Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ζητούν από Παναγιωτόπουλο να τεθεί σε αργία ο Πρόεδρος της Τ.Κ. στα Καστέλλια

Την κίνηση της σχετικής διαδικασίας υπογράφει ο Τοπικός Σύμβουλος Παναγιώτης Μακρής (Πολίτες στο Προσκήνιο) και το αιτιολογικό της βασίζεται στη μη λειτουργία κατ' ουσίαν της Τοπικής Κοινότητας, όπως ορίζεται από το Άρθρο 88 του Ν. 3852/2010.....

Ο Παν. Μακρής ζητά τη θέση σε αργία του Προέδρου της Τ.Κ. Καστελλίων, κ. Κουτρούμπα (Λαϊκή Συσπείρωση), καθώς δε συγκαλείται σε συνεδρίαση το τοπικό συμβούλιο του χωριού, όπως ορίζει ο νόμος, ενώ τονίζει ότι προτίθεται, σε περίπτωση μη ανταπόκρισης από πλεράς Δημάρχου Δελφών, να καταγγείλει το θέμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.
Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση υπολειτουργίας τοπικού συμβουλίου στον Δήμο Δελφών, που, μαζί με αρκετές σε άλλες κοινότητες, είχαν περιγραφεί πρόσφατα σε σχετικό ρεπορτάζ του Amfissaface. Δείτε εδώ
Η επιστολή Μακρή στον Δήμαρχο Δελφών
Προς Δήμο Δελφών
κον Δήμαρχο Δελφών
Κοιν. Κα ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ
κων ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑ ΣΠ., ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΔΗΜ.
ΚΑΣΤΕΛΛΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΙΩΝ κου ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑ ΜΕ ΑΡΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Άρθρο 88 του Ν. 3852/2010.
ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ, ΠΑΡΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΕΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΙΩΝ, ΟΥΔΕΜΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΕΧΟΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ. (2 ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ).
ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ Η κα ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΙΤΗΣΗ-ΕΙΣΗΓΗΣΗ (η οποία τέθηκε και υπ’ όψιν σας) ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΘΕΙ ΕΝΩ Η ΠΡΩΤΗ (19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ ΜΟΥ.
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΗΤΑΝ ΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟ Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.
ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΓΡΑΠΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΘΑ ΒΡΕΘΩ ΣΤΗ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΤΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ –ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ζ. ΜΑΚΡΗΣ
Τι ορίζει το Άρθρο 88 του Ν. 3852/2010
Άρθρο 88
Σύγκληση του συμβουλίου τοπικής και δημοτικής κοινότητας
1. Το συμβούλιο της τοπικής ή δημοτικής κοινότητας συνεδριάζει ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του υποχρεωτικά τουλάχιστον μία (1) φορά το μήνα, καθώς και όταν το απαιτούν οι υποθέσεις της τοπικής ή δημοτικής κοινότητας.
2. Ο πρόεδρος καλεί το συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση ή ηλεκτρονικά, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Η πρόσκληση δημοσιεύεται στο γραφείο της τοπικής ή δημοτικής κοινότητας, και επιδίδεται στους συμβούλους τρεις (3) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα που ορίζεται για τη συνεδρίαση.
3. Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, η πρόσκληση αυτή μπορεί να επιδοθεί την ημέρα της συνεδρίασης. Στην πρόσκληση πρέπει να αναφέρεται για ποιο λόγο η συνεδρίαση είναι κατεπείγουσα. Πριν από τη συζήτηση το συμβούλιο αποφαίνεται για το κατεπείγον των θεμάτων.
4. Ο πρόεδρος καλεί το συμβούλιο, όποτε το ζητήσει, με γραπτή αίτηση, το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον των κατοίκων της τοπικής κοινότητας. Στην αίτηση αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Εάν ο πρόεδρος δεν συγκαλέσει το συμβούλιο το αργότερο μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την παραλαβή της αίτησης, το συμβούλιο συνέρχεται με πρόσκληση του αμέσως επόμενου πλειοψηφήσαντος συμβούλου.
5. Αν ο πρόεδρος της τοπικής ή δημοτικής κοινότητας παραλείπει αδικαιολόγητα επί δύο (2) συνεχείς μήνες ή δύο (2) συνεχείς φορές κατά τις διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων να συγκαλέσει το συμβούλιο, μπορεί να τεθεί σε αργία και σε περίπτωση υποτροπής να τιμωρηθεί με την ποινή της έκπτωσης από το αξίωμα κατά την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία, σύμφωνα με το άρθρο 234 του παρόντος.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι το τριμελές Τοπικό Συμβούλιο των Καστελλίων είχε προκύψει από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, όπως ορίζει ο "Καλλικράτης" για τις κοινότητες που έχουν τριμελή συμβούλια, και αποτελείται από τους:
Σπ. Κουτρούμπα, Πρόεδρο (Λαϊκή Συσπείρωση, 138 ψήφοι)
Δημ. Χουλιάρα (Ενωτική Πορεία-Ταγκαλής, 106 ψήφοι)
Παν. Μακρή (Πολίτες στο Προσκήνιο, 76 ψήφοι)
http://amfissaface.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου