Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΠΝΟΥ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Μπαράζ ελέγχων για τον εντοπισμό ποσοτήτων αδασμολόγητου καπνού στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, είναι σε εξέλιξη από την αστυνομία.....
Την τελευταία βδομάδα έχουν εντοπιστεί δεκάδες κιλά καπνού σε διάφορες περιπτώσεις και έχουν προσαχθεί στη Δικαιοσύνη περισσότερα από 12 άτομα.
Συνελήφθη, χθες (06-11-2014) αργά το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Σπερχειάδας Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μακρακώμης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας, ένας 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην καρότσα Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 51χρονος και κατάσχεσαν δύο (2) σακούλες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (38.500) γραμμαρίων.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επίσης το ανωτέρω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, καθώς και ένα μαχαίρι που βρέθηκε στο εσωτερικό του οχήματος.
Η ανωτέρω ποσότητα καπνού θα σταλεί στο Τελωνείο Στυλίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Συνελήφθη, χθες (06-11-2014) το πρωί στις Θερμοπύλες Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και του νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 27χρονο από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο (2) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (590) γραμμαρίων.
Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος στερείται παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής στην χώρα μας.
Η ανωτέρω ποσότητα καπνού θα σταλεί στο Τελωνείο Στυλίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Πριν λίγες μέρες στην Τιθορέα της Φθιώτιδας εντοπίστηκαν περίπου 800 κιλά αδασμολόγητου καπνού, ενώ χθες τη νύχτα (06/11) συνελήφθη στην περιοχή της Σπερχειάδας στη δυτική Φθιώτιδα άνδρας 51 χρόνων στο αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκαν δύο σακούλες με 38,5 κιλά αδασμολόγητου καπνού. Οι αστυνομικοί μετά τη σύλληψη και την προσαγωγή του στον εισαγγελέα προχώρησαν και σε κατάσχεση του ΙΧ.
Σημειώνεται ότι ιδιαίτερα στις περιοχές της Φθιώτιδας, που παραδοσιακά καλλιεργείται καπνός, έχουν αυξηθεί τα μέτρα της αστυνομίας. Από το τέλος καλοκαιριού είναι συνεχείς οι έλεγχοι για τη διακίνηση αδασμολόγητου καπνού που σύμφωνα με τους αστυνομικούς παράγεται σε διάφορες αποθήκες καπνοπαραγωγών, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να εντοπιστούν.
Με βάση τα στοιχεία της αστυνομίας, ορισμένες περιοχές της Φθιώτιδας είναι ανάμεσα στις πρώτες, όπου παράγεται και διακινείται παράνομα αδασμολόγητος καπνός σε διάφορες συσκευασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου