Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Δευτέρα 9-3-2015


Άστατο καιρό με βροχές κατά περιόδους στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Αιγαίο και στο Νότιο Ιόνιο, χιονόνερο κατά τόπους......
στη Βόρεια Ελλάδα και χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο, περιμένουμε τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νοτιότερες περιοχές της χώρας και κυρίως πάνω από τη θάλασσα. Στη Βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι κατά κανόνα ασθενή και τοπικού χαρακτήρα, ενώ στα παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 2 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -1 έως 6 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 13 βαθμούς στην Ήπειρο, από 1 έως 7 στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 5 έως 8 στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και από 8 έως 15 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το απόγευμα και στο υπόλοιπο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, αλλά στα νοτιοδυτικά πελάγη θα πνέουν βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί ανατολικοί άνεμοι εντάσεων, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.
Νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κατά περιόδους στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα ορεινά, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου