Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Γιατί καθαρόαιμοι δεξιοί θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ…

Τις τελευταIες μέρες μιλάω με διάφορους φίλους μου όλων των τάσεων.

Και με έκπληξη ακούω από καθαρόαιμους δεξιούς ...

ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ από αγανάκτηση και αηδία με την κυβέρνηση. 

Πράγματι, κάθε φορά που η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το ΠΑΣΟΚ εξαπολύουν κινδυνολογική επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, κάθε φορά που προαναγγέλλουν αναπόφευκτη χρεωκοπία αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία (λες και δεν μας χρεωκόπησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ), κάθε φορά που με αλαζονικόν και υπεροπτικόν ύφος εμφανίζονται οι διάφοροι εκπρόσωποι του νεκρού πλεον δικομματισμού να μας… διαφωτίσουν για το ποιόν του ΣΥΡΙΖΑ, επιτυγχάνουν απλώς να στείλουν άλλη μία φουρνιά ψηφοφόρους στην σημερινή αντιπολίτευση. 

Το 1981 η Δεξιά έπεφτε, μετά από μακροχρόνια κυριαρχία. Είχε, όμως, τουλάχιστον να επιδείξει την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, μία στοιχειωδώς νοικοκυρεμένη διαχείριση της οικονομίας και μία έστω και βαλκανικού τύπου αστική αντίληψη. 


Τώρα, τι έχει να επιδείξει η απερχόμενη κυβέρνηση; Η υποτίθεται «αστική» δεξιά των Σαμαρά-Στουρνάρα εξαπέλυσε την μεγαλύτερη επίθεση στην ακίνητη ιδιοκτησία και στην μεσαία τάξη, καταρράκωσε τα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων, διέλυσε το εμπόριο προωθώντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών, και έτσι δυσαρέστησε την ίδια την παραδοσιακή κοινωνική βάση του κόμματός τους.

Τι να φοβηθεί ο δεξιός ψηφοφόρος από τον ΣΥΡΙΖΑ; Μην χρεωκοπήσει την ήδη χρεωκοπημένη χώρα; Μην πάρει τα σπίτια των υπερχρεωμένων ιδιοκτητών, και ιδίως των άλλοτε εύπορων αστών, που ζούσαν από ενοίκια, και τώρα ούτε να τα νοικιάσουν μπορούν, ούτε να τα πουλήσουν, ούτε να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ έχουν, ούτε τα τοκοχρεωλύσια από τα επισκευαστικά και στεγαστικά δάνεια μπορούν να εξυπηρετήσουν;

Αλλά και το επιχείρημα της δήθεν ευρωπαϊκής κατεύθυνσης και της «παραμονής μας στο ευρώ» το υπονόμευσε η κυβέρνηση Σαμαρά, με το γεγονός ότι δεν έκανε απολύτως τίποτε για να διορθώσει το αποτυχημένο, διεφθαρμένο και αντιπαραγωγικό κράτος και το τριτοκοσμικό πολιτικό σύστημα.

Με την πολιτική της, τελικά, η ΝΔ αποξενώθηκε από τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της, οι δε καθαρόαιμοι δεξιοί δεν βλέπουν οποιοδήποτε δεξιό χαρακτηριστικό στο κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού. 

Η οργή, η αγανάκτηση, η απαξίωση που συνοδεύει την τελευταία μνημονιακή κυβέρνηση είναι αυτή που θα φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία πιθανώς με αυτοδυναμία.
kontranews
InfoGnomon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου