Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Παραιτούνται οι Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων- Καταργείται ο θεσμός

                                                              Καλλιόπη Γερακούδη
Γράφει ο Γιάννης Σπ. Παργινός.
Ο ένας μετά τον άλλο παραιτούνται οι από την προηγούμενη κυβέρνηση διορισθέντες γενικού γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας......

Πριν από 4 ημέρες παραιτήθηκε ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας, δηλώνοντας με νόημα:
«Αγωνίστηκα για την αξιοκρατία, αλλά και την αξιολόγηση των δομών και των προσώπων παρά τις αντίθετες φωνές των συνδικαλιστών, που αρκετοί από αυτούς επιθυμούν την στασιμότητα». Την ίδια ημέρα επέλεξε για την δική του παραίτηση ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γρηγόρης Ροκαδάκης, με την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γρηγόρης Ροκαδάκης συνεχάρη τον νέο υπουργό Νικόλαο Βούτση για την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και έθεσε σήμερα στην διάθεσή του την παραίτησή του από την θέση του Γενικού Γραμματέα».
Ακολούθησε η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Καλλιόπη Γερακούδη:
«Υπηρετώ μια άλλη πολιτική. Με τη νέα κυβέρνηση, υπάρχει πολιτική διάσταση και διαφωνία. Εφόσον είμαι μέλος ενός άλλου πολιτικού κόμματος, θεωρώ ότι το έντιμο είναι να παραχωρήσω τη θέση μου στους κυβερνώντες».
Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, αναμένεται να υποβάλλει και ο Γιώργος Διδασκάλου όπως και όλοι οι άλλοι ομόλογοί του που διορίστηκαν από την  προηγούμενη κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο του νέου υπουργού εσωτερικών Νίκου Βούτση, η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να αντικαταστήσει τους παραιτηθέντες. Αντίθετα, προτίθεται να εισακούσει ένα πάγιο αίτημα των περιφερειαρχών και να προχωρήσει στην άμεση κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου