Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Έτοιμη η νέα «Δημοτική Αστυνομία στο δήμο Δελφών»

Έχουν οριστεί οι υπάλληλοι και οι αρμοδιότητες
 -Πιθανόν να παρουσιαστεί μέσα στην εβδομάδα
Έχουν ήδη οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο οι αρμοδιότητες και έχουν οριστεί οι δυο υπάλληλοι ανά Δημοτική Ενότητα που ασκούν τα καθήκοντα αυτά.....

Δημοτική Ενότητα Άμφισσας:
 κ. Νικόλαος Τσιπούρας του
Ευθυμίου, κλάδου ΔΕ30 Τεχνικών και Παρασκευά Βαγγελιά του Βασιλείου, κλάδου ΔΕ30 Τεχνικών.
Δημοτική Ενότητα Γαλαξιδίου: 
κ. Γαρυφαλιά Χαλδεάκη του Ηλία, κλάδου ΔΕ1 Διοικητικού και
κ. Χρυσάφω Τσώνου του Ευθυμίου, κλάδου ΔΕ1 Διοικητικού.
Δημοτική Ενότητα Γραβιάς: 
κ. Ιωάννη Ζαλαώρα του Αθανασίου, κλάδου ΔΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών 
και κ. Ιωάννη Λιάπη του Δημητρίου, κλάδου ΔΕ24 Ηλεκτρολόγων.
Δημοτική Ενότητα Δελφών:
 κ. Γεώργιο Καρατζόγλη του Μηνά, κλάδου ΔΕ29 Οδηγών και 
κ. Ελένη Μπακοπούλου του Γεωργίου, κλάδου ΔΕ1 Διοικητικού.
Δημοτική Ενότητα Δεσφίνας: 
κ. Ηλία Μακρή του Φωτίου, κλάδου ΔΕ 30 Τεχνικών και 
κ. Ιωάννη Αργύρη του Κωνσταντίνου, κλάδου ΔΕ 29 Οδηγών.
Δημοτική Ενότητα Ιτέας: 
κ. Κυριάκος Χώχος του Κωνσταντίνου, κλάδου ΔΕ1 Διοικητικού 
και κ. Νικόλαος Δημολάς του Επαμεινώνδα, κλάδου ΔΕ1 Διοικητικού.
Δημοτική Ενότητα Καλλιέων:
κ. Μιχαήλ Καραγιάννη του Γεωργίου, κλάδου ΥΕ16 Εργατών Γενικών Καθηκόντων και 
κ. Λάμπρο Καραγιάννη του Ιωάννη, κλάδου ΥΕ16 Εργατών Γενικών Καθηκόντων.
Δημοτική Ενότητα Παρνασσού:
 κ. Αλέξανδρο Τσαούση του Ανδρέα, ΔΕ1 Διοικητικού και
κ. Θεόδωρο Λιάπη του Ιωάννη, ΔΕ24 Ηλεκτρολόγων.

Οι αρμοδιότητες της νέας δομής
Οι αρμοδιότητες που αποδίδονται είναι οι κάτωθι και να σημειωθεί ότι δεν συμπεριλαμβάνουν τα πρόστιμα, τα οποία είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας της ΕΛΑΣ
-Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν την ύδρευση, την άρδευση και την αποχέτευση, όπως αυτές περιλαμβάνονται στην εκάστοτε κείμενη νομοθεσία, στις
τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδουν οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές και στις αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης.
-Ελέγχει την τήρηση των όρων που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία και στις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδουν οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές, για τη χρήση
των αλσών και των κήπων, των πλατειών, των παιδικών χαρών και των λοιπών κοινόχρηστων χώρων.
-Ελέγχει την τήρηση των όρων οι οποίοι προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία και στις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδουν οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές, για τη χρήση και λειτουργία των δημοτικών και κοινοτικών αγορών, των εμποροπανηγύρεων, των ζωοπανηγύρεων, των χριστουγεννιάτικων αγορών και γενικά των υπαίθριων δραστηριοτήτων.
-Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στο υπαίθριο εμπόριο και στις λαϊκές αγορές.
-Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στην υπαίθρια διαφήμιση, καθώς και τον έλεγχο της τήρησης ειδικότερων προδιαγραφών κατασκευής και προϋποθέσεων τοποθέτησης διαφημιστικών πλαισίων, που τυχόν έχουν τεθεί με τοπικές κανονιστικές αποφάσεις, από τις δημοτικές και κοινοτικές αρχές. 
-Ελέγχει την τήρηση της καθαριότητας σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους της εδαφικής περιφέρειας του οικείου δήμου ή κοινότητας και γενικότερα την τήρηση των κανόνων που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και τις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδουν οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές για την αναβάθμιση της αισθητικής των πόλεων και των οικισμών.
-Ελέγχει την τήρηση των μέτρων που επιβάλλονται για την πρόληψη πυρκαγιών σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους.
-Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων, που αφορούν τα εγκαταλελειμμένα οχήματα.
-Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στη λειτουργία καταστημάτων, επιχειρήσεων, θεάτρων, κινηματογράφων, ψυχαγωγικών και λοιπών δραστηριοτήτων, για τις
οποίες αρμόδιος για τη χορήγηση, ανάκληση και αφαίρεση αδειών ίδρυσης, εγκατάστασης, λειτουργίας και ασκήσεως τους είναι ο οικείος Δήμος ή Κοινότητα, εκτός από τις περι-
πτώσεις εκείνες για τις οποίες έχουν ορισθεί άλλες αρχές αρμόδιες για το σχετικό έλεγχο.
-Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων για την ηχορρύπανση,την κοινή ησυχία και τη λειτουργία μουσικής στα καταστήματα και στα δημόσια κέντρα.
-Εκτελεί τις διοικητικές κυρώσεις που αφορούν τη λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων, των οποίων την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας χορηγούν οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές.
-Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων για το ωράριο λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των συναφών καταστημάτων, καθώς και των εμπορικών καταστημάτων και των καταστημάτων τροφίμων.
-Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν τα ζώα συντροφιάς.
-Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν τις κάθε είδους κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδουν οι δημοτικές αρχές, καθώς και την επιβολή των πάσης φύσεως διοικητικών μέτρων που προβλέπονται από αυτές.
- Διενεργεί αυτοψία για την εξακρίβωση των προϋποθέσεων που απαιτούνται για την έκδοση διοικητικών πράξεων από τα όργανα του Δήμου ή της Κοινότητας και, ιδίως, διενεργεί
αυτοψία και συντάσσει έκθεση για την έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής και για τη χορήγηση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας.
-Επιδίδει τα πάσης φύσεως έγγραφα του οικείου Δήμου ή άλλων Δημοτικών Αρχών εντός των διοικητικών ορίων του οικείου Δήμου.
-«Σφράγιση και εκτέλεση διοικητικών πράξεων, όλων των καταστημάτων και επιχειρήσεων δικαιοδοσίας του οικείου Δήμου ή Κοινότητος».
Η  ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου