Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

150 χρόνια χειμερινός ελβετικός τουρισμός - Ηταν τον Σεπτέμβριο του 1864

Το Σεν Μόριτζ γιορτάζει.
Το αγάπησαν ο Φρίντριχ Νίτσε και ο τσάρος Νικόλαος ΙΙ, αλλά και ο Αλφρεντ Χίτσκοκ, ο Χέρμπερτ φον Κάραγιαν, ο Τσάρλι Τσάπλιν και η Μπριζίτ Μπαρντό. ...
Τα 150 χρόνια κλείνει φέτος το Σεν Μόριτζ, η γενέτειρα του χειμερινού τουρισμού, και εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με σειρά εορταστικών εκδηλώσεων που ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο και θα διαρκέσουν για όλη την τουριστική περίοδο. Την επέτειο πλαισιώνουν μεταξύ άλλων συναυλίες, εκθέσεις, ανοιχτές συζητήσεις, προβολές, φεστιβάλ γαστρονομίας και αγώνες σκι.
Ηταν τον Σεπτέμβριο του 1864 όταν ο Ελβετός επιχειρηματίας Γιοχάνες Μπαντρούτ, προβληματιζόμενος πώς θα γεμίσει τα κρεβάτια του ξενοδοχείου του το χειμώνα, πρότεινε στους τέσσερις τελευταίους Βρετανούς πελάτες του να επιστρέψουν τα Χριστούγεννα στο Σεν Μόριτζ. «Εχει περισσότερο ήλιο και λιγότερη βροχή από το Λονδίνο. Αν δεν σας αρέσει, θα σας πληρώσω τα ταξιδιωτικά έξοδα.
Αν σας αρέσει, μπορείτε να μείνετε όσο θέλετε», τους είπε. Και τους έπεισε. Τελικά οι Αγγλοι τουρίστες πήγαν στο ελβετικό χωριό των 200 τότε κατοίκων τα Χριστούγεννα και έφυγαν το… Πάσχα, καθιερώνοντας το Σεν Μόριτζ ως τόπο χειμερινών διακοπών για εύπορους ταξιδιώτες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου