Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Τρία παιδιά ανάμεσα στους διασωθέντες του Νοrman Atlantic – Έχουν υποθερμία αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους – Σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση

....


- 56 επιβάτες έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής – 47 βρίσκονται ήδη στο φορτηγό Spirit of Pireus, ένας από παραπλέον πλοίο και 14 από ιταλικά ελικόπτερα
- Ανάμεσα στους διασωθέντες από ελικόπτερα γυναίκες και παιδιά - Μεταφέρθηκαν σε στρατιωτική βάση στο Λέτσε της Ιταλίας
- 478 οι επιβαίνοντες στο πλοίο, 422 επιβάτες με 56μελές πλήρωμα
- Γυναίκες, ηλικιωμένοι και παιδιά παραμένουν στο Norman Atlantic - Τέσσερα ιταλικά Super Puma απεγκλωβίζουν συνεχώς κόσμο
- Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στην περιοχή και δεν αφήνουν πλοία και ελικόπτερα να πλησιάσουν
- Συγκλονιστικές μαρτυρίες μέσα από το φλεγόμενο πλοίο
- Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα στο γκαράζ από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία
ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ

Όσο ο χρόνος περνά τόσο περισσότερο αυξάνεται η αγωνία για τη διάσωση των 328 επιβατών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο πλοίο Norman Atlantic στο γκαράζ του οποίου ξέσπασε τα ξημερώματα φωτιά, η οποία γρήγορα επεκτάθηκε.

Το πλοίο βρίσκεται πλέον πιο κοντά στα παράλια της Αλβανίας και σύμφωνα με διασώστη ο οποίος επέτρεψε στην πόλη του Ότραντο, η φωτιά έχει επεκταθεί και πάλι σε μέρος του πλοίο, που άρχισε να παρουσιάζει εμφανή κλίση προς την μία του πλευρά.
Στην περιοχή, 22 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Ιταλίας και 44 βορειοδυτικά της Κέρκυρας, πνέουν νότιοι άνεμοι που φτάνουν ακόμη και τα 10 μποφόρ, ενώ πέφτει και χαλάζι, κάνοντας αδύνατη την προσέγγιση από τα πλοία που έχουν σπεύσει σε βοήθεια. Σύμφωνα με όσα είπε στο NewsIt ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, το βράδυ οι άνεμοι θα «γυρίσουν» σε βορειοδυτικούς, έντασης 7-8 μποφόρ.
Φωτογραφία από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ
Φωτογραφία από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ
Φωτογραφία από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ
Φωτογραφία από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ
Φωτογραφίες από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ
Φωτογραφίες από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ

Πηγή φωτογραφίας www.paramythia-online.gr
Πηγή φωτογραφίας www.paramythia-online.gr

Επτά πλοία έχουν σπεύσει στην περιοχή και το φορτηγό Spirit of Pireus έχει ήδη περισυλλέξει 47 από τους συνολικά 150 επιβάτες που είχαν μπει στις σωστικές λέμβους του πλοίου.
Σύμφωνα με όσα είπε στο NewsIt ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός, άλλος ένας επιβάτης έχει διασωθεί από το παραπλέον πλοίο Aby Jeannete και 14 έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερα στο Λέτσε της Ιταλίας.
Τέσσερα ιταλικά Super Puma μεταφέρουν συνεχώς επιβάτες στο Cruse Europa.

Μέχρι στιγμής, τρία μικρά παιδιά που επέβαιναν με τους γονείς τους στο Νοrman Atlantic μεταφέρθηκαν στην στρατιωτική βάση της Γκαλατίνα, κοντά στο Λέτσε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παρουσιάζουν συμπτώματα υποθερμίας και διακομίζονται την ώρα αυτή, σε νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής.

Τρεις γυναίκες οι οποίες μεταφέρθηκαν, επίσης, στην Γκαλατίνα, παρουσιάζουν ελαφρά υποθερμία, αλλά η υγεία τους δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Οι υπόλοιποι δυο είναι άνδρες, Ιταλοί, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.


Δυο ρυμουλκά προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά στο πλοίο.
Τέσσερις άνθρωποι που επέβαιναν σε ναυαγοσωστικό βαρελάκι του φλεγόμενου πλοίου το οποίο είχε παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από παραπλέον πλοίο.
 
Φωτογραφία από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ
Φωτογραφία από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ
Φωτογραφία από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ
Φωτογραφία από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ
Οι υπόλοιποι, ανάμεσά τους 268 Έλληνες, παραμένουν στο πλοίο, στο τελευταίο κατάστρωμα και περιμένουν να τους σώσουν. Το πλήρωμα αποτελείται από 22 Ιταλούς και 34 Έλληνες. Ο καπετάνιος του πλοίου είναι Ιταλός.
Το επιβατηγό cruise europa έχει καθελκύσει επιτυχώς σωσίβια λέμβο προκειμένου να υπάρξει προσπάθεια μετεπιβίβασης επιβατών από το φλεγόμενο πλοίο.
Σύμφωνα με μήνυμα του Ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι, στο twitter, ήδη ελικόπτερο έχει διασώσει τους πρώτους εγκλωβισμένους επιβάτες.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: newsroom newsit.gr - ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου