Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΩ... ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ!

Η Ελλάδα που αφήνει πίσω του ο Αντώνης Σαμαράς σε αριθμούς. 
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Αβραάμ Λίνκολ συνήθιζε να λέει ότι «με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου».
Σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν από εμάς.....
Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας... Η δικές μας γενιές πήγαν χαμένες από το σωτήριο πρόγραμμα που εφήρμοσαν ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με τον Βαγγέλη Βενιζέλο υπό τις εντολές της Τρόικας.
Στο βίντεο που ακολουθεί ο κ. Σαμαράς τονίζει πως η δική του κόκκινη γραμμή είναι δήθεν το όριο της «Εθνικής Αξιοπρέπειας».



Ποια όμως είναι η πραγματική εικόνα της Ελλάδας που αφήνει πίσω του ο Αντώνης Σαμαράς;
Η Ελλάδα και η Εθνική Αξιοπρέπεια που αφήνει πίσω του περιγράφεται με γλαφυρό τρόπο στους ακόλουθους αριθμούς:
- Πάνω από 2,5 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας, με βάση το εισόδημα του μεσαίου νοικοκυριού, ενώ επιπλέον, 3,8 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας, με βάση την έρευνα εισοδημάτων και συνθηκών διαβίωσης.
- Η Ελλάδα σύμφωνα με την Eurostat βρίσκεται στην χειρότερη θέση στην ΕΕ-28 όσον αφορά τον κίνδυνο φτώχειας, ενώ συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη φτώχεια (23,1%) και προηγείται της Ισπανίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας.
- Τα νοικοκυριά με μηνιαίο εισόδημα κάτω από 750 ευρώ αυξήθηκαν κατά 451,3% την τελευταία 5ετία!
- 243% αυξήθηκαν οι άνεργοι από το 2010.
-Τα εισοδήματα των νοικοκυριών συγκριτικά με το 2010 έχουν συρρικνωθεί κατά 50%.
-Η φορολογική επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων έχει αυξηθεί έως και 8 φορές από την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο το 2010 και των ελεύθερων επαγγελματιών έως και 10 φορές!
- 15,9% είναι στην Ελλάδα ο αριθμός των παιδιών που ζουν κάτω από το εθνικό όριο φτώχειας, όταν οι τρεις πρώτες χώρες (Ισλανδία, Φινλανδία, Κύπρος) έχουν ποσοστά από 4,7 έως 6,1%.
Aυτός είναι ο παράδεισος που ξέχασε να αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς στη συνομιλία του με τους νέους στο τηλεοπτικό σποτάκι της Νέας Δημοκρατίας.


newsbomb.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου