Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Γιατί κάποιοι έχουν αναλάβει εργολαβικά να υπερασπίζονται τον ...ΕΝΦΙΑ ;;;

Γράφει ο petrosdiver.
Λόγο των μεγάλων αντιδράσεων που έχει προκαλέσει στην κοινωνία το έκτρωμα που λέγεται ΕΝΦΙΑ, τα κόμματα που τον επέβαλαν, έχουν "ξαμολύσει" κατά το κοινώς λεγόμενο, τα διάφορα κομματόσκυλα και προσπαθούν να επιφέρουν σύγχυση στην κοινωνία και να αλλοιώσουν την πραγματικότητα σχετικά με τι ακριβώς ειναι ο ΕΝΦΙΑ. ...

Για τον λόγο αυτό θα κάνω μιά σύντομη αναδρομή για να θυμηθούν όλοι πως προέκυψε ο φόρος αυτός.
Το 2011 ο δημιουργός του νόμου περι "μη ευθύνης υπουργών"... ο αντισυνταγματολόγος που ακούει στο όνομα Τούρκογλου, θέλοντας να βρει πόρους για να πληρωθούν οι δανειστές μας, έφτιαξε ένα ακόμη ανοσιούργημα το γνωστό χαράτσι της ΔΕΗ που ονόμασε ΕΕΤΗΔΕ. Προσπάθησαν να το νομιμοποιήσουν και να το μονιμοποιήσουν χωρίς να τα καταφέρουν. Αναγκάστηκαν τότε πονηρά σκεπτόμενοι να αλλάξουν το όνομα και να συνεχίσουν με αυτό τον τρόπο να τον εισπράττουν. Έφτιαξαν λοιπόν τον ΕΕΤΑ. Ούτε όμως αυτή τη φορά κατάφεραν να τον μονιμοποιήσουν. Επρεπε να βρούν κάτι άλλο που θα τους επέτρεπε και να εισπράτουν το φόρο και θα σταματούσαν τις αντιδράσεις του κόσμου. Και τότε ο διεστραμμένος νούς τους, σκέφθηκε τον ΕΝΦΙΑ. Θα ενσωμάτωναν το χαράτσι της ΔΕΗ με τον φόρο ακίνητης περιουσίας τον γνωστό ΦΑΠ,, κάτω απο το νέο όνομα και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Φυσικά και εδώ έκαναν λάθος. Οι δίκαιες αντιδράσεις του κόσμου ήταν μεγάλες και η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά προσπαθεί να σκαρφιστεί και πάλι τεχνάσματα για να καθησυχάσει τα πλήθη.
Ο ΕΝΦΙΑ ειναι ένας νόμος πρόχειρος, καταστροφικός και αντισυνταγματικός. Νόμος που το μόνο σκοπό που εξυπηρετεί είναι τα συμφέροντα των δανειστών μας. Επίσης δεν αποτελεί «απόπειρα δήμευσης» όπως κάποιοι ‘’ειδικοί’’ γράφουν, αλλά έχει ως αντικειμενικό σκοπό την δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.
Ο ΕΝΦΙΑ  στοχοποιεί τους μισθωτούς, τους άνεργους τα μικρομεσαία στρώματα, τον πληθυσμό της υπαίθρου αφήνοντας στο απυρόβλητο  τον πλούτο. Υπολογίζεται με αντικειμενικές του 2007, οδηγώντας σε οικονομική ασφυξία τους πολίτες, αλλά και τους Δήμους καθώς και τις δομές κοινωνικής πρόνοιας πχ γηροκομεία, πνευματικά κέντρα, κληροδοτήματα.  Eπίσης ο συγκεκριμένος φόρος απευθύνεται και σε  άτομα τα οποία δεν πληρούν την προϋπόθεση του νόμου περί  φοροδοτικής ικανότητος, άρα πέραν του ταξικού, μιλάμε και για έναν φόρο άδικο, πράγμα το οποίο παραδέχονται και οι ίδιοι οι συντάκτες του.
Ο ΕΝΦΙΑ και ο κάθε ΕΝΦΙΑ δεν αποτελούν ούτε αριστερό ούτε δεξί φόρο, και δεν έχουν συγκεκριμένη ιδεολογία. Οι φόροι ειναι απλώς φόροι. Αυτοί που τους δημιουργούν και τους επιβάλλουν  ανήκουν εκεί που ανήκουν, φέρουν συγκεκριμένη ιδεολογία, έχουν συγκεκριμένο σκοπό και εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Κανένας δεν λέει οχι σε μια δίκαιη φορολόγηση που θα πληρεί τις προϋποθέσεις του συντάγματος και ο καθένας θα συνεισφέρει ανάλογα με την φοροδοτική του ικανότητα.
Ας αφήσουν λοιπόν μερικοί  ‘’ειδικοί’’ τις εξυπνάδες και τις προσπάθειες σύγχυσης της κοινής γνώμης με ερανίσματα τύπου  ‘’ Είναι ο ΕΝΦΙΑ αριστερός φόρος;’’
Κάθε νόμος ο οποίος απειλεί το κοινωνικό σύνολο, που είναι ταξικός, άδικος και αντισυνταγματικός θα πρέπει να βρίσκει απέναντί του ολόκληρη την κοινωνία ενωμένη χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς. Η αντίδραση με συγκεντρώσεις και συνθήματα, για κάτι τέτοια νομικίστικα κατασκευάσματα είναι κατοχυρωμένη απο το σύνταγμα και τίποτε δεν έχουν να κάνουν με τα διάφορα ‘’tea party’’ και τα ακραία νεοφιλελεύθερα κινήματα του οποιουδήποτε.
Τέλος αυτοί που έχουν αναλάβει να σιγοντάρουν το διαβρωμένο και ετοιμόρροπο σύστημα και τα τερατουργήματά του (πχ. ΕΝΦΙΑ) να γνωρίζουν οτι θα έχουν την τύχη που θα έχουν και αυτά τα ίδια τα τερατουργήματα.

Από Petros Vergos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου