Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ

Ξημέρωσε και η δεύτερη μέρα του 2015. Ήρθε η ώρα να επισημάνουμε μία μεγάλη αλήθεια, που απευθύνεται κυρίως προς τους οπαδούς του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και προς κάθε...
 
Έλληνα πολίτη.

Από τον τρόπο που δεν υλοποιήθηκε η ''δήθεν'' συμφωνία Τσίπρα - Κουβέλη, φάνηκε καθαρά ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως μεταξύ τους δέσμευση πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Δηλαδή ο Κουβέλης ήταν ανοικτός και δεχόταν προσφορές, όμως ούτε ο Σαμαράς ούτε κι ο Βενιζέλος τον προσέγγισαν με κάτι δελεαστικό, γιατί ακριβώς ήθελαν να αποδράσουν αυτήν τη στιγμή, με πρόσχημα τη μη εκλογή Προέδρου.

Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια. Η κυβέρνηση δεν έπεσε από τους 132 βουλευτές της αντιπολίτευσης, απλά απέδρασε από την παρούσα σκληρή πολιτική και οικονομική πραγματικότητα. Ο Σαμαράς παρέδωσε την εξουσία (πιθανότατα) στον Τσίπρα, με την ελπίδα να επανέλθει (σύντομα;) ως σωτήρας. Τόσο μυαλό έχουν εκεί στη Συγγρού, αυτά σκέφτονται και κάνουν.

Τη χώρα στα ζάρια δεν την έπαιξε κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αυτά έπραξαν αυτό που ήθελε η εκλογική τους πελατεία. Ακόμα και στις στημένες δημοσκοπήσεις υπάρχει ένα 40% που θέλει εκλογές. Τη χώρα την έπαιξαν στα ζάρια, οι μέγιστοι πολιτικοί τζογαδόροι Σαμαράς και Βενιζέλος. Το μικροπολιτικό συμφέρον αυτών των δύο, οδήγησε τον τόπο σε εκλογές μέσα στα Χριστούγεννα.

Δηλαδή, δεν υπήρχε τρόπος να προσεγγιστεί εκ νέου ο Κουβέλης; Απ' ότι φάνηκε δεν δεσμευόταν σε τίποτα κι από κανέναν. Στο Μαξίμου δεν βρήκαν κάτι να του τάξουν; Υπήρχαν πολλά ''κάτι'' ασφαλώς, κανένας όμως δεν τα ανέσυρε από το συρτάρι. Η ετοιμότητα μάλιστα με την οποία μπήκε η ΝΔ στην προεκλογική εκστρατεία, φανερώνει ότι η απόφαση είχε ληφθεί πριν αρκετό καιρό.

Ας το έχουν αυτό υπ' όψιν τους, όλοι αυτοί που θα ακούσουν χιλιάδες φορές τη λέξη ''σοβαρότητα'' και τη λέξη ''υπευθυνότητα'' από τα χείλη του Σαμαρά. Και ναι, ''αυτοί δεν παίζουν με την Ελλάδα'' γιατί απλά γουστάρουν να παίζουν μόνοι τους, τα δικά τους παιχνίδια.!
Για το Fimotro,
Ευχαριστώ

Μπάμπης Νικόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου