Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Παγετός σαρώνει όλη τη χώρα - Βγαίνει ήλιος αλλά με... δόντια! - Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Φωτο : Χρ. Κεφαλούδης
- Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων και σε περιοχές των βορείων προαστίων, στην Αττική
- Χιόνισε ακόμη και στη Χίο! Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το νησί που ντύθηκε στα λευκά.....

- Πότε θα υποχωρήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα
- Διαβάστε αναλυτικά την πρόβλεψη του Τάσου Αρνιακού για το πώς θα είναι ο καιρός σήμερα, Παρασκευή, και το Σαββατοκύριακο

- Έρχεται δεύτερο κύμα κακοκαιρίας από την ερχόμενη Τρίτη
Συνεχίζεται η επέλαση του χιονιά, με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους, σε όλη τη χώρα.

Στην Εύβοια, 13 χωριά έχουν αποκλειστεί λόγω των χιονοπτώσεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, αποκλεισμένα είναι τα χωριά: Στρόπωνες, Λάμαρι, Μετόχι, Καμπιά, Λυμνιώνας, Πολύλοφος, Αγ. Σοφία, Μύλοι, Γλυφάδα, Αγριοσυκιά, Κερασιά, Κοτσικιά, Νίκη.
Τι καιρό θα κάνει σήμερα

Σταδιακή βελτίωση του καιρού περιμένουμε σήμερα, Παρασκευή, στα δυτικά και βόρεια με λίγες νεφώσεις ενώ στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε νεφώσεις με λίγες χιονοπτώσεις και στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές περιμένουμε χιονόνερο. Στα νοτιοανατολικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με τάσεις εξασθένισης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -14 εως 4 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 8 βαθμούς, στις νοτιότερες νησιωτικές περιοχές και την Κρήτη από 8 εως 11 βαθμούς και στη Ρόδο από 8 εως 14 βαθμούς κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε βελτιωμένο καιρό. Χιονόνερο θα πέσει αρχικά στα πεδινά του νομού, ωστόσο στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα θα εξακολουθεί να χιονίζει. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με τάσεις εξασθένισης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 εως 6 βαθμούς κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε καλύτερο καιρό, λιακάδα με δόντια καθώς το κρύο θα είναι τσουχτερό. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 εως 3 βαθμούς κελσίου. 
Βελτιώνεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο βελτιώνεται ο καιρός στις περιοχές που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών. Παρ΄όλα αυτά περιμένουμε βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στις ορεινότερες περιοχές. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 4 με 6 μποφόρ αλλά στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ωστόσο στα βόρεια θα υπαρχει παγετός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου