Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Χαιρετισμός-τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Στουπή στην εκδήλωση για την Αγετ-Ηρακλής στο Αλιβέρι.

Συναγωνιστές-Συναγωνίστριες,
Xαιρετίζουμε την σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση μας, σημειώνοντας πως αν διατηρήσουμε τα κατακτημένα χαρακτηριστικά της μαζικότητας και ενότητας που τόσα χρόνια έχουμε διαφυλάξει ως «κόρη οφθαλμού»,... θα έχουμε κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για να πετύχουμε τα αιτήματά μας. Με την έννοια αυτή ακριβώς και σε ότι μας αφορά, θα αποφύγουμε τον πειρασμό να προβούμε σε απολογισμούς τι πράξαμε όλα αυτά τα χρόνια, γεγονός που έτσι ή αλλιώς επαφίεται για  κρίση  στην ίδια την κοινωνία.

Φίλοι και φίλες,

Τι είναι αυτό  που κάνει την ΑΓΕΤ, στις σημερινές συνθήκες , να καταπατά αυτό που μόνιμα επαγγέλλεται ως σήμα κατατεθέν της , την δήθεν Εταιρική  Κοινωνική Ευθύνη, και σήμερα όχι απλώς δεν αναμένει τις τελεσίδικες κρίσεις της Δικαιοσύνης αλλά προκλητικά όχι μόνο καίει  RDF, αλλά ζήτησε και πήρε άδεια να καίει ως καύσιμο και να χρησιμοποιεί ως πρώτες ύλες , όλα όσα το 2009 , πήρε πίσω;

Ø  Σίγουρα , είναι η αρπακτική της διάσταση, να μην λογαριάζει το Περιβάλλον και την ανθρώπινη ζωή μπροστά στα κερδοσκοπικά της συμφέροντα.

Ø  Σίγουρα είναι ο σχεδιασμός της , στην προοπτική του να πουλήσει μονάδες όπως της επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του ανταγωνισμού μετά τις συγχωνεύσεις και τις αγοροπωλησίες , να θέλει να  παρουσιάσει τα εργοστάσιά της, ανάμεσά τους και το Μυλάκι, ως νύφη με  πολύτιμα προικιά, και πολυπληθείς Αδειοδοτήσεις.

Ø  Σίγουρα είναι ότι έχει βρει πρόθυμους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες να βάζουν πλάτες, να ικανοποιούν  τις ορέξεις της γρήγορα, μεθοδικά, στα όρια της νομιμότητας και της παρατυπίας. Είναι εμφανές άλλωστε,  σε όλους , πως η παρούσα συγκυβέρνηση δεν ζει και αναπνέει, παρά για να ικανοποιεί τις ανάγκες και κυρίως τα μακρυπρόθεσμα σχέδια του ξένου κυρίως κεφαλαίου και ούτε καν τις κοινωνικές βραχυπρόθεσμες κοινωνικές ανάγκες, που η ίδια με την πολιτική της δημιούργησε.

Ø  Σίγουρα  είναι το γεγονός ότι σπεύδουν , γιατί φοβούνται την πολιτική αλλαγή που έρχεται , να κατοχυρώσουν όσα πιο πολλά μπορούν.

Γι' αυτό και ως πολιτικός χώρος   ΣΥΡΙΖΑ, με τις δυνάμεις που διαθέτουμε στο Δήμο, την Περιφέρεια , την Βουλή για ένα πράγμα θέλουμε να βροντοφωνάξουμε και να δεσμευθούμε. Όπως ακριβώς το έχουμε διατυπώσει και θα το εξαγγείλουμε στο Περιφερειακό Προγραμματικό μας Συνέδριο,που τις προσεχείς μέρες θα οργανώσουμε. Δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε σε :
             1. Περιβαλλοντική Επανεξέταση των όρων λειτουργίας του εργοστάσιου  της ΑΓΕΤ  -ΗΡΑΚΛΗΣ  στο Αλιβέρι, με αποκλεισμό της χρήσης RDF – λυματολάσπης, και αυστηρό επανέλεγχο  της σκοπιμότητας και των στάνταρ ασφαλούς χρήσης των υπόλοιπων “εναλλακτικών” καυσίμων και πρώτων υλών .

             2. Επαναδιαπραγμάτευση και ριζική τροποποίηση της σύμβασης χρήσης του λιμανιού της ΑΓΕΤ, που σήμερα αποδίδει μηδενικά τέλη και έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο, και πέρασμά του στα όρια της αρμοδιότητας του Οργανισμού Λιμένος , ως Βιομηχανικό λιμάνι.

     Φίλοι και φίλες , καλή δύναμη και κουράγιο, καλόν αγώνα.
    Θα νικήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου