Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Με μουσική του Μίκη «πολεμούν» οι Κούρδοι στο Κομπάνι(βίντεο)!

Εδώ και βδομάδες γυναίκες και άντρες πολεμάνε στην Κουρδική πόλη Κομπάνι κατά των τζιχαντιστών  τρομοκρατών του ISIS. ....


Πολεμάνε για το YPG με παλιά Σοβιετικά όπλα, με ελαφρύ οπλισμό αλλά με γενναιότητα και αυταπάρνηση. 


Οι αντίπαλοι μας είναι οπλισμένοι με βαρύ οπλισμό, τανκς και όπλα αμερικανικά που τα έχουν πάρει από τον στρατό των Ιρακινών». 


Τα παραπάνω γράφει στο διαδίκτυο νεαρός Κούρδος που έφτιαξε ένα βίντεο για να τονώσει το ηθικό των συμπατριωτών του. Στο βίντεο που ανέβασε στο Youtube χρησιμοποιεί μουσική του Μίκη Θεοδωράκη από την ταινία "Ζ" του Κώστα Γαβρά για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη.



ΚΑΙ  ΒΙΝΤΕΟ  ΜΕ  ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ  ΕΚΚΛΗΣΗ  ΤΩΝ  "PESMERGA"



(Δραματική έκκληση για βοήθεια απευθύνουν στη διεθνή κοινή γνώμη οι κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά, ενόσω μαίνονται οι αιματηρές συγκρούσεις με τoυς τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπανί. Για το σκοπό αυτό, επιστράτευσαν διαφημιστικό σποτ με τίτλο  “Πεσμεργκά – αντιμετωπίζοντας ξανά το θάνατο”.
Στο παραπάνω βίντεο  που  αναρτήθηκε  στο  skai.gr, μια μονάδα Πεσμεργκά εμφανίζεται να βοηθάει γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους Κούρδους. 
“Εμείς, οι Κούρδοι είμαστε γενναίοι αλλά χρειαζόμαστε βοήθεια. Έχουμε μεγάλο συνοριακό μέτωπο με το Ισλαμικό Κράτος & αντιμετωπίζουμε δύσκολη κατάσταση. Ο ιρακινός στρατός τράπηκε σε φυγή και άφησε στο ΙΚ όλο το πυροβολικό του και σημαντικό τμήμα τεθωρακισμένων των ΗΠΑ” αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα των Πεσμεργκά στο λογαριασμό τους στο Twitter. Οι Κούρδοι ζητούν το διαμοιρασμό του βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου