Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ!!!!

Για την επιβάρυνση του επαρχιακού οδικού δικτύου από βαρέα φορτηγά οχήματα, λόγω της αύξησης του αντιτίμου των διοδίων ....

στη “Νέα Οδό” συναντήθηκαν με τον Υπουργό [ετυμολ. "βοηθό," υπό+έργον]  Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων οι Προεστοί των «μελλοθάνατων» της ευρύτερης περιοχής μας, για προαστιακό σιδηρόδρομο μέχρι την Αμφίκλεια!!!! άκουσαν. Αν ήταν ενήμερο το γκουβέρνο και για το χαμένο αεροδρόμιο της Αμφίκλειας, ίσως το αναβίωνε και αυτό εντάσσοντάς το στις λύσεις.  Όσο για τα φορτηγά και για τα διόδια, "πολύ λάδι και από τηγανίτα τίποτα".  Έτσι παραμένει δυστυχώς τραγικά επίκαιρο το πανώ της Πρωτοβουλίας Πολιτών Αμφίκλειας: «ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ, ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ».     
                                                                                                                                                                                Δ.Ι.Κ.    Αμφίκλεια


Ερώτηση στην Βουλή για την επέκταση του προαστιακού σιδηρόδρομου σε Βοιωτία και Φθιώτιδα

    Την Τρίτη 11.11.2014, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Μεταφορών με φορείς Βοιωτίας και Φθιώτιδας.
Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η επιβάρυνση του επαρχιακού οδικού δικτύου από βαρέα φορτηγά οχήματα, λόγω της αύξησης του αντιτίμου των διοδίων στη “Νέα Οδό”.
Μετά το πέρας της συνάντησής, ορισμένοι έσπευσαν ν’ ανακοινώσουν, εκφράζοντας την ευχάριστη έκπληξή τους, τη δέσμευσή του υπουργού για ολοκλήρωση του προαστιακού σιδηρόδρομου μέχρι την Αμφίκλεια Φθιώτιδας, έως τον Ιούνιο του 2015. ………………..

 

Γιάννης Καράμπελας: “ Κατώτερη των περιστάσεων η συνάντηση του υπουργού Μεταφορών με αυτοδιοικητικούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας ”


Το χαμένο αεροδρόμιο της Αμφίκλειας
[κάτω από τον Σιδ. Σταθμό]

    Είναι φορές που ο περιβάλλων χώρος δεν σε προδιαθέτει ότι θα μπορούσε το μέρος να έχει φιλοξενήσει αεροδρόμιο - και μάλιστα, στρατιωτικό. Κι όμως, στην Αμφίκλεια υπήρξε ένα σημαδιακά ιστορικό αεροδρόμιο που δημιουργήθηκε γιατί μπορούσε να εκμεταλλευτεί παροχές που έλειπαν από πολλά αεροδρόμια της ΕΒΑ την εποχή του Μεσοπολέμου. Άλλο ένα μέρος όπου κατοικούν πολεμικά φαντάσματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου