Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ήπιος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα (14/12/2014) με αραιές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας. Κατά τις πρωινές ώρες θα υπάρξουν τοπικές ομίχλες. Από το βράδυ αναμένονται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τους νότιους ανέμους να επικρατούν στα δυτικά.....

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με αραιές νεφώσεις οι οποίες αργότερα το απόγευμα θα πυκνώσουν. Η ορατότητα κατά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητού μεταβλητοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους το πρωί με την ορατότητα να είναι περιορισμένη ενώ υπάρχει η πιθανότητα να σημειωθούν και τοπικές ομίχλες. Βαθμιαία από το απόγευμα και μετά οι αραιές νεφώσεις θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη
Το πρωί λίγες νεφώσεις με περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη το πρωί.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν. Περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες, όποτε θα σημειωθούν και τοπικές ομίχλες.
Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα στα δυτικά θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα βόρεια από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Τρίτη 16/12
Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς στη δυτική Στερεά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία τοπικά 6 και στο βόρειο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Τέταρτη 17/12
Στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.
Πέμπτη 18/12
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά τουΑνατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Λίγα χιονιά στα βόρεια ορεινά. Σταδιακή βελτίωση το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Σταδιακά και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.
Παρασκευή 19/12  και Σάββατο 20/12
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια με τοπικές βροχές και στα νότια την Παρασκευή πρόσκαιρες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το Σάββατο.
Θερμοκρασία: σε άνοδο το Σάββατο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου