Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Αναβλήθηκε η δίκη των Κορκονέα-Σαραλιώτη...

...στο Εφετείο...
Ύστερα από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, .....

αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό των δύο ειδικών φρουρών που έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όπως...
υπογραμμίστηκε, κατά τη διάρκεια της σύντομης συζήτησης στο δικαστήριο, η ημερομηνία για την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό θα προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα και όπως ειπώθηκε θα γίνει είτε νωρίς το φθινόπωρο του 2015, είτε νωρίς την άνοιξη του 2016.

Σημειώθηκε ακόμη ότι η υπόθεση θα πρέπει να εξελιχθεί μέχρι το τέλος το 2015 καθώς, όπως είπαν, υπάρχουν ορισμένα πλημμελήματα τα οποία έχουν χρόνο παραγραφής το τέλος του 2016.

Νωρίς το πρωί ο Επαμεινώνδας Κορκονέας μετήχθη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων, στη Λαμία, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται, εκτίοντας την ισόβια ποινή που του έχει επιβληθεί, ενώ στο δικαστήριο παρέστη και ο Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος από το 2012 (πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών).

Νωρίτερα:

Δεκάδες αστυνομικοί έχουν κυκλώσει το χώρο γύρω από το Εφετείο της Λαμίας, ενώ άλλοι αστυνομικοί με πολιτικά και συμβατικά αυτοκίνητα περιπολούν στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης για νωρίς το πρωί έχει προγραμματιστεί να ενταθούν τα αστυνομικά μέτρα σε μια ακτίνα 1000 περίπου μέτρων από το Εφετείο.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της 'Αμφισσας μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία σε ισόβια καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού.

Μαζί του στο εδώλιο του κατηγορούμενου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο θα καθίσει και ο Βασίλης Σαραλιώτης ο οποίος αρχικά είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για να αποφυλακιστεί ωστόσο με περιοριστικούς όρους το 2012.

Πηγή: ΑΜΠΕ

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου