Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Οι έντονες αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προεξάρχοντος του Παν. Λαφαζάνη, στο όνομα του Δημ. Αβραμόπουλου, .....
οδήγησαν τελικά στη ματαίωση της ανακοίνωσης της πρότασης της κυβέρνησης για το νέο Πρόεδρο που θα γινόταν Κυριακή (15/02/2015) βράδυ απ' τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα.
Είχαν προηγηθεί έντονες διεργασίες και διαβουλεύσεις, τόσο στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη συνάντηση που είχε ο Αλ. Τσίπρας με τους Λαφαζάνη, Βίτσα (γραμματέα ακόμα της Κ.Ε.), Φίλη (πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο) και Μαντά (νέο γραμματέα της Κ.Ο.) το βράδυ της Κυριακής (15/02/2015) στο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι στη συνεδρίαση της Π.Γ. τα περισσότερα μέλη της τάχθηκαν κατά της υποψηφιότητας Αβραμόπουλου, που μετέφερε στο όργανο ο στενότερος συνεργάτης του Τσίπρα, ο Ν. Παππάς, ο οποίος ενημέρωσε την Π.Γ. επειδή ο ίδιος ο πρωθυπουργός την ώρα της συνεδρίασης είχε κρίσιμες τηλεφωνικές επαφές για το Eurogroup, αλλά και συναντήσεις με τους Γ. Δραγασάκη και Γ. Βαρουφάκη για τον καθορισμό της ελληνικής στρατηγικής.
Ιδιαίτερα αρνητικός προς την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου ήταν ο Παν. Λαφαζάνης. Αλλά έτσι κι αλλιώς η πρόταση για τον Έλληνα Επίτροπο δεν συνάντησε υποστηρικτές στην Π.Γ.
Εδώ θα πρέπει να αποκαλύψουμε, ότι σε άλλη προ 10ημέρου περίπου συνεδρίαση της Π.Γ. πάλι το κλίμα ήταν αρνητικό για τον κ. Αβραμόπουλο, παρότι ο Αλ. Τσίπρας τόνισε στα μέλη του οργάνου, ότι η αποχώρησή του απ' την Κομισιόν θα απελευθερώσει μια κρίσιμη θέση Επιτρόπου, την οποία θα καταλάβει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (ο Γ. Μηλιός ή ο Δημ. Παπαδημούλης) , κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη νέα κυβέρνηση, ενόψει μάλιστα και της καθοριστικής διαπραγμάτευσης που κάνει.
Μετά το αρνητικό για τον Δημ. Αβραμόπουλο κλίμα που συνάντησε ο Ν. Παππάς στην Π.Γ. ενημέρωσε τον πρωθυπουργό.
Ο Αλ. Τσίπρας, που μέσω του εκπροσώπου της κυβέρνησης, Γ. Σακελλαρίδη είχε προαναγγείλει ότι την Κυριακή (15/02/2015) το βράδυ θα ανακοίνωνε την πρόταση για τον υποψήφιο για τη θέση του Προέδρου, κ. Αβραμόπουλο και στη συνέχεια τους Λαφαζάνη, Βίτσα, Φίλη, Μαντά για διαβουλεύσεις.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας είπε στον πρωθυπουργό, ότι κατανοεί τους λόγους για τους οποίους θέλει να προτείνει Αβραμόπουλο.
Πρόσθεσε πάντως, ότι «αν αυτή η υποψηφιότητα δεν περνά, τότε υπάρχουν εναλλακτικές και απ' την παράταξή μου αλλά και από άλλους χώρους».
Αλλά το καθοριστικό της ματαίωσης του διαγγέλματος Τσίπρα ήταν το ραντεβού με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Του μετέφεραν το αρνητικό κλίμα που υπάρχει και σε βουλευτές και στελέχη για το όνομα του Έλληνα επιτρόπου.
Ιδιαίτερα αρνητικός και αιχμηρός ήταν ο Παν. Λαφαζάνης, παρά την προσπάθεια που κατέβαλε ο πρωθυπουργός προκειμένου να τον μεταπείσει.
Επέμενε μέχρι τέλους στην άρνησή του και μάλιστα χρησιμοποιώντας σε κάποιες φορές της έντονης συζήτησης φορτισμένες εκφράσεις και τονίζοντας την ανάγκη ο υποψήφιος να είναι απ' την ευρύτερη Αριστερά, αναφέροντας χαρακτηριστικά το όνομα της Ιωάννας Καρυστιάνη.
Μετά απ' αυτά συμφωνήθηκε τελικά να συνέλθει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μετά το κρίσιμο Eurogroup για να αποφασίσει και μετά να διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία, κάτι που ανακοίνωσε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου