Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Δεν λειτούργησε λόγω των θυελλωδών ανέμων το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Η διεύθυνση και το προσωπικό του XKΠ σας εύχονται Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το 2015!

Σήμερα το ΧΚΠ δεν λειτούργησε λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούσαν στο βουνό. Αφού δόθηκαν τρεις αναστολές για τη λειτουργία, τελικά στις 12:00 κι αφού ο αέρας δεν υποχώρησε δόθηκε το τελικό κλείσιμο του χιονοδρομικού κέντρου......


Οι βραδινοί θυελλώδεις άνεμοι ταχύτητας 130 έως 180Km/h  ξύρισαν το βουνό από το φρέσκο χιόνι ιδίως στις κορυφές των πιστών/σταθμών αναβατήρων. Ο επιτόπιος πρωινός έλεγχος στις πίστες των Κελλαριών έδειξε ότι η χιόνωση δεν επαρκεί για μια ικανοποιητική λειτουργία του κέντρου, εξαιτίας των φυσημένων ξερών επιφανειών που εμφανίζονται στην κορυφή Περικλή, πίστας Δηιάνειρας στην περιοχή υποσταθμού Ηρακλή, αρχή πίστας Νο8 Ηρακλή, αρχή πίστας Νο2 Βάκχου, που δεν επιτρέπουν την προσπέλαση χιονοδρόμων με σκι. Η Φτερόλακα εμφανίζεται σε καλύτερη κατάσταση, με πλουσιότερη χιόνωση στο κάτω τμήμα της (Νο7, 10, 14) ενώ η κορυφή Ηνίοχου έχει αποκοπεί. 

ΣΗΜΕΡΑ  δεν λειτούργησαν οι αναβατήρες και οι πίστες του ΧΚΠ:
ΑΥΡΙΟ  καιρού επιτρέποντος θα λειτουργήσουν οι αναβατήρες:
Αφροδίτη, Βάκχος, Αίολος, Ήρα, Παν και baby 2
Και οι πίστες:  Αφροδίτη (Νο1 & Νο1α), Βάκχος, Αίολος (Νο3 & Νο4), Διηάνειρα (μέσω χιονοδιαδρόμου από αναβατήρα Βάκχο),  Ήρα (Νο7 και Νο7α), Παν, baby 2 και baby 4 (Φτρεόλακα)
Για όποιον πελάτη επιθυμεί η σύνδεση Κελλάρια – Φτερόλακα θα γίνεται οδικά με πουλμανάκι του ΧΚΠ. Από το Σάββατο προγραμματίζεται σύνδεση με τους αναβατήρες Ηνίοχο-Ερμή.

 Ο καιρός
Σήμερα είχαμε νεφώσεις, θυελλώδεις ΒΑ ανέμους και θερμοκρασίες από -11°Cέως -8°C.
Αύριο περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από -11°Cέως -7°Cκαι οι άνεμοι θα είναι μέτριοι ΒΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 
Η λειτουργία του ΧΚΠ, και μόνο για φέτος, προβλέπεται να σταματήσει στις 31/3/15. Από την 1 Απριλίου ξεκινούν τα έργα της 2ης φάσης εκσυγχρονισμού των αναβατήρων και θα διακοπεί η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου