Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Βλάπτει σοβαρά το Σύστημα η εναλλακτική κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ!

Γράφει ο Μαγια...

 «Το πρόγραμμα που παρουσιάζουμε δεν είναι αυτό που θέλουμε, αλλά αυτό που μπορούμε»!
Σ΄ αυτή τη φράση του Α. Τσίπρα, συμπυκνώνεται το μήνυμα της σοβαρότητας και υπευθυνότητας που εκπέμπει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι, ερμηνεύονται και οι λυσσώδεις μέχρι παράκρουσης αντιδράσεις του ευρισκόμενου σε κατάσταση νευρικού κλονισμού συστήματος Σαμαρά-Βενιζέλου.....


Αποτελεί παροχολογία η εξασφάλιση βασικών αγαθών, όπως στέγαση, ηλεκτρικό και σίτιση στα ανυπεράσπιστα θύματα της Μνημονιακής βαρβαρότητας; Αποτελεί δημαγωγία η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης;

Είναι στοιχειώδεις υποχρεώσεις όχι μόνο μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, αλλά κάθε κυβέρνησης, πλην της κυβέρνησης των εντελοδόχων, που όσο παραμένουν στην εξουσία τόσο θα ισοπεδώνονται κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, θα λεηλατείται η δημόσια και ιδιωτική περιουσία, θα κατεδαφίζεται η Υγεία και η Παιδεία, θα οδηγούνται οι  μισθωτοί και συνταξιούχοι κάτω από τα όρια της φτώχιας, θα διαλύεται ο  παραγωγικός ιστός της χώρας, θα καταδικάζονται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι  και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες στην ανεργία  και την απόγνωση.

Ο Αλ. Τσίπρας στην ΔΕΘ παρουσίασε την εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, που στο επίκεντρό της έχει την ανακούφιση των πολιτών, αρχής γενομένης από τους φτωχότερους, αλλά και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Πρότεινε τα αυτονόητα (άλλωστε, Αριστερή πολιτική στις μέρες μας είναι η πολιτική του αυτονόητου), συντρίβοντας τη λογική του Μνημονιακού μονόδρομου.
«Δεν υπάρχουν λεφτά»,ε... Ωραίο τα παραμύθι, αλλά δεν έχει ...δράκο.

Τι απαντά ο Πρωθυπουργός, που μας έχει τσακίσει στους φόρους, στην Κ. Λαγκάρντ, που κατήγγειλε φορολογική ασυλία των πλουσίων, η οποία παραπέμπει περισσότερο σε πλαίσιο ανόμων σχέσεων «τύπου μαφίας» παρά σε ευνομούμενο κράτος δικαίου;

Όσο και αν ωρύονται περί του αντιθέτου οι γκεμπελίσκοι της Διαπλοκής, λεφτά υπάρχουν. Μόνο που δεν βρίσκονται στα ταμεία, επειδή δεν άφησε σάλιο η
ποικιλόχρωμη συμμορία των …εντιμότατων κλεπτοκρατών.

Υπεθυμίζουμε τα δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο (Handelsblatt, Der Spiegel κ.α.), που ανέφεραν, πως οι καταθέσεις Ελλήνων μόνο στις ελβετικές τράπεζες κυμαίνονται μεταξύ 280 και 600 δισ. ευρώ!
Θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά: «Το μνημονιακό ζεύγος, οι «κομματικοί υπηρέτες» του Μνημονίου, η διεθνής τοκογλυφία, τα διαπλεκόμενα παρασιτικά συμφέροντα και λοιποί μισθοφόροι και κουκουλοφόροι της Τρόικας, πάνω στον μύθο «λεφτά δεν υπάρχουν» έχουν εδράσει την ιδεοληψία των ολέθριων επιλογών τους, ώστε να λεηλατήσουν τον πλούτο της χώρας και να φτωχοποιήσουν την κοινωνία.

Με γκεμπελικής έμπνευσης προπαγάνδα πέτυχαν, πολύ σύντομα, ο μύθος αυτός να παγιδεύσει το σύνολο σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων.

Το «λεφτά υπάρχουν», λοιδωρήθηκε, ενοχοποιήθηκε, έγινε συνώνυμο της πολιτικής ανευθυνότητας».
Όσοι διατείνονται ότι, «λεφτά δεν υπάρχουν» και αιτιώνται τον ΣΥΡΙΖΑ για απατηλές εξαγγελίες, παίζουν το βρόμικο παιχνίδι των διεθνών κερδοσκόπων και των εγχώριων κλεπτοκρατών, ώστε απερίσπαστοι να συνεχίσουν να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων!

Συνεπώς, ικανοί και μη εξαρτημένοι πολιτικοί χρειάζονται, που να έχουν την πολιτική βούληση  να συγκρουστούν με τις μικρές και μεγάλες εστίες διαφθοράς, να διαπραγματευθούν (επιτέλους) με τους δανειστές, να ελαχιστοποιήσουν τη σπατάλη εκεί που υπάρχει, να αναδιοργανώσουν το κράτος, να χτυπήσουν τη  φοροδιαφυγή και να εφαρμόσουν ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου