Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Τι προβλέπει τροπολογία για όσους "συλληφθούν" να οδηγούν ανασφάλιστο όχημα

Τι προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για όσους "συλληφθούν" να οδηγούν ανασφάλιστο όχημα....

Ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν όσοι "συλληφθούν" να οδηγούν ανασφάλιστο όχημα, καθώς τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει αυστηρότερες ποινές και τσουχτερά πρόστιμα.
Πιο αναλυτικά, σε περίπτωση κυκλοφορίας ανασφάλιστου οχήματος προβλέπεται:
* Αφαίρεση της άδειας ικανότητας του οδηγού για 6 μήνες
* Αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος για 6 μήνες ενώ αν έχει εμπλακεί σε ατύχημα για 2 χρόνια και μετά την παρέλευση των παραπάνω περιόδων, για την επιστροφή των πινακίδων απαιτείται η προσκόμιση του συμβολαίου ασφάλισης
* Χρηματικά πρόστιμα ύψους 1000 ευρώ για λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για επιβατηγά και 250 ευρώ για δίκυκλα.
Να σημειωθεί ότι κατ΄εξαίρεση η τροπολογία προβλέπει ότι η άδεια ικανότητας οδηγού και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος επιστρέφονται στους κατόχους πριν από την παρέλευση των περιόδων που προβλέπονται, με την προσκόμιση της απόδειξης πληρωμής του χρηματικού προστίμου και του σχετικού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου