Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Σε ενωτικό κλίμα το Παμφθιωτικό Συλλαλητήριο ενάντια στα διόδια- Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την ΑΝΑΤΡΟΠΗ! (φωτορεπορταζ)

Χαρακτήρα αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική των διοδίων προσέλαβε  το Παμφθιωτικό Συλλαλητήριο  εναντια στα διόδια   που έχουν κυκλώσει τη Φθιώτιδα.....
Παρά τις επί μέρους προσεγγίσεις  στο θέμα των διοδίων, δημιουργήθηκε ένα   ενωτικό κλίμα και οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συντονιστικού των αυτοδιοικητικών πολιτικών και κοινωνικών φορέων  του Νομού αν και η συμμετοχή θα έπρεπε να ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το μέγεθος του προβλήματος  και τις προκλήσεις που δεχόμαστε από τους μεγαλοεργολάβους των διοδίων και την κυβέρνηση.  Οι περισσότεροι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στο σημερινό Παμφθιωτικό συλλαλητήριο έστειλαν  ένα μήνυμα αποφασιστικότητας για συνέχιση του αγώνα για ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ στη Φθιώτιδα και σε όλη την Ελλάδα
Νωρίτερα στις 12.00 το μεσημέρι εκπρόσωποι των φορέων του Νομού και πολίτες προχώρησαν σε συμβολικό  άνοιγμα των διοδίων της Αγίας Τριάδας.  Κοινή ήταν η διαπίστωση όσων ομιλητών πήραν το λόγο  ότι χρειάζεται ενεργότερη συμμετοχή των ίδιων των πολιτών και συνέχιση του αγώνα με νέες κινητοποιήσεις στην Εθνική οδό. 
Μετά το τέλος   του συλλαλητηρίου αποφασίστηκε από τους παρευρισκόμενους,   συνεχιστεί μαζικά και δυναμικά  η κινητοποίηση  με  το άνοιγμα των πλευρικών διοδίων στο Μπράλο.
Είναι ανάγκη ο αγώνας που άρχισε σήμερα να μην σταματήσει εδώ. Οι  κάτοικοι της Φθιώτιδας χρειάζεται με  δυναμικότητα και αποφασιστικότητα να  στείλουν προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα   ότι δεν θα   αποδεχτούν  τετελεσμένα, εκφράζοντας  με κάθε τρόπο τη  διαφωνια τους στο χαράτσι των διοδίων, στις αποικιοκρατικές συμβάσεις παραχώρησης που ψήφισαν οι υποτελείς πολιτικοί στη Βουλή προς όφελος των μεγαλοεργολάβων των οδικών αξόνων και σε όλες αυτές   τις πολιτικές που καθημερινά εξαθλιώνουν τη ζωή τους. 
Στο Παμφθιωτικό Συλλαλητήριο συμμετείχαν  ο Δήμος Λαμίας με το Δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη,  οι Δήμοι Στυλίδας,  Δομοκού, Μακρακώμης, Λοκρών με το Δήμαρχο Νίκο Λιόλιο, Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου( έστω την τελευταία στιγμή), ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας, οι  ΑΝ.ΕΛ Φθιώτιδας, η Πρωτοβουλία Πολιτών Αμφίκλειας, το Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, η Λαϊκή Συσπείρωση, ο συνδυασμός ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Σύγχρονη πόλη, η Αριστερή Παρέμβαση Στερεάς Ελλάδας, η Ομοσπονδία ΕΒΕ Φθιώτιδας,το Επιμελητήριο Φθιώτιδας,ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας, η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία, ο περιφερειακος συνδυασμός ΣΤΕΡΕΑ σε νέα Τροχιά, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικόλαου,  το ΤΕΕ Αν. Στερεάς,   η ΕΛΜΕ φθιώτιδας,το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας οι Σύλλογοι αυτοκινητιστών, ο Σύλλογος Εικαστικών Κεντρικής Ελλάδας, η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ κλπ. . Δεν παρευρέθηκε ο Περιφερειαρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης  σε συνέχεια της άρνησης  της περιφ. πλειοψηφίας να εκδώσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ψήφισμα κατά των διοδίων και η Περιφέρεια Στερεάς  εκπροσωπήθηκε από τον κ. Καρακάτζα.
Από τους βουλευτές του Νομού παρευρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης καθώς και ο νέος βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μπριάνης  ενώ έλαμψαν δια τους απουσίας τους οι υπόλοιποι κυβερνητικοί βουλευτές. Τι να μας πουν άλλωστε…
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
http://altpressfthiotida.com/
DSC_0340

DSC_0308DSC_0371
DSC_0289
DSC_0306DSC_0319DSC_0328DSC_0337 DSC_0342DSC_0351h

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου