Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ: Ξεκινάνε οι εργασίες για την αναβάθμισή της Φτερόλακας

Ωραία μέρα η χθεσδινή με ηλιοφάνεια, ασθενείς ανέμους και άφθονο χιόνι αφού πλέον το βουνό έχει επάρκεια σε όλες του τις πίστες!.....

 Η προσέλευση των χιονοδρόμων ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και το βουνό γέμισε από τα ίχνη τους τόσο εντός όσο και εκτός των πιστών.

Εχθές όμως ήταν και μία ιδιαίτερη μέρα για το ΧΚΠ, αποχαιρετήσαμε τη Φτερόλακα.

 Από σήμερα ξεκινάνε οι εργασίες για την αναβάθμισή της και συγκεκριμένα η αντικατάσταση των αναβατήρων Ήρα, Ηνίοχος και Ερμής.
 Η Φτερόλακα ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1978 και είχε προηγηθεί χρονικά των Κελλαριών που λειτούργησαν για πρώτη φορά το 1981.
Με την ολοκλήρωση των έργων της 2ης φάσης εκσυγχρονισμού των αναβατήρων της Φτερόλακας, θα έχουμε ένα υπερσύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο ισάξιο (σε τεχνολογία τουλάχιστον) με τα καλύτερα της Ευρώπης!

Το έργο περιλαμβάνει στη θέση Φτερόλακα του ΧΚΠ την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία των προϊόντων:

- Δύο αποσυμπλεκόμενους αναβατήρες Ερμής – Ηνίοχος συνεργαζόμενους, το οποίο θα αποτελεί το συνδετήριο άξονα των περιοχών Κελλάρια και Φτερόλακα, μεταφορικής ικανότητος κατά την παράδοση α) Ηνίοχος 1.140 άτομα ανά ώρα με ταχύτητα 5m/sec και β) Ερμής 960 άτομα ανά ώρα με ταχύτητα 5m/sec.Οι παραπάνω αναβατήρες θα έχουν δυνατότητα επαυξήσεως μεταφορικής ικανότητος κατά τουλάχιστον 20% με προσθήκη φορείων αν η χρήση το υποδείξει.
- Ένας σταθερός αναβατήρας 
Ηρα θα είναι αποσυμπλεκόμενος αναβατήρας με 8-θέσιες καμπίνες 
(8-MGD). Το σύστημα τάνυσης βρίσκεται στον κάτω σταθμό, ενώ ο σταθμός κίνησης είναι στον πάνω σταθμό. Ο χώρος στάθμευσης των οχημάτων βρίσκεται στον κάτω σταθμό. Μέγιστη ταχύτητα 4,00 m/s, Μεταφορική ικανότητα (κατά τη παράδοση / μέγιστη) 480 / 960 άτομα/ώρα,Διάρκεια διαδρομής 4,28 min.
- Τα απαιτούμενα παραρτήματα και συστήματα ασφαλείας.
- Αναβάθμιση υφισταμένων ηλεκτρικών υποδομών και ενός υποσταθμού περιλαμβάνουσα και ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος.
Υπενθυμίζεται ότι τα Κελλάρια θα παραμείνουν σε λειτουργία μέχρι τα μέσα Απριλίου.

3 σχόλια:

  1. Η Ηρα θα είναι αποσυμπλεκόμενος αναβατήρας με 8-θέσιες καμπίνες (8-MGD). Το σύστημα τάνυσης βρίσκεται στον κάτω σταθμό, ενώ ο σταθμός κίνησης είναι στον πάνω σταθμό. Ο χώρος στάθμευσης των οχημάτων βρίσκεται στον κάτω σταθμό. Μέγιστη ταχύτητα 4,00 m/s, Μεταφορική ικανότητα (κατά τη παράδοση / μέγιστη) 480 / 960 άτομα/ώρα,Διάρκεια διαδρομής 4,28 min.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΗΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ.ΠΑΡΕ ΤΗΛ.ΣΤΟ Χ.Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από το site του Παρνασσού.
    ......Σήμερα όμως ήταν και μία ιδιαίτερη μέρα για το ΧΚΠ, αποχαιρετήσαμε τη Φτερόλακα. Από αύριο ξεκινάνε οι εργασίες για την αναβάθμισή της και συγκεκριμένα η αντικατάσταση των αναβατήρων Ήρα, Ηνίοχος και Ερμής. Η Φτερόλακα ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1978 και είχε προηγηθεί χρονικά των Κελλαριών που λειτούργησαν για πρώτη φορά το 1981.
    Με την ολοκλήρωση των έργων της 2ης φάσης εκσυγχρονισμού των αναβατήρων της Φτερόλακας, θα έχουμε ένα υπερσύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο ισάξιο (σε τεχνολογία τουλάχιστον) με τα καλύτερα της Ευρώπης!.....
    Στις 1-3-2015

    ΑπάντησηΔιαγραφή