Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Μοντέρνο πραξικόπημα...

"Αυτός είναι άλλωστε ο στόχος των Σόιμπλε, να προκαλέσουν ασφυξία στον ελληνικό λαό, για να τον στρέψουν κατά της κυβέρνησής του"...

"Νομίζω ότι το έχουνε παραχοντρύνει το πράμα οι εταίροι μας. «Ανόητα αφελή» χαρακτήρισε τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε κι άντε να καταλάβεις αν...

το «ανόητα» επελέγη για να ενισχύσει το «αφελής» ή αν το «αφελής» επελέγη για να γλυκάνει το «ανόητα».
Εν πάση περιπτώσει, οι ανοησίες του Σόιμπλε δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτά που είπε ο Ντράγκι για να διαφημίσει το μπαζούκας του - προσοχή, Μάριο, να μην μας πάρουνε τα σκάγια. Ο διοικητής της ΕΚΤ μίλησε για την Ελλάδα χρησιμοποιώντας τις λέξεις «μόλυνση» και «μετάσταση», ορολογία αμιγώς ιατρική και οι γιατροί δεν παίζουν, δίνουν πάντοτε λύσεις δραστικές: Κόβουν με το πριόνι το μολυσμένο μέλος και ποτίζουν με βαριά χημικά τους καρκινικούς όγκους έως ότου συρρικνωθούν μέχρι εξαφανίσεως.
Τους τα λένε αυτοί, τους τα λέμε κι εμείς και καλά κάνουμε. Καλά είπε ο Παππάς ότι ο Σόιμπλε είναι εμπνευστής ενός αποτυχημένου οικονομικού σχεδίου. Καλά έκανε ο Βαρουφάκης και είπε για εκλογές και δημοψήφισμα, ακούνε οι νομενκλατούρες για δημοψήφισμα και ανατριχιάζουν - αυτό μας έλειπε τώρα να βάλουμε τους λαούς κεχαγιάδες στις υποθέσεις μας. Καλά κάνει η Κωνσταντοπούλου και αναδεικνύει το ζήτημα της κατοχικής λεηλασίας, καλά κάνει ο Παρασκευόπουλος που ανακοινώνει ότι θα υπογράψει την υπουργική απόφαση για τις αποζημιώσεις του Διστόμου. Να τους πάρουμε το Ινστιτούτο Γκαίτε και να το ονομάσουμε «Ινστιτούτο Γιάνης Βαρουφάκης», να περνάει απ' έξω ο Σόιμπλε, να μας βλέπει να χορεύουμε τσάμικα και να φρίττει.
Να τα ακούνε αυτά οι εταίροι μας. Να ακούνε και τον πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, που έγραψε ότι «η Ελλάδα είναι πολύ πιο σημαντική από όσο πιστεύει ο κόσμος» κι αν πιεστεί πολύ, μπορεί να βρεθεί υπό την επιρροή της Ρωσίας. Να ακούνε οι εταίροι ότι το Russia Today είχε πρώτο θέμα την ομιλία του Τσίπρα για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Δεν λέμε ότι πρέπει να φύγουμε από την Ε.Ε. και να βρεθούμε στην αγκαλιά της Ρωσίας, προς Θεού. Να τα λέμε, παρόλα αυτά, για να καταλαβαίνουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι ο δρόμος τους δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν είναι διατεθειμένη να πέσει αμαχητί, δίνοντας τη θέση της σε μια κυβέρνηση τεχνοκρατών υπό τον Ιωάννη Στουρνάρα.
Ούτε στον Στουρνάρα, ούτε στον Σαμαρά, ούτε στονΒενιζέλο, ούτε σε κάποιον άλλον που ονειρεύεται παλινορθώσεις πρόκειται να παραχωρήσει τη θέση της η κυβέρνηση. Εκτός αν την απαιτήσει ο λαός τη μνημονιακή παλινόρθωση, εξέλιξη που δεν φαίνεται ούτε με το κυάλι. Προς το παρόν, τουλάχιστον. Το μέλλον ουδείς το γνωρίζει. Αυτός είναι άλλωστε ο στόχος των Σόιμπλε, να προκαλέσουν ασφυξία στον ελληνικό λαό, για να τον στρέψουν κατά της κυβέρνησής του. Αν το επιτύχουν, θα πρόκειται γιαμοντέρνο πραξικόπημα και είναι καθήκον της κυβέρνησης να το αποτρέψει. Καθήκον πρωτίστως του ίδιου του λαού.

Ανανδρανιστάκης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου