Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΑΣΠΑΣΙΑ Π. ΜΑΝΔΡΕΚΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Σήμερα, Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014, και ώρα 1.00 μ.μ, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ...
ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδας, κ. Θεόκτιστος, η Βουλευτής Φωκίδας, κα Ασπασία Μανδρέκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φωκίδας, κ. Ιωάννης Ράμμος, ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Δωρίδας, κ. Γεώργιος Καπεντζώνης, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, κ. Λάζαρος Μακρής, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άμφισσας, κ. Σταμάτιος Δάρρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δελφών και γιατρός του Νοσοκομείου Άμφισσας, κ. Βλαδίμηρος Κυριακίδης, καθώς και τέσσερεις συνεργάτες του Αναπληρωτή Υπουργού.
Θέμα της σύσκεψης αποτέλεσε η ουσιαστική ενίσχυση του Νοσοκομείου Άμφισσας καθώς και των λοιπών μονάδων Υγείας του Νομού μας με ιατρικό, κυρίως, προσωπικό δια της προσλήψεως μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ, δεδομένου ότι ήδη από τον προηγούμενο μήνα άρθηκε η απαγόρευση πρόσληψης μόνιμων γιατρών.
            Ειδικότερα, σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο της Άμφισσας συζητήθηκε η, ήδη δρομολογηθείσα, πρόσληψη τεσσάρων, (4), γιατρών με την άμεση προκήρυξη θέσεων Παθολόγου, Καρδιολόγου και Ορθοπεδικού, συν μιας ακόμη θέσεως Παθολόγου, (η οποία θα προστεθεί στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου).
            Επιπρόσθετα, ζητήθηκαν από τους παρισταμένους άλλες τρεις, (3), θέσεις γιατρών από εκείνους που πρόκειται να προσληφθούν πανελληνίως μετά την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας, (Αναισθησιολόγος, Γυναικολόγος – Μαιευτήρας, Παιδίατρος ή Νεφρολόγος).
            Σχετικά με το ΠΕΔΥ ζητήθηκαν τρεις, (3), επικουρικοί γιατροί, (2 παθολόγοι και 1 καρδιολόγος).
            Τέλος, συζητήθηκε σχετική πρόταση και ο Αναπληρωτής Υπουργός έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να εξετάσουν την ενδεχόμενη δυνατότητα θέσεις Διοικητικού Προσωπικού, που προβλέπονται από το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου, να μετατραπούν σε θέσεις ιατρικού προσωπικού, ώστε να καταστεί δυνατή η πρόσληψη ακόμη περισσοτέρων γιατρών.
Στην εν γένει συζήτηση που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, από κοινού οι συμμετέχοντες φορείς της Φωκίδας ανέλυσαν τα σχετικά ζητήματα και διατράνωσαν την άμεση και επείγουσα ανάγκη της επάνδρωσης των Μονάδων Υγείας του Νομού, ενώ ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση των υποβληθέντων αιτημάτων.
            Με το παρόν, δε, όλοι μας, οι συμμετέχοντες, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη μας προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φωκίδας, κ. Θεόκτιστο, ο οποίος με ευχαρίστηση παρέστη στη σύσκεψη και υποστήριξε με θέρμη τα αιτήματά μας σχετικά με τα θέματα Υγείας του Νομού μας.

Αθήνα 15 Οκτωβρίου 2014
Ασπασία Μανδρέκα,

Βουλευτής Φωκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου