Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Νέος ιός μεταδίδεται μέσω Facebook

Πώς μολύνονται οι χρήστες και πώς μπορούν να προστατευτούν

Ένας νέος ιός έχει κάνει την εμφάνισή του στο Facebook και μεταδίδεται μέσω ενός υποτιθέμενου βίντεο, το οποίο στέλνεται στα προσωπικά μηνύματα των χρηστών.....

Ο ανυποψίαστος χρήστης λαμβάνει ένα βίντεο με τη φωτογραφία του προφίλ του και πληροφορείται ότι το πόσταρε κάποιος φίλος του.

Ωστόσο, αν προσπαθήσει να το «ανοίξει», ο υπολογιστής θα οδηγηθεί σε ψεύτικη σελίδα του Facebook, με εντελώς διαφορετική διεύθυνση URL. Ο υπολογιστής του κατόπιν μολύνεται με κακόβουλο λογισμικό, ενώ αντίστοιχα μηνύματα στέλνονται στους φίλους του, εξαπλώνοντας έτσι τον ιό.

Όσοι μολυνθούν, θα πρέπει να αλλάξουν άμεσα τον κωδικό πρόσβασης στο Facebook, να απεγκαταστήσει τα κακόβουλα προγράμματα, καθώς και τα πρόσθετα που έχουν εγκατασταθεί στο πρόγραμμα περιήγησης στον Ιστό. 

«Η ασφάλεια είναι η βασική προτεραιότητα του Facebook και αφιερώνουμε σημαντικούς πόρους για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να προστατεύσουν τα προφίλ και τα δεδομένα τους», δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου του κοινωνικού δικτύου στο ρωσικό TASS, καθώς ο συγκεκριμένος ιός έχει εμφανιστεί και στη Ρωσία. «Έχουμε αναπτύξει πολυάριθμα εργαλεία που μας επιτρέπουν να μπλοκάρουμε και να διαγράφουμε υλικό spam. Μερικά από αυτά τα εργαλεία αποτρέπουν τη μετάδοση συνδέσμων μεταξύ χρηστών, ενώ άλλα βοηθούν στον καθαρισμό του προφίλ μετά την επίθεση. Επιπλέον, εργαζόμαστε με συνεργάτες στον τομέα της προστασίας από ιούς για να βελτιώσουμε τη διαδικασία», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου