Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΦΙΑ. Σύντομο χρονικό μιας προσπάθειας για την κατάργηση του

Φίλοι κ φίλες
Την Τρίτη 30-9-2014 τελευταία ημέρα πληρωμής της πρώτης δόσης ΕΝΦΙΑ,  φίλοι της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Φωκίδας, προχωρήσαμε σε  μοίρασμα σχετικών ανακοινώσεων και τοποθέτηση πανό στην πλατεία λαού στην  Άμφισσα......
Συγχρόνως κάναμε παρεμβάσεις στους πολίτες ενημερώνοντας τους για τις δυνατότητες αντίδρασης και την ανάγκη αντίστασης στα σχέδια ολοκληρωτικής ληστείας των νοικοκυριών από τους κυβερνητικούς τοκογλύφους. Ο ΕΝΦΙΑ  στοχοποιεί τους μισθωτούς, τους άνεργους τα μικρομεσαία στρώματα, τον πληθυσμό της υπαίθρου αφήνοντας στο απυρόβλητο  τον πλούτο. Υπολογίζεται με αντικειμενικές του 2007, οδηγώντας σε οικονομική ασφυξία τους πολίτες, αλλά και τους Δήμους καθώς και τις δομές κοινωνικής πρόνοιας πχ γηροκομεία, πνευματικά κέντρα, κληροδοτήματα. 
Με  αίτημα ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ,  αγωνιστήκαμε για ν’ αναλάβουν πρωτοβουλίες  οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι προς ενημέρωση των κατοίκων και σε συνεργασία με τον Δικηγορικό σύλλογο να πάμε σε μαζική κατάθεση ενδικοφανών προσφυγών,  ακόμη και οι πολίτες που θα πλήρωναν   με το πιστόλι στον κρόταφο, γιατί είχαν ανάγκη φορολογικής ενημερότητας.
Σαν μέσο πίεσης δε στην κυβέρνηση και αποτελεσματικής συσπείρωσης των πολιτών προτείναμε την προσφυγή μέσα από τους Δήμους σε Δημοψήφισμα, ενέργεια που αγκαλιάστηκε πανελλαδικά και στο δημοτικό συμβούλιο Δ. Δελφών έτυχε ευρείας αποδοχής.
Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών υιοθέτησε τις παραπάνω προτάσεις μας αντίστασης στον ΕΝΦΙΑ.
Βεβαίως επειδή οι πράξεις και όχι τα ψηφίσματα φέρνουν λύσεις και δίνουν απαντήσεις, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σημειώσουμε ότι προσπάθησαν σχεδόν ΟΛΟΙ να στρίψουν δια του Αρραβώνος.
Σε κανένα τοπικό συμβούλιο και από καμία δημοτική παράταξη, από όσα γνωρίζουμε δεν μπήκε  θέμα ενημέρωσης των πολιτών…
Ο Δήμος δεν ζήτησε την αρωγή του δικηγορικού συλλόγου Άμφισσας, όπως είχε αποφασίσει ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο.  Τουλάχιστον  κατέθεσε προσφυγή για τα δικά του ακίνητα  ή επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την άσχημη οικονομική του κατάσταση; 
Τραγικότερη περίπτωση όλων ο δικηγορικός σύλλογος Άμφισσας, ο οποίος όχι μόνο δεν συμπαρατάχθηκε με το γενικότερο κλίμα και τις προτροπές της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, αλλά και σε συνέλευση που προκάλεσαν αντιδρώντα μέλη του, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να αμείβονται προκειμένου να βοηθήσουν τους πολίτες στη σύνταξη των ενδικοφανών προσφυγών, παρότι  υπήρχαν έτοιμες φόρμες προσφυγών, που είχαν διατεθεί  από τους δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Πειραιά.

Φίλοι κ φίλες
Από την φωτιά του ΕΝΦΙΑλτη έχουμε υποχρέωση και καθήκον να κρατήσουμε την φλόγα των πολιτών που διαλαλούσαν ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ,
Του συνταξιούχου, του μισθωτού, του αγρότη που ξεπερνά τον φόβο κ αγωνίζεται μαζί μας.  Την έμπρακτη αλληλεγγύη των δικηγόρων που ανέδειξαν το θέμα και συνταυτισμένοι με την κοινωνία βάδισαν κόντρα στο ρεύμα. Με όλους αυτούς θα ξαναβρεθούμε στους αγώνες για ανατροπή της εξαθλίωσης και των «πονηρών πολιτευτών».    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου