Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1962 OI BEATLS ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥΣ SINGLE" LOVE ME DO"(ΒΙΝΤΕΟ).

Οι Μπητλς σχηματίστηκαν στο Λίβερπουλ το 1959 και η αρχική τους σύνθεση περιλάμβανε τους Τζων ΛένονΠωλ ΜακάρτνεϋΤζωρτζ Χάρισον, Στιούαρτ Σατκλιφφ (μπάσο και φωνή), και Πιτ Μπεστ (τύμπανα). Tο πρώιμο ρεπερτόριό τους στηριζόταν σε διασκευές αμερικανικών R&B κομματιών των Chuck Berry και Little Richard.....
Με την επιστροφή τους από το Αμβούργο στις αρχές του 1961, ο Σατκλιφφ αποφασίζει να αποχωρήσει και ο Μακάρτνεϋ παίρνει το μπάσο. Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, ο Brian Epstein γίνεται μάνατζέρ τους, τον Αύγουστο του 1962, αντικαθιστούν τον ντράμερ Πιτ Μπεστ, με τον Ρίτσαρντ Στάρκι (Ρίνγκο Σταρ), και κυκλοφορούν το ιστορικό single "Love Me Do" με παραγωγό τον George Martin που

http://www.youtube.com/watch?v=Jbt8oH5Lxto

σύντομα θα απολάμβανε τη φήμη του "πέμπτου Beatle". Kαθιερώνουν το image με το ιδιαίτερο κούρεμά τους και τα σακάκια δίχως κολάρο και το "She Loves You" γίνεται το single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της Bρετανίας.
 Τον Ιανουάριο του 1964 βρίσκονται στο Παρίσι, όταν μαθαίνουν ότι είναι Nο. 1 στις ΗΠΑ.

Ταξιδεύουν στις H.Π.A. όπου χιλάδες θαυμαστές τους τους υποδέχονται στο αεροδρόμιο και η εμφάνισή τους στο δημοφιλέστατο τηλεοπτικό σόου του Εντ Σάλιβαν σημειώνει ρεκόρ τηλεθέασης. Επιστρέφουν στο Λονδίνο με τιμές ηρώων, έχοντας ανοίξει το δρόμο για την "Βρετανική Εισβολή" όπως ονομάστηκε η διάκριση που ακολούθησε των βρετανικών συγκροτημάτων στα αμερικανικά τσαρτς. Τον Ιούλιο του 1964 κάνει πρεμιέρα το πρώτο τους Φιλμ "A Hard Day's Night" σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λέστερ και σύντομα ακολουθεί το δεύτερό τους φιλμ "Help", αυτή τη φορά σε Τεχνικόλορ.

Ο Μακάρτνεϋ γράφει το "Yesterday" και στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ παρασημοφορούνται από τη βασίλισσα. Στη Νέα Υόρκη, τον Αύγουστο του 1965, είναι το πρώτο γκρουπ που παίζει σε στάδιο μπέιζμπολ.  Δίνουν το τελευταία ζωντανή συναυλία της καριέρας τους στοΣαν Φρανσίσκο. Στην καρδιά του "καλοκαιριού της αγάπης" και της επιτυχίας, ετοιμάζεται το επόμενό τους φιλμ, σε ύφος ντοκιμαντέρ (αν και σουρεαλιστικό), το “Magical Mystery Tour”, κυκλοφορεί το "Sgt. Pepper's Lonely Heart's Club Band", το οποίο για πολλούς μουσικούς κριτικούς αποτελεί το σημαντικότερο άλμπουμ της ροκ μουσικής.
Στις 25 Iουνίου 1967, στην πρώτη παγκόσμια ταυτόχρονη μετάδοση μέσω δορυφόρου, τραγουδούν το "All You Need Is Love" σε 200 εκατομμύρια ανθρώπους. Ήταν μια από τις πιο δυνατές, ιστορικά και συναισθηματικά, στιγμές στην ιστορία της ροκ μουσικής.  Θριαμβευτικά, με το "Abbey Road" και το "Let It Be" (που είναι τελικά το τελευταίο τους άλμπουμ, αλλά και το τελευταίο τους ζωντανό), η ιστορία των Beatles φτάνει στο τέλος της.


Οι "Υπέροχοι Τέσσερις" ακολούθησαν προσωπικές καριέρες με αρκετές αξιόλογες στιγμές, που όμως ποτέ δεν πλησίασαν την ακεραιότητα του Beatle-ικού καλλιτεχνικού οράματος. Τον Δεκέμβριο του 1980 ο Λένον δολοφονείται έξω από το σπίτι του στη Nέα Yόρκη και στις 30 Νοεμβρίου του 2001 ο Χάρισον πεθαίνει από καρκίνο στο Λος Άντζελες.

Προέλευση ονόματος

Η αρχή έγινε με τον John Lennon στα σχολικά του χρόνια, και την skiffle μπάντα του, τους Black Jacks. Στην συνέχεια ονομάστηκαν Quarrymen, από το όνομα του σχολείου Quarry Bank High School. Ο Stuart Sutcliffe -πρώτος μπασίστας του συγκροτήματος και καλός φίλος του John- πρότεινε να αλλάξουν το όνομα τους σε Beetles (σκαθάρια) επηρεαζόμενος από τον Buddy Holly and the Crickets (γρύλοι). Αφού δοκίμασαν ονόματα όπως “Long John and The Beetles”, “Johnny and the Moondogs”, “The Silver Beatles”, “Beat Brothers” κατέληξαν στο “The Βeatles”.
Το "Ε" έγινε "Α" κάνοντας λογοπαίγνιο με τη λέξη beat (ρυθμός). O Lennon είπε ότι έκανε λογοπαίγνιο με τις λέξεις beat και less (χωρίς ρυθμό).


Δισκογραφία

Οι Beatles κυκλοφόρησαν δώδεκα άλμπουμς ηχογραφημένα σε στούντιο και πολλά σιγκλς.


Ημερομηνία κυκλοφορίαςΤίτλοςΘέση στα τσαρτς
PleasePleaseMeCover.jpg22 Μαρτίου 1963Please Please Me#1 για 30 εβδομάδες
WithTheBeatlesCover.jpg22 Νοεμβρίου 1963With The Beatles#1 για 21 εβδομάδες
AHardDaysNight.jpg10 Ιουλίου 1964A Hard Day's Night#1 για 21 εβδομάδες

4 Δεκεμβρίου 1964Beatles For Sale#1 για 11 εβδομάδες

6 Αυγούστου 1965Help!#1 για 9 εβδομάδες
Rubber Soul (cover) - Beatles.jpg3 Δεκεμβρίου 1965Rubber Soul#1 για 8 εβδομάδες

5 Αυγούστου 1966Revolver#1 για 7 εβδομάδες

1 Ιουνίου 1967Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band#1 για 21 εβδομάδες

22 Νοεμβρίου 1968The Beatles (White Album)#1 για 8 εβδομάδες

17 Ιανουαρίου 1969Yellow Submarine#3
Abbey road cover.jpg26 Σεπτεμβρίου 1969Abbey Road#1 για 17 εβδομάδες
Let It Be Cover.jpg8 Μαΐου 1970Let It Be#1 για 3 εβδομάδες





Σπάνιο υπογεγραμμένο βινύλιο των Beatles σε δημοπρασία!

22,620 λίρες Αγγλίας «έπιασε» σε πρόσφατη δημοπρασία ένα σπάνιο αντίτυπο δίσκου βινυλίου των Beatles.
Πρόκειται για μια έκδοση του «Please Please Me» του 1963 με τις υπογραφές των John, Paul, George και Ringo, που πουλήθηκε μέσω eBay σε άγνωστο αμερικανό αγοραστή, για το ποσό των 36,655 δολαρίων ή 22,620 λιρών Αγγλίας.

http://www.youtube.com/watch?v=he0B0VMxCsw

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας δίσκος των Beatles πωλείται σε δημοπρασία για μεγάλο ποσό. Πέρσι, ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο του «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band» πουλήθηκε προς 191,000 λίρες σε ανώνυμο αγοραστή σε δημοπρασία στο Dallas, ενώ ένα κολάζ του καλλιτέχνη Sir Peter Blake που χρησιμοποιήθηκε στο ένθετο του δίσκου αυτού, έφτασε τις 50,000 λίρες.

#Γ#






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου