Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Επιδημία φυματίωσης στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων

Σε υγειονομική βόμβα έχει μετατραπεί το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων καθώς, όπως αποκαλύπτει σήμερα το zougla.gr, ένα τεράστιο ποσοστό αστυνομικών που υπηρετούν στο εν λόγω τμήμα βρέθηκαν θετικοί στο τέστ μαντού το οποίο γίνεται προκειμένου να διαπιστωθεί η νόσος της φυματίωσης.....

Θετικοί στο τέστ για τη νόσο της φυματίωσης βρέθηκαν τουλάχιστον δέκα αστυνομικοί του Α.Τ. ΠατησίωνΌπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, μετά από σχετική εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν οι ένστολοι διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 10 (!) από του 31 ήταν θετικοί στο τεστ με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς ήδη να έχουν αρχίσει να λαμβάνουν προληπτική αγωγή.
Μάλιστα, ο διοικητής του τμήματος στις 3 Οκτωβρίου 2014 φέρεται να υπέβαλε σχετική αναφορά στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα σημείωσαν ότι το Α.Τ. Πατησίων είναι το τμήμα που επιλαμβάνεται τα περισσότερα περιστατικά με μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας αποδίδοντας το φαινόμενο έξαρσης της φυματίωσης στη λήψη πλημμελών μέτρων ασφαλείας κατά τις επαφές των αστυνομικών μαζί τους.
«Τουλάχιστον 10 αστυνομικοί βρέθηκαν θετικοί στο τεστ για τη νόσο. Για τα περιστατικά ακολουθείται φαρμακευτική αγωγή που διαρκεί εννέα μήνες. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ένας 49χρονος ο οποίος έχει τρία παιδιά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες ασφαλείας όπως απολύμανση», ανέφεραν οι ίδιες πηγές χαρακτηριστικά.
Η αρχή του κακού
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα φαίνεται να ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2013 όταν ένας αλλοδαπός κρατούμενος του τμήματος δεν αισθανόταν καλά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
Αφού οι γιατροί τον εξέτασαν και διαπίστωσαν ότι έχει προσβληθεί από φυματίωση, εν συνεχεία ο κρατούμενος έλαβε φαρμακευτική αγωγή και επέστρεψε στο τμήμα Πατησίων όπου συνεχώς παραπονιόταν ότι δεν ήταν καλά, ενώ παράλληλα ερχόταν σε επαφή με άνδρες της αστυνομίας.
Τελικά, τον Απρίλιο 2014 ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Κολωνού. Εκεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σταμάτησε η χορηγία των φαρμάκων με αποτέλεσμα να υπάρξουν κρούσματα φυματίωσης και στο συγκεκριμένο τμήμα.
Ο συγκεκριμένος κρατούμενος μεταφέρθηκε ξανά στο Α.Τ. Πατησίων, όπου φέρεται να κρατείται χωρίς να λαμβάνει καμία αγωγή και χωρίς να έχει γίνει η αναγκαία λήψη μέτρων!
Τι είναι η φυματίωση
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η φυματίωση είναι νόσημα που προκαλείται από ένα μικρόβιο που λέγεται μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης και σπανιότερα από άλλους τύπους
μυκοβακτηριδίων. Το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης μπορεί να προσβάλει οποιοδήποτε όργανο του σώματος, αλλά συνήθως προσβάλλει τους πνεύμονες.

(Το τεστ μαντού)
Μεταδίδεται από το ένα άτομο στο άλλο, με την εισπνοή σταγονιδίων που περιέχουν μυκοβακτηρίδια. Τα άτομαμε πνευμονική φυματίωση αποβάλλουν πολύ μικρά τέτοια σταγονίδια με τον βήχα, το φτάρνισμα και τη δυνατή ομιλία. Τα άτομα αυτά μεταδίδουν συνήθως τη νόσο στους ανθρώπους που είναι σε επαφή μαζί τους αρκετές ώρες κάθε μέρα. Αυτοί μπορεί να είναι η οικογένειά τους, οι φίλοι τους ή οι συνάδελφοι.
Μάθετε περισσότερα για τη φυματίωση εδώ
Οι περισσότεροι άνθρωποι που εισπνέουν τα μυκοβακτηρίδια μολύνονται, αλλά ο οργανισμός έχει την ικανότητα να αμυνθεί και να σταματήσει την ανάπτυξή τους. Με αυτό τον τρόπο τα μυκοβακτηρίδια γίνονται ανενεργά, αλλά παραμένουν στον οργανισμό και μπορεί να γίνουν ενεργά αργότερα. Πολλοί άνθρωποι που έχουν μολυνθεί δεν αναπτύσσουν ποτέ φυματίωση, άλλοι όμως και ιδιαίτερα αυτοί που το αμυντικό τους σύστημα είναι εξασθενημένο μπορεί να αναπτύξουν φυματίωση κάποια στιγμή στο μέλλον. Αυτοί που μολύνονται δεν αισθάνονται άρρωστοι, δεν έχουν συμπτώματα, δεν μεταδίδουν τη νόσο και συνήθως έχουν θετική δερμοαντίδραση Mantoux. Τα άτομα αυτά λέμε ότι έχουν «λανθάνουσα φυματική λοίμωξη».
Μόλυνση με το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης δεν σημαίνει και νόσηση από αυτό.
Τα μυκοβακτηρίδια της φυματίωσης γίνονται ενεργά αν το αμυντικό σύστημα δεν μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξή τους. Τα ενεργά μυκοβακτηρίδια πολλαπλασιάζονται μέσα στον οργανισμό και προκαλούν νόσο. Μερικοί άνθρωποι αρρωσταίνουν σχεδόν αμέσως μετά την μόλυνση, άλλοι όμως μπορεί να αρρωστήσουν αργότερα, όταν για κάποιο λόγο εξασθενήσει το αμυντικό τους σύστημα. Περισσότερο ευαίσθητα είναι τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι, καθώς επίσης άτομα με διαβήτη, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, λευχαιμία ή λεμφώματα, άτομα με εθισμό στο αλκοόλ ή σε τοξικές ουσίες. Επίσης άτομα που παίρνουν κορτικοστεροειδή ή ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, που είναι φορείς του ΗIV (ιού που προκαλεί το AIDS), καθώς και άτομα που δεν σιτίζονται καλά.
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Χρήστος Μαζάνης, Σωτήρης Σκουλούδης


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου