Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ποινική δίωξη σε 16 για στημένους αγώνες!

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις, σχετικά με την δίωξη σε 16 παράγοντες του ποδοσφαίρου για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στημένους αγώνες! 
Βρέθηκαν οι ηθικοί αυτουργοί στον εμπρησμό του φούρνου του Κωνσταντινέα. ....

Οι φήμες που οργιάζαν ότι την Πέμπτη (4/12) αναμενόταν το βούλευμα του αθλητικού εισαγγελέα, Αριστείδη Κορέα, για την πιθανή ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, είχαν βάση. Ο αθλητικός εισαγγελέας φώναξε για ενημέρωση τους δικαστικούς συντάκτες και η ενημέρωση έγινε απο τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, κ.Ζαγοραίο.
Oπως αποκάλυψε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, πρόκειται για 16 άτομα στους οποίους ασκήθηκε δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση) και δωροδοκία-δωροληψία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.  δεν μπορεί να ανακοινώσει τα ονόματα των κατηγορουμένων γιατί δεν έχει γίνει ακόμη άρση του απορρήτου. Ούτε διευκρίνησε αν ανάμεσά τους είναι οι αρχικά 11 ύποπτοι. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για στελέχη της ΕΠΟ, ποδοσφαιρικούς παράγοντες και διαιτητές, ενώ για κάποιους οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος και για κάποιους σε βαθμό πλημμελήματος.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μεταξύ των κατηγορούμενων είναι 4 παράγοντες της ΕΠΟ, δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, δύο Πρόεδροι ΠΑΕ και αρκετοί διαιτητές. Η εγκληματική οργάνωση δρούσε τα τελευταία δύο χρόνια και οι εισαγγελείς στο πόρισμά τους που αριθμεί 173 σελίδες εκτιμά ότι είχε συγκροτηθεί εγκληματική οργάνωση που όριζε διαιτητές σε συγκεκριμένους ποδοσφαιρικούς αγώνες προκειμένου να επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εξαιτίας της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, υπήρξαν ποδοσφαιρικές ομάδες οι οποίες υποβιβάστηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Παράλληλα, οι ομάδες που ευνοήθηκαν, σύμφωνα με το πόρισμα, κέρδισαν εκατομμύρια ευρώ καθώς ήταν ψηλά στην κατάταξη, συμμετείχαν σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στο πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται ότι έπεσαν θύματα απάτης οι φίλαθλοι που στοιχημάτιζαν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες πιστεύοντας ότι παρακολουθούν ένα πρωτάθλημα που δεν είναι στημένο. Στα συμπεράσματά του ο απερχόμενος αθλητικός εισαγγελέας βασίστηκε κυρίως στην άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και στις τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφηκαν, μεγάλα αποσπάσματα των οποίων περιλαμβάνονται στο πολυσέλιδο πόρισμα.
Oι ποινικές διώξεις ασκήθηκαν για:
-Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
-Απάτη κατά συναυτουργία, κατ’ έξακολούθηση, συνήθεια και επάγγελμα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος
-Απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ΄ έξακολούθηση με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος κατ ‘ επάγγελμα και συνήθεια
-Δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές δραστηριότητες σε βαθμό πλημμελήματος (ειδικός ποινικός νόμος).
Από το νέο χρόνο η έρευνα
Πάντως δεν θα υπάρχουν άμεσα εξελίξεις καθώς η υπόθεση θα πάει στον ανακριτή που θα οριστεί άμεσα. Αυτός - λογικά μετά τις γιορτές - θα παραλάβει όλο τον φάκελο με τις 173 σελίδες και θα τον μελετήσει, αρχίζοντας ουσιαστικά την έρευνα. Αφού πληροφορηθεί για την υπόθεση θα καλέσει τους 16 κατηγορούμενους για κατάθεση και μετά όσους μάρτυρες προκύψουν από την υπόθεση. Μιλάμε δηλαδή για διαδικασία που θα διαρκέσει μήνες, καθώς δεν έχει πάρει την μορφή του κατεπείγοντος! Και από εκεί και πέρα, αν προκύψουν ενοχές, θα πάει η υπόθεση στο δικαστήριο!
Να υπενθυμίσουμε ότι ακόμα είναι σε στάδιο έρευνας από τον ανακριτή η υπόθεση των στημένων αγώνων, από το καλοκαίρι του 2011, για περισσότερα από 100 άτομα. Για κάποιους - μεταξύ των οποίων ο Μάκης Ψωμιάδης - είχε επισπευτεί η διαδικασία, αλλά για τους περισσότερους ακόμα συνεχίζεται η έρευνα.
Εξιχνιάστηκε ο εμπρησμός του φούρνου Κωνσταντινέα
Όπως έγινε γνωστό από πηγές της Εισαγγελίας, έχει εξιχνιαστεί η υποθεση για τη βομβιστική επίθεση στο φούρνο του πρώην διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα, μέσα από την έρευνα των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Κάποιες από τις διώξεις που έχουν ασκηθεί από τον Εισαγγελέα αφορούν αυτό το περιστατικό, που έγινε στις 22 Φεβρουαρίου του 2012 στην Καλαμάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου