Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Μητσοτάκης: Οι 15.000 απολύσεις θα γίνουν κανονικά




«Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα για τις 15.000 απολύσεις στο δημόσιο το 2013 και το 2014 θα γίνουν ξεκαθάρισε με δηλώσεις τους στα «Παραπολιτικά 90,1» ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης....
Σημείωσε πως «μέχρι στιγμής έχουν αποχωρήσει 9.500 δημόσιοι υπάλληλοι και απομένουν -έως το τέλος του έτους- άλλες 5.500 αποχωρήσεις». 
Την ίδια ώρα, τόνισε πως στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα έχει δοθεί μάχη να μην υπάρξει άλλος στόχος απολύσεων. Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, είπε: «Σε κάθε χώρα του κόσμου υπάρχει φόρος κατοχής ακίνητης περιουσίας.
 Το ερώτημα είναι με ποιον τρόπο και σε ποιο ύψος. Είναι απαραίτητο να υπάρχει ένας φόρος ακίνητης περιουσίας. Δεν μπορεί να αντέξει η ελληνική οικονομία σε βάθος χρόνου να βεβαιώνονται 3 δισ. σε φόρους ακινήτων. Ο φόρος πρέπει να μειωθεί. Πρέπει όμως να βρεθούν ισοδύναμα. Θεωρώ ότι από το επόμενο χρόνο θα πρέπει να γίνει σημαντική αποκλιμάκωση με προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών».
 Τέλος, για τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ όσον αφορά στο υπουργείο του, τον κατηγόρησε ότι δεν έχει πλήρη εικόνα για τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση. «Μου έκανε εντύπωση που ο κ. Τσίπρας δεν γνώριζε σε λεπτομέρεια τα ζητήματα των ελέγχων των μετατροπών των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
 Στηρίζει ή δεν στηρίζει αυτό τον έλεγχο; Υπήρχαν ουκ ολίγοι υπάλληλοι που μετέτρεψαν συμβάσεις χωρις να πληρούν τα κριτήρια του νόμου», είπε χαρακτηριστικά 
ο κ. Μητσοτάκης. 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου