ζώνης του Δελφικού Τοπίου.
Με το Τοπογραφικό του Φουσέκη και με συμβόλαια του εξ Ιτέας Συμβολαιογράφου Αριστείδη Παπαλάϊου, έγινε κατάτμηση και πώληση ταυτόχρονα των 20 στρεμμάτων του ακινήτου, σε 5μικρότερα οικόπεδα των 4 στρεμμάτων το καθένα, τα οποία σύμφωνα με το Τοπογραφικό όλα είχαν επαφή πλέον με έναν μόλις ανακαλυφθέντα αγροτικό δρόμο και άρα όλα τους ήσαν άρτια και οικοδομήσιμα.  Αγοραστής δε των προκυψάντων οικοπέδων ήταν η εταιρεία ''Δάβαρης-Αράχωβα ΕΠΕ'' συμφερόντων του εξ Αθηνών εισαγωγέα αυτοκινήτων Δάβαρη, για τα οποία οικόπεδα, η Πολεοδομία Φωκίδος, εξέδωσε οικοδομικές άδειες, οι οποίες εκ των υστέρων ανεκλήθησαν.  Ήδη όμως είχαν κατασκευασθεί ακίνητα συνολικής επιφανείας 5.000 τ.μ., παρ' ότι οι άδειες προέβλεπαν μόνον 3.500 τ.μ.

  Στις επιμονές του Φουσέκη για την ορθότητα του Τοπογραφικού του, είχε σπεύσει ως επιστημονικός αρωγός, η Εταιρεία ''Σήμα ΑΤΕΜΕ'' η οποία ήταν ανάδοχος σε (πέντε) έργα  της πόλεως Αμφίσσης, η οποία με ένα νέο δικό της Τοπογραφικό Σχεδιάγραμμα του ακινήτου στα ''Τουμπανάρια'', επιβεβαίωνε (!) την ορθότητα του Τοπογραφικού Φουσέκη.  Ότι δηλαδή το ακίνητο, ήταν εκτός Δελφικού Τοπίου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού όμως, αμφισβήτησε την ορθότητα (και την επιστημονικότητα;) των 2Τοπογραφικών και με 3 (τρεις) επισταμένες και διαδοχικές επιτόπιες επιμετρήσεις, κατέληξε στο αδιαμφισβήτητο πλέον συμπέρασμα : Το εν λόγω ακίνητο ήταν σε ποσοστό 100% (δηλ. ολόκληρο)  εντός της Β' Ζώνης του Δελφικού Τοπίου!...  Απλά πράγματα.

   Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, κατά την πρώτη Συνεδρίαση του Εφετείου Λαμίας για την υπόθεση (όταν και εδόθη η αναβολή), ενεφανίσθησαν ως Συνήγοροι υπερασπίσεως των κατηγορουμένων και (δυο) πρώην Υφυπουργοί της Κυβερνήσεως Καραμανλή.  Οι κύριοιΑνδρεουλάκος (με ρίζες από την Φωκίδα) και Μπούγας.  Βεβαίως και δεν γνωρίζουμε εάν εξακολουθούν να είναι Συνήγοροι υπερασπίσεως των κατηγορουμένων.  Αλλά αυτό θα διαπιστωθεί μεθαύριο.

Εν αναμονή λοιπόν για να μάθουμε όλοι μας το τι σημαίνει ''Επένδυση'' στο Δελφικό Τοπίο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου