Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Αντιδήμαρχος Δελφών Μαιρη Ανδρεοπουλου: Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ανακοίνωση
 Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μέρα υπενθύμισης και προβληματισμου για τον ρόλο των γυναικών σε όλους τους τομείς της ζωής.....
Οι συνθήκες κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια είχαν ως αποτέλεσμα την διεύρυνση των ανισοτήτων. Γυναίκες κάθε ηλικίας ειναι τα θύματα χαμηλών μισθών, ανασφάλιστης εργασίας και υψηλών ποσοστών ανεργίας. Ιδιαίτερα στην χώρα μας ο ρόλος της μητρότητας δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε μετά την δραματική μείωση των κοινωνικών παροχών.
 Σήμερα, πάρα τα θεσμικά βήματα που έγιναν για την ισότητα στην Ελλάδα κατα τις προηγούμενες δεκαετίες, oi γυναίκες παραμένουν ευάλωτες στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην οικογένεια, στην κοινωνία, ενώ το θεσμικό πλαίσιο στον τομέα της βίας και της σεξουαλικης παρενόχλησης παραμένει ελλιπής.
 Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Δελφών, όπου κύριο στόχο έχει την στήριξη για ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στις τοπικές κοινωνίες, θα ήθελε να επισημάνει ότι η σημερινή ημέρα δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα.
 Ο αγώνας για ισότιμη μεταχείριση και ανθρώπινη αξιοπρέπεια βρίσκεται ίσως στο πιο κρίσιμο σημείο του και οφείλουμε από κάθε πλευρά να σταθούμε ανταξιοι των περιστάσεων για την έμπρακτη υποστήριξη και διεκδίκηση των γυναικείων δικαιωμάτων.
 Η Αντιδήμαρχος Δελφών Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας 
Δήμου Δελφών Μαιρη Ανδρεοπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου