Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Η Παιδεία στο «κρεβάτι του Προκρούστη»

Και τη φετινή σχολική χρονιά η μνημονιακή συγκυβέρνηση , που ισοπεδώνει τα λαϊκά εισοδήματα και καταργεί τα δικαιώματα των πολιτών, δείχνει την αναλγησία της  στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης θυσιάζοντας τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών στο βωμό του «πρωτογενούς πλεονάσματος».
Τα σχολεία λειτουργούν!!!...
Υποτίθεται ότι λειτουργούν ενάμιση μήνα τώρα. Οι τρομακτικές ελλείψεις όμως καθιστούν δύσκολη και ελλειμματική τη λειτουργία τους και την παροχή σωστής εκπαίδευσης. Η πραγματικότητα καταδεικνύει τη ζοφερή κατάσταση των σχολείων και την απόγνωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.
ü      Ελλείψεις βιβλίων
ü      Ελλείψεις εκπαιδευτικών και κυρίως ειδικοτήτων για την κάλυψη οργανικών και λειτουργικών κενών ( κι όπου πραγματοποιούνται γίνονται με φειδώ και ανεξάρτητα από τις ανάγκες που επιβάλλει το ίδιο το αναλυτικό πρόγραμμα)
ü      Ελλείψεις βοηθητικού προσωπικού (φύλακες, σχολικοί τροχονόμοι, συνοδοί)
ü      Καταργήσεις σχολείων και συγχωνεύσεις τμημάτων που ξεπερνούν ακόμα και το προβλεπόμενο όριο μαθητών ανά τάξη
Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η αδυναμία οικονομικής κάλυψης της μεταφοράς  των μαθητών της Πρωτ/θμιας  Εκπ/σης (Νηπιαγωγείων-Δημοτικών) βάσει της Κ.Υ.Α 1449/14-6-13, που καταργεί τα ενδιάμεσα δρομολόγια μεταφοράς των νηπίων και των μαθητών των μικρότερων τάξεων του Δημοτικού, με συνέπεια την αναμονή μιάμισης ώρας χωρίς αντικείμενο δημιουργικής απασχόλησης και κυρίως με όλους τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ η παιδεία αποτελεί καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό και είναι υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση ισότιμα σε όλα τα Ελληνόπουλα με στόχο την άρση των ταξικών φραγμών και την απάλειψη των κάθε λογής διακρίσεων.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Φθιώτιδας και καλούμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει άμεση λύση στα δίκαια αιτήματα των γονέων.

    ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου