Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Η απεργία των δικηγόρων και το προμελετημένο ΕΓΚΛΗΜΑ της κυβέρνησης.

Γράφει ο petrosdiver.

Απο σήμερα Τρίτη 25-11-2014 ξεκινά η δεκαήμερη παράταση της αποχής των δικηγόρων και η οποία λήγει στις 5 Δεκεμβρίου 2014.....
Η δικηγορική κοινότητα της χώρας, με ανακοίνωσή της επισημαίνει για ακόμη μια φορά τα αδιέξοδα με τα οποία μας φέρνουν διαρκώς αντιμέτωπους ως κράτος οι μνημονιακές πολιτικές εξωθεσμικής σύλληψης, οι οποίες ισοδυναμούν με καταστρατήγηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου.

Οι δικηγόροι της χώρας εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για την επιχειρούμενη αποδόμηση του δικηγορικού λειτουργήματος και την εκ του μνημονίου υπαγορευόμενη μεταρρύθμιση του Κώδικα περί Δικηγόρων. Οι μνημονιακές αυτές ρυθμίσεις είναι βέβαιο πως έχουν ως στόχο την ποδηγέτηση της Δικαιοσύνης υπό τις οδηγίες και το πνεύμα της τρόικας, η οποία επιχειρεί δίχως καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να υποκαταστήσει τις προβλεπόμενες θεσμικές λειτουργίες. 

Με απλά λόγια για να καταλαβαίνουν όλοι το τι ακριβώς συμβαίνει, μιας και τα ΜΜΕ τηρούν σιγήν ιχθύος και θάβουν όσο και όπως μπορούν τέτοιες κινητοποιήσεις θα πω τούτο: Οι δικηγόροι όλης της χώρας απεργούν, επειδή η κυβέρνηση με το υπό ψήφιση νέο νομοσχέδιο, 
* 1. ΚΑΤΑΡΓΕΙ ουσιαστικά την εξέταση των μαρτύρων στο ακροατήριο των δικαστηρίων. Δηλαδή ο μάρτυρας πια δεν θα εξετάζεται από το Δικαστή και τους δικηγόρους ζωντανά, αλλά θα προσκομίζονται ένορκες βεβαιώσεις, δηλαδή θα έχουμε ΧΑΡΤΙΝΟΥΣ μάρτυρες οι οποίοι θα υπογράφουν από πριν ένα έτοιμο ποίημα και αυτό είναι όλο. Δίκες χωρίς ακροατήρια, ναι, αυτή η κυβέρνηση εμπνεύστηκε ακόμα ένα μέτρο φασιστικό, το οποίο δεν συναντιέται πουθενά στο σύγχρονο νομικό κόσμο, πέραν εξαιρέσεων.

* 2. Οι Τράπεζες γίνονται προνομιούχα πρόσωπα στους πλειστηριασμούς. Δηλαδή αν χρωστάς σε Δημόσιο, ΙΚΑ κλπ και σε Τράπεζα, ενώ μέχρι χθες στον πλειστηριασμό είχαν προτεραιότητα το Δημόσιο και άλλοι δημόσιοι φορείς, τώρα θα προηγείται η Τράπεζα και θα παίρνει πρώτα αυτή όσα χρήματα προκύψουν από τον πλειστηριασμό! Επιπλέον, αν τυχόν κάνεις ανακοπή εναντίον της διαδικασίας του πλειστηριασμού και δεν δικαιωθείς, δεν θα έχεις δικαίωμα να ασκήσεις ΕΦΕΣΗ σε όλο αυτό. Μπαμ και κάτω δηλαδή.

* 3. Διότι θα μπορεί πλέον να βγαίνει στο σφυρί ένα ακίνητο στο 1/3 της αντικειμενικής του αξίας! Για ένα κομμάτι ψωμί οι κόποι μιας ζωής!!!

Αυτή τη φορά δεν είναι μια απλή, συνηθισμένη απεργία.
Οδεύουμε προς το έσχατο σημείο του πάτου. Δεν γίνεται να πάει παρακάτω.
Η χώρα επισήμως ξεπουλιέται στους Τραπεζίτες με διαδικασίες fast food. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώστε. Σε εκείνους που ήδη πήραν τόσα δισεκατομμύρια για ανακεφαλαιοποιήσεις και δε συμμαζεύεται. Που κυνηγάνε τον κόσμο κάθε μέρα στα δικαστήρια ακόμα και για οφειλές λίγων ευρώ.
Το τελευταίο ανάχωμα στη Δημοκρατία που είναι η Δικαιοσύνη καταρρίπτεται.

Ήταν όλα ένα χοντρό, προμελετημένο ΕΓΚΛΗΜΑ.

Τέλος να σημειωθεί ότι αποφασίστηκε η διεξαγωγή πανελλαδικού δημοψηφίσματος, στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, στους 63 δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, για αποδοχή ή όχι του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, καθώς και για τον καθορισμό των αντιδράσεων των δικηγόρων, με τη μορφή ερωτηματολογίου. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα συνυπολογισθεί στην τελική απόφαση, που θα ληθφεί από την Ολομέλεια, στις 5 Δεκεμβρίου.

Με στοιχεία απο τον δικηγόρο κ. Mano Muchtero


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου