Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ομιλία στη Βιβλιοθήκη Πολυδρόσου του Κου Γιώργου Κίσσα, ψυχολόγου,ψυχοθεραπευτή,διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με  επιτυχία  πραγματοποιήθηκε  στην  αίθουσα  της  Βιβλιοθήκης  Πολυδρόσου,το  Σάββατο 25  Οκτωβρίου , η  κοινή  εκδήλωση  που  διοργάνωσαν  οι  τοπικοί  Σύλλογοι  με  ομιλητή τον ψυχολόγο,ψυχοθεραπευτή και διδάκτορα  του  Πανεπιστημίου  Αθηνών,   Κο  Γεώργιο  Κίσσα  ,  με θέμα,"Η σημασία των  ορίων  στη  ζωή  της  οικογένειας".....
Μετά  την  ομιλία    έγιναν ερωτήσεις  και  δόθηκαν  απαντήσεις   μέσα  από  τον δημιουργικό  διάλογο που  ακολούθησε.
Ο  Γιώργος  Κίσσας γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές του στη Θεολογία (1981) Φιλοσοφία (1987) και Ψυχολογία (2001) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδες και του απονεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα ( 1996 ). Είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας από την European Association of Psychotherapy (E.A.P).
Εργάζεται ιδιωτικά ως αδειούχος ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής. 
Συνεργάζεται με το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων ως εκπαιδευτής και επόπτης εκπαιδευόμενων ψυχοθεραπευτών. Επίσης συνεργάστηκε στη δημόσια μέση εκπαίδευση ως καθηγητής Θρησκευτικών από το 1982  μέχρι το 2009.Από το 2003 μέχρι το 2008 συμμετείχε στην οργάνωση και λειτουργία του Κέντρου Μέριμνας για την Οικογένεια της Μητροπόλεως Σύρου. Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια, με παρουσιάσεις, συμμετοχή σε συζητήσεις και συμπόσια και έχει δημοσιεύσει κείμενά του για θέματα ψυχοθεραπείας και σχέσεων ψυχοθεραπείας και θεολογίας.Είναι μέλος των εταιρειών: Εuropean Association of Psychotherapy (EAP), European Family Therapy Association (EFTA), Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ), Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία (ΕΛΨΕ) και Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛΕΣΥΠ).
Σχολική τάξη

Έχει  εκδώσει  ,μέσω  του  εκδοτικού  οίκου  "ΑΡΜΟΣ" ,δύο  βιβλία απο  κοινού  με  συνεργάτες  του.Το ¨Σχολική  τάξη μάθηση και  ψυχική  υγεία  ",με  τον  Κο   Κυριάκο  Βλασσόπουλο και  το "Παθήματα  γονέων.Οι  συναισθηματικές διαδρομές  των  γονιών καθώς  τα παιδιά  τους  μεγαλώνουν", με  την  Κα  Χριστίνα  Μιχαλοπούλου.Στο βιβλίο αυτό καταγράφονται παθήματα γονέων που συμμετείχαν σε τέσσερις συναντήσεις με ψυχολόγους - ψυχοθεραπευτές που δουλεύουν με γονείς και οικογένειες. Είναι μοναδικές και πολύτιμες "προσωπικές καταθέσεις" για την κατανόηση των "παθών" και διατρέχουν όλα τα αναπτυξιακά στάδια των παιδιών μέχρι την εφηβεία.
Εγώ κι εσύ... και οι άλλοι
Επίσης  το  "Εγώ  ,εσύ  και  οι  άλλοι" όπου  ο  Κος  Κίσσας  μαζί  με  άλλους  δέκα  Έλληνες ψυχοθεραπευτές ξετυλίγουν το κουβάρι των οικογενειακών σχέσεων.
Θα  κλείσουμε  με  τον  επίλογο  στο  τελευταίο  βιβλίο  του "Παθήματα  γονέων".

Παθήματα γονέων

"Η τέχνη του να γίνεσαι γονιός είναι η δυσκολότερη και η σημαντικότερη των τεχνών. Γονείς δεν γεννιόμαστε, ούτε γινόμαστε σπουδάζοντας σε σχολεία... Γονείς μας κάνουν τα παιδιά μας και όσοι μας τοποθετούν σε γονεϊκό ρόλο. Γονείς όμως μας καθιστούν, κυρίως, τα παθήματά μας.

Η παράφραση του τίτλου από "μαθήματα γονέων" σε "παθήματα γονέων" δεν είναι τυχαία. Ενώ οι πληροφορίες για την αναπτυξιακή πορεία των παιδιών είναι πολλές και εύκολα προσβάσιμες, οι βιωματικές εμπειρίες των γονιών είναι πάντα προσωπικές.
Από τη στιγμή που το ζευγάρι ή το κάθε μέλος του ξεχωριστά φαντασιώνεται τον εαυτό του/της με μιά κόρη ή ένα γιο δίπλα, ξεκινά η διεργασία αναβίωσης της δικής του/της παιδικής ηλικίας και εφηβείας".
Υ.Γ  Σύζυγος  του  Γιώργου  Κίσσα  είναι  η  Σουβαλιώτισα  Ιωάννα  Ρίζου  του  Παναγιώτη.

"Γ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου