Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΤΣΕ . Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΥΜΒΟΛΟ! Στις 9 οκτωβρίου 1967 δολοφονήθηκε ο Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα

Γεννήθηκε στίς  14  Μαίου  το 1928 στην  Αργεντινή  και  δολοφονήθηκε  στις  9  Οκτωβρίου του  1967 στη  Βολιβία  Βολιβία), γνωστός ως Τσε Γκεβάρα, ήταν Αργεντινός γιατρός,  επαναστάτης, ένας από τους αρχηγούς των ανταρτών στην Κούβα και πολιτικός....
Συμμετείχε στο κίνημα της 26ης Ιουλίου που πέτυχε την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος του Φουλχένσιο Μπατίστα στην Κούβα, αρχικά προσφέροντας τις ιατρικές γνώσεις του και αργότερα ως διοικητής των ανταρτών, ενώ υπήρξε μέλος της επαναστατικής κουβανικής κυβέρνησης προωθώντας ριζικές μεταρρυθμίσεις. Το 1965, πιστός στη νίκη της επανάστασης στην Κούβα, έφυγε με στόχο την οργάνωση νέων επαναστατικών κινημάτων στοΚονγκό και αργότερα στη Βολιβία, όπου τραυματίστηκε, συνελήφθη και δολοφονήθηκε.
Όπως και ο Μάο Τσετούνγκ, ο Ερνέστο Γκεβάρα ανάπτυξε θεωρίες πάνω στη στρατηγική και την τακτική του μοντέρνου ανταρτοπολέμου και προσπάθησε να εφαρμόσει τις θεωρίες στην πράξη.



O Γκεβάρα ήταν παράλληλα σοβαρός και εσωστρεφής νέος, το οποίος από νωρίς άρχισε να ενδιαφέρεται για τη λογοτεχνία. Κατά την περίοδο της εφηβείας του, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ποίηση και ειδικότερα για το έργο του Πάμπλο Νερούδα, ενώ συγχρόνως έγραφε και ο ίδιος ποιήματα σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Τα λογοτεχνικά του ενδιαφέροντα εκτείνονταν από αρχαία ελληνική φιλοσοφία(Πολιτεία του ΠλάτωναΑριστοτέλη) και ευρωπαϊκή λογοτεχνία (ΣαίξπηρΓκαίτε) μέχρι κλασικά έργα τουΤζακ Λόντον ή του Ιουλίου Βερν και πραγματείες του Σίγκμουντ Φρόυντ και του Μπέρτραντ Ράσελ.

Σύμφωνα με τον πατέρα του, «όταν έγινε δώδεκα χρονών κατείχε μία παιδεία που αναλογούσε σε έναν νέο δεκαοκτώ ετών, ενώ η βιβλιοθήκη του ήταν γεμάτη από κάθε είδους βιβλία περιπέτειας και ταξιδιωτικά μυθιστορήματα». Σε μεγαλύτερη ηλικία, ανέπτυξε επίσης ενδιαφέρον για τη φωτογραφία.


Το 1948 γράφτηκε στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1953,.


Στήν  Σάντα  Κλάρα  ανοίγει  ο  δρόμος  για  την  απελευθέρωση  της  Κούβας  .Η μεγαλύτερη ίσως στρατιωτική επιτυχία του Τσε Γκεβάρα υπήρξε η κατάκτηση της Σάντα Κλάρα στις 29 Δεκεμβρίου 1958, μία καθοριστική στιγμή στην ιστορία της κουβανικής επανάστασης. Είχαν προηγηθεί δύο χρόνια ανταρτοπολέμου στην Σιέρρα Μαέστρα εναντίον του πολύ μεγαλύτερου στρατού του Μπατίστα, o οποίος δεχόταν και την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών. Με την κατάκτηση της Σάντα Κλάρα, ο δρόμος για την πρωτεύουσα Αβάνα ήταν πλέον ελεύθερος και την 1η Ιανουαρίου του 1959, ο δικτάτορας Μπατίστα εγκατέλειψε την Κούβα, με προορισμό την Δομινικανή Δημοκρατία. Την μάχη στη Σάντα Κλάρα ακολούθησαν και άλλες σημαντικές πολεμικές συγκρούσεις, πριν την τελική επικράτηση των ανταρτών.


Μετά  την επανάσταση μαζί με τους Φιδέλ ΚάστροΡαούλ Κάστρο και Καμίλο Σιενφουέγος, αποτέλεσε μετά  σημαντικό μέλος της νέας κουβανικής κυβέρνησης, η οποία σύντομα ξεκίνησε να πραγματοποιεί ριζικές μεταρρυθμίσεις, καθιερώνοντας για παράδειγμα δωρεάν σύστημα υγείας, όπως και ένα εκπαιδευτικό σύστημα που εξασφάλιζε και στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα (μέχρι τότε κυρίως αναλφάβητα) σχολική μόρφωση.
Ο Κάστρο του ανέθεσε την αρχηγία του Τομέα Βιομηχανίας του Εθνικού Ινστιτούτου της Αγροτικής Μεταρρύθμισης (Insituto Nacional de la Reforma Agragia, INRA), ρόλος που προστέθηκε στα καθήκοντά του ως διοικητής της Λα Καμπάνια αλλά και αρχηγός του Τμήματος Εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην ακμή της πολιτικής του δραστηριότητας ως μέλος της κυβέρνησης, ο Τσε διορίστηκε διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας της Κούβας,διατηρώντας παράλληλα την ευθύνη για το τμήμα βιομηχανίας του INRA και την πολιτιστική επιμόρφωση του στρατού.
Τον Απρίλιο του 1961, κατά τη διάρκεια της αμερικανικής εισβολής του Κόλπου των Χοίρων, ο Τσε Γκεβάρα τέθηκε επικεφαλής των κουβανικών στρατευμάτων που θα υπερασπίζονταν την επαρχία Πινάρ ντελ Ρίο, όπου σύμφωνα με ενδείξεις των μυστικών υπηρεσιών, αναμενόταν η πρώτη επίθεση. Χάρη στην αποτελεσματική αντίδραση της κουβανικής αεροπορίας και την αντίσταση της πολιτοφυλακής, η αμερικανική εισβολή απέτυχε, ενώ το στράτευμα του Γκεβάρα παρέμεινε σε αμυντική διάταξη και ανενεργό, καθώς η συγκέντρωση αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων κοντά στο Πινάρ ντελ Ρίο αποτέλεσε τελικά προσπάθεια αντιπερισπασμού.


Σε ότι αφορά την οικονομική πολιτική, ο Τσε Γκεβάρα ήταν αντίθετος στην αντιγραφή του σοβιετικούοικονομικού μοντέλου της «οικονομικής αυτοδιαχείρισης», καθώς θεωρούσε πως οι ιδιαίτερες συνθήκες της Κούβας απαιτούσαν διαφορετικές πρακτικές.

ΒΟΛΙΒΙΑ .... ΤΟ  ΤΕΛΟΣ
Αργότερα  ο  Γκεβάρα εγκαταστάθηκε στην Βολιβία και ειδικότερα στην ορεινή περιοχή Νιανκαουασού (Ñancahuazú), όπου επρόκειτο να οργανωθεί ο πυρήνας του αντάρτικου στρατού, του οποίου τα μέλη είχαν εκπαιδευτεί νωρίτερα στην Κούβα Στις 8 Οκτωβρίου, η ομάδα των ανταρτών καθοδηγούμενη από τον ίδιο , περικυκλώθηκε. Κατά τη διάρκεια της τελικής μάχης, στην περιοχή του φαραγγιού του Τσούρο, η ομάδα αναγκάστηκε να διασκορπιστεί και ο Γκεβάρα τραυματίστηκε στη δεξιά κνήμη, ενώ συγχρόνως το όπλο του αχρηστεύτηκε από έναν πυροβολισμό. Τελικά συνελήφθη και αργότερα μεταφέρθηκε στον πλησιέστερο οικισμό Λα Ιγκέρα. Την καταδίωξη του Τσε Γκεβάρα στη Βολιβία παρακολουθούσε επίσης ηCIA, με επικεφαλής τον πράκτορα Φέλιξ Ροδρίγκες (Félix Rodríguez), ο οποίος μετέφερε την πληροφορία της σύλληψής του στο αρχηγείο της υπηρεσίας του και σύντομα μετέβη ο ίδιος στη Λα Ιγκέρα.

Μετά από μερικές ανακρίσεις στο σχολείο του χωριού, ο αιχμάλωτος Γκεβάρα δολοφονήθηκε, στις 9 Οκτωβρίου 1967, από τον υπαξιωματικό του βολιβιανού στρατού Μάριο Τεράν (Mario Terán). Ο συγκεκριμένος αρχικά δίστασε να εκτελέσει την εντολή για τη δολοφονία του αλλά τελικά πυροβόλησε τον αιχμάλωτο, ο οποίος φέρεται να του είπε «Ήρθατε να με σκοτώσετε. Ρίξε, δειλέ, έναν άντρα θα σκοτώσεις».



ΕΙΧΕ  ΠΕΙ

 Αξίζει, φίλε μου, να υπάρχεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει.


«Δεν είμαι απελευθερωτής. Δεν υπάρχουν τέτοιοι. Οι άνθρωποι μόνοι τους απελευθερώνουν τους εαυτούς τους». 




  • «Ανασκοπώντας τη ζωή μου, πιστεύω ότι δούλευα με αρκετή τιμιότητα και αφοσίωση για να εδραιώσω την επαναστατική κατάκτηση.» (Αποχαιρετιστήριο γράμμα στον Φιντέλ Κάστρο)
  • «Έζησα υπέροχες στιγμές δίπλα σου και αισθάνομαι την τιμή να ανήκω στους ανθρώπους σου στις λαμπρές μα λυπημένες μέρες της κρίσης της Καραϊβικής. Λίγοι πολιτικοί είναι στις μέρες μας τόσο λαμπροί όσο εσύ. Είμαι επίσης περήφανος που σε ακολούθησα χωρίς δισταγμό, που ταυτίστηκα με τον τρόπο που σκέφτεσαι και που εκτιμάς τους κινδύνους.» (Αποχαιρετιστήριο γράμμα στον Φιντέλ Κάστρο)

  • «Είμαι Κουβανός και Αργεντινός συγχρόνως, και, αν δεν προσβάλλονται οι λαμπρές εξοχότητες των Λατινοαμερικανών εκπροσώπων, νιώθω τόσο πατριώτης Λατινοαμερικάνος, από οποιαδήποτε χώρα της Λατινικής Αμερικής, όσο κανένας άλλος, και την ώρα που θα είναι αναγκαίο είμαι διατεθειμένος να δώσω τη ζωή μου για την απελευθέρωση οποιασδήποτε από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, χωρίς να ζητήσω τίποτα από κανέναν, χωρίς να απαιτήσω τίποτα, χωρίς να εκμεταλλευτώ κανέναν.» (Ομιλία στον ΟΗΕ, 1964)
  • «Όπου κι αν βρίσκομαι, θα αισθάνομαι την ευθύνη του να είσαι Κουβανός επαναστάτης και σαν τέτοιος θα συμπεριφέρομαι. Δεν λυπάμαι που δεν άφησα τίποτα υλικό στη γυναίκα και τα παιδιά μου. Είμαι ευτυχισμένος που έγινε έτσι. Δε ζητώ τίποτα γι αυτούς γιατί το κράτος θα φροντίσει να έχουν αρκετά για να ζήσουν και να μορφωθούν. Θα είχα πολλά να πω σ' εσένα και το λαό μας, αλλά αισθάνομαι ότι είναι άχρηστα. Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν αυτό που θα ήθελα και δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύω σελίδες.» (Αποχαιρετιστήριο γράμμα στον Φιντέλ Κάστρο)
  • «Πόσο πιο κοντινό και πιο φωτεινό θα βλέπαμε το μέλλον, αν άνθιζαν δυο, τρία, πολυάριθμα Βιετνάμ στην επιφάνεια της γης, με το μερίδιο τους από νεκρούς και απέραντες τραγωδίες, με τον καθημερινό ηρωισμό τους, με τα επανειλημμένα τους πλήγματα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, και με την υποχρέωση γι΄ αυτόν να διασκορπίζει τις δυνάμεις του, κάτω από τις επιθέσεις του μίσους των λαών του κόσμου, που μεγαλώνει όλο και πιο πολύ!» (Μήνυμα στη Τρικοντινένταλ)
  • «Τώρα υπάρχουν βασιλιάδες χωρίς στέμματα: είναι τα μονοπώλια, αληθινοί αφέντες ολόκληρων χωρών, ακόμα και ηπείρων, σαν την περίπτωση της Αφρικής, ενός γερού τμήματος της Ασίας και δυστυχώς επίσης της Αμερικής μας. Κατά καιρούς προσπάθησαν να κυριαρχήσουν στον κόσμο. Όπως ο Χίτλερ, ο εκπρόσωπος των μεγάλων γερμανικών μονοπωλίων, που προσπάθησε να επιβάλει την ιδέα της ανωτερότητας μιας φυλής στον κόσμο, με έναν πόλεμο που στοίχισε τη ζωή 40 εκατομμυρίων ανθρώπινων υπάρξεων. Η σημασία των μεγάλων μονοπωλίων είναι τεραστία. Σε σημείο που να εξουδετερώνει την πολιτική ισχύ σε πολλές από τις δημοκρατίες μας.» (Πολιτική και Οικονομική Ανεξαρτησία)
"Γ"
    {ΠΗΓΕΣ*Έντυπα  και  ηλεκτρονικά  λεξικά και site.Αρχεία  φωτογραφιών  σε  κοινή  χρήση.
    Έντυπα και  ηλεκτρονικά μουσικά  περιοδικά.Περιοδικά  τέχνης.Περιοδικά πόλης.Καθημερινές  εφημερίδες  σε  έντυπη  και  ηλεκτρονική  μορφή.Yutube.Προσωπικό  αρχείο.}
    ΒΙΝΤΕΟ

Τσε Γκεβάρα (Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα) , επαναστάτης με αιτία.
14 Ιουνίου 1928 Ροζάριο, Αργεντινή.
9 Οκτωβρίου 1967 Λα Χιγκέρα, Βολιβία.




"ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ, Σ' ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΑΡΕΤΗ ΕΝΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ" Τσε, απευθυνόμενος στα παιδια του.


Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ  ΤΟΥ  ΤΣΕ

Απόσπασμα από εκπομπή του δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα στο MEGA Channel. Αποστολή στο Βαλλεγκράντε της Βολιβίας. Συνεντεύξεις με Γκάρι Πράδο (Gary Prado), τ. λογαχό του βολιβιανού στρατού και μισθοφόρου της CIA, και μιάς δασκάλας στο χωριό Λα Ιγκέρα, αυτήκοο μάρτυρα των γεγονότων της 9ης Οκτωβρίου 1967. 

Σημείωση: Η αναφορά στον Πράδο ως "εκτελεστή" του Τσε είναι ανακριβής μιάς και τη δολοφονία του Γκεβάρα έχει παραδεχθεί ο λοχίας Μάριο Τεράν. 

Copyright 2004. "Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη - Μεταίχμιο".


ΤΣΕ  ΚΑΙ  ΦΙΝΤΕΛ
(GR) Βίντεο-αφιέρωμα στον ΤΣΕ με αφορμή τα 45 χρόνια της δολοφονίας του (9 Οκτώβρη 1967) από δυνάμεις του βολιβιανού στρατού και πράκτορες της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών. 

14 σχόλια:

  1. ΩΡΑΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευτυχως δε λες τιποτα! το καλο με αυτο το μπλογκ ειναι οτι ειναι δημοκρατικο και αφηνει ολο τον κοσμο να γραφει σχολια (χωρις να τα κοβει) και να εκφραζει την γνωμη του,ελευθερα χωρις να εχει "συμφεροντα"! ....

      Διαγραφή
    2. ...ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ "ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ" ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ........

      Διαγραφή
  3. ΤΣΕ «Δεν είμαι απελευθερωτής. Δεν υπάρχουν τέτοιοι. Οι άνθρωποι μόνοι τους απελευθερώνουν τους εαυτούς τους».
    ...............................6.36 και κρίμα που δεν υπήρξες ποτέ ..... νέος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 8:53 ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΖΟΡΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΟΥΤΕ ΤΙΣ "ΚΑΒΑΤΖΕΣ" ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ "ΒΟΛΕΨΑΚΙΑΣ" ΕΙΜΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΗΘΗΚΑ "ΜΕΓΑΛΟΣ" ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ (ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΕΞΩ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ)... ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΤΣΕ, Η ΖΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ POWER RANGERS ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ, ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΤΥΧΗ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΩ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ... ΣΩΚΡΑΤΗΣ,ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ,ΛΕΩΝΙΔΑΣ,ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ...! ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ! ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ?11,50 ?,ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ'' Η '' ΤΗΝ ESPRESSO !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΕΓΩ, ΕΣΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ.

      Διαγραφή
  5. ΑΣ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ -ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ κλπ,ΑΣ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ Ε Ν Φ Ι Α,ΑΣ ΣΕ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ,ΕΣΥ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΛΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ..ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΞΑΣΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ...
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1ον ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΣ (ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΕΙΣΑΙ;), ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΜ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΖΟΡΙΖΕΣΑΙ, 2ον Ο ΤΣΕ ΣΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ; 3ον ΕΣΥ ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΦΟΥ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ (ΜΗΝΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΗΝΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ... Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;) 4ον Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΟΞΑΣΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, 5ον ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ... ΠΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ. ΤΙ ΤΟ ΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΡΝΕΙΣ; ΒΓΑΙΚΑ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΣΤΩ! ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ Η ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ! 6ον ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΣ...

      Διαγραφή
  6. ΡΕ ΜΠΑΓΑΣΑ ....6.36,..11,50,...8.16 ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ ΣΤΙΣ... 8.35(ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΕΣ ΜΩΡΕ Η ΣΚΙΑΧΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΥΠΝΟ?ΕΙΝΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ .ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ?).ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΛΗΤΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΕ...
    "ΤΟΝ ΡΩΤΑΕΙ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΣ.ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΕΒΑΡΑ??ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΑΥΤΟΣ..."ΤΟΝ ΤΙΜΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΙΧΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΖΟΥΓΚΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΠΑΤΡΙΔΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ".

    ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΠΑΛΙ .... ΓΙΑ ΑΓΚΥΛΩΤΟΥΣ ΣΤΣΥΡΟΥΣ Κ.Λ.Π.......Κ.Λ.Π...

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΚΑΜΑΡΩΣΕ ΤΟ ΙΝΔΑΛΜΑ ΣΟΥ ...
    http://www.youtube.com/watch?v=9UQX7LiYe5M

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΚΑ 10:14 (10-10-2014) ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ "ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ" ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΩ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ BYE BYE!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ 10:14 ΣΕ ΚΟΒΩ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΒΟΛΕΜΕΝΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΣΥ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΣΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ...ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑ.Ο.Σ...ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ .ΑΚΟΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΑΤΡΕΥΕΙ Ο ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΟΝΙΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ...
    "ΕΓΚΥΚΛΟΠ ...ΑΙΔ...ΕΙΚΑ"......ΤΟ ΛΕΩ.


    Ανώνυμος10 Οκτωβρίου 2014 - 8:16 π.μ.ΛΕΕΙ ΓΙ ΣΕΝΑ....

    ...ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ "ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ" ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ....

    ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΙΔΙΟΣ..
    Ανώνυμος9 Οκτωβρίου 2014 - 6:36 μ.μ.

    ΩΡΑΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή