Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα της κρίσης: Οικογένεια με 2 παιδιά ζει σε αυτοκίνητο

Συγκλονίζει η ιστορία τετραμελούς οικογένειας στο Νέο Ηράκλειο που έμεινε στο δρόμο. Ανήλικα παιδιά κοιμούνται στο αυτοκίνητο (vid)....


 από CDemo83
Μια οικογένεια στο Νέο Ηράκλειο της Αθήνας ένιωσε πραγματικά τι σημαίνει κρίση, όταν οι γονείς των δύο παιδιών, ηλικίας 14 και 16 ετών, έμειναν άνεργοι.
Ο πατέρας εργαζόμενος σε ιδιωτική επιχείρηση που έβαλε λουκέτο πριν από δύο χρόνια και η μητέρα απολυμένη σχολική φύλακας, εδώ και ένα χρόνο, αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι τους, όταν τους έγινε έξωση, αφού χρώσταγαν τέσσερα ενοίκια.
Το ύψος του ενοικίου ήταν 380 ευρώ, όμως το ποσό δεν ήταν εφικτό να καλυφθεί. Έτσι, τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα δύο παιδιά κοιμούνται στο αυτοκίνητο, ενώ οι γονείς στο παγκάκι δίπλα.
Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα και η μητέρα μίλησε σήμερα στο Πρωινό ΑΝΤ1 περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
Εκείνη και η οικογένειά της δεν έχουν μαγειρέψει, ούτε έχουν κάνει μπάνιο αυτές τις 15 μέρες.  Η ίδια ενημέρωσε εξ αρχής τα σχολεία των παιδιών της και έχει λάβει την απαραίτητη στήριξη από αυτά.
Από τη στιγμή που το θέμα "βγήκε" στον τηλεοπτικό αέρα, η κινητοποίηση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Πολίτες προσφέρονται να φιλοξενήσουν την οικογένεια, ακόμα και σε ένα δωμάτιο του σπιτιού τους.
Παρέμβαση έγινε και από τον δήμαρχο Νέου Ηρακλείου, αλλά και από την περιφέρεια Αττικής, μέσω του αντιπεριφερειάρχη, κ. Καραμέρου.
Προς το παρόν η οικογένεια βρήκε μία στέγη, για να φιλοξενηθεί και συνεχίζεται η αναζήτηση εργασίας για τους γονείς.
Πηγή: ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου