Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας - Οι αγώνες του ’40 πιο επίκαιροι από ποτέ

Οι αγώνες του ’40 πιο επίκαιροι από ποτέ

Ο  λαός δεν ξεχνά. Στις κρίσιμες καμπές της ζωής και της ιστορίας μας  αντλούμε δυνάμεις και αυτοπεποίθηση απ’ τις μεγάλες αγωνιστικές παραδόσεις μας.....


 Ανάμεσα στις παραδόσεις αυτές ξεχωρίζει το μεγαλείο του κινήματος της Αντίστασης των λαώντης πάλης για ελευθερία και δημοκρατία, απέναντι στη φασιστική πανούκλα, τη δεκαετία του ‘40. Απέναντι στο πισωγύρισμα της ιστορίας, στα «μεσάνυχτα του αιώνα», απέναντι στο Ολοκαύτωμα και στην εξόντωση κάθε φωνής που αντιστέκεται, απέναντι στην κτηνωδία. Τότε που ο ελληνικός λαός με τον ξεσηκωμό του όρθωνε το δικό του «ΟΧΙ» ενάντια στη φασιστική ιταλική και έπειτα γερμανική εισβολή και τους ντόπιους δοσίλογους της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου του Μεταξά.

Παρά την πείνα και την εξαθλίωση, παρά την τρομοκρατία και τις εκτελέσεις, το πρώτο μαζικό  κίνημα Αντίστασης στην Ευρώπη έμελλε να γεννηθεί στην χώρα μας. Με μαχητικές απεργίες στην Αθήνα και δυνατό αντάρτικο στην ύπαιθρο, με επί κεφαλής τις δυνάμεις του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, ενάντια στους γερμανούς κατακτητές, τους ντόπιους υποτακτικούς και επιχειρηματίες συνεταίρους τους, τους μαυραγορίτες και τους μεταξικούς ταγματασφαλίτες της Κατοχής.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα και οι οργανώσεις του μπήκαν μπροστά στην μάχη για  την σωτηρία «απ’ την πείνα - κι’ απ’ τη σκλαβιά» αλλά και την συνολική κοινωνική απελευθέρωση. Στο διώξιμο του φασίστα κατακτητή, όχι για να γυρίσουμε στον βασιλιά  και τους αστούς πολιτικάντηδες που κρύφτηκαν στο Κάιρο, αλλά για τη «Λαοκρατία». Για την πρώτη κυβέρνηση που ψήφισαν οι γυναίκες. Για την άνθιση των οργάνων της λαϊκής αυτοδιοίκησης, αυτοοργάνωσης και λαϊκής δικαιοσύνης.

Ο αγώνας του ‘40 μας έδειξε ότι ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός μπορεί να τα βάζει με τις πιο μαύρες αυτοκρατορίες. Και να τις νικάει!

Αυτό καλούμαστε να κάνουμε και σήμερα. Να ανατρέψουμε την μνημονιακή συγκυβέρνηση, την Τρόικα, την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., που εξοντώνουν το λαό και ταυτόχρονα, ανοίγουν ξανά το δρόμο στους νοσταλγούς του Χίτλερ και του Μουσολίνι, με τις ρατσιστικές και φασίζουσες πολιτικές τους.

Αυτή η πολιτική και αυτή η κυβέρνηση ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ –  ΜΟΝΟ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ! 

Ανατρέπονται με ένα παρατεταμένο, μαχητικό και αποφασισμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, με απεργίες, καταλήψεις και συλλαλητήρια. Χωρίς αυταπάτες για τον εξανθρωπισμό της ιμπεριαλιστικής Ε.Ε. και «λύσεις» απ’ τον ουρανό. Χωρίς ιδιοτελείς υπεκφυγές και περιχαρακώσεις. Με την ταξική και αγωνιστική ενότητα του κόσμου της εργασίας. Με την αξιοποίηση των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων της δεκαετίας του ‘40 και του τιτάνιου αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

Με μια δυνατή Αριστερά και ένα πανεργατικό – παλλαϊκό ξεσηκωμό για τη νίκη των εργατών και του λαού και όχι για νέες «Βάρκιζες». Με την αντικαπιταλιστική Αριστερά πρωτοπόρα σε όλες τις μάχες, με όπλο το μεταβατικό πρόγραμμα που ξεκινά με τη μονομερή διαγραφή του τοκογλυφικού δημόσιου χρέους, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο. Για τη συνολική αντι-ιμπεριαλιστική και αντικαπιταλιστική ανατροπή!
  
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Facebook: ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου