Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΝΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ! Μανανάς VS Γεωργίου

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών, με έντονη διαμάχη μεταξύ του Δημάρχου Δελφών κ. Θανάση Μανανά και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιάννη Γεωργίου. .....Αφορμή για τον καβγά ήταν φυσικά η εκμίσθωση του Χανίου της Γραβιάς, την οποία ναι μεν ο κ. Γεωργίου είχε υπερψηφίσει όταν είχε τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και τώρα δύο χρόνια μετά και κατόπιν εορτής αποφάνθηκε πως οι όροι δεν ήταν σωστοί, ότι το μίσθωμα των 51 ευρώ είναι χαμηλό και πως γενικότερα από την συγκεκριμένη παραχώρηση θα χάσει η Δημοτική Ενότητα Γραβιάς. Όλα τα παραπάνω περιέχονταν σε ένα λιτό καταγγελτικό κείμενο το οποίο απέστειλε σε ιστοσελίδες της περιοχής αλλά και σε ΜΜΕ της Λαμίας.
 Αυτό που δεν περίμενε όμως ο κ. Γεωργίου ο οποίος έθεσε το θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως, είναι ότι ο κ. Μανανάς ήρθε καθόλα προετοιμασμένος, αφού είχε βρει όλες τις παλαιότερες τοποθετήσεις του Δημοτικού Συμβούλου επί του θέματος, από τις οποίες δεν προέκυπτες από πουθενά η διαφωνία του αφού εκτός από την παρατήρηση ότι πρέπει να επανεξεταστεί το μίσθωμα, είχε ψηφίσει υπέρ στο να δοθεί σε ιδιώτη.
Να σημειώσουμε πως ο κ. Μανανάς φανερά εκνευρισμένος ρώτησε τον κ. Γεωργίου αν πρόκειται για δική του άποψη, ή συνολικά της παράταξης του ενώ εκείνος απάντησε πως αποτελεί και θέση του νέου Δημάρχου κ. Θανάση Παναγιωτόπουλου. Ο Δήμαρχος μετά την απάντηση του κ. Γεωργίου επιφυλάχθηκε για τη συγκεκριμένη καταγγελία επισημαίνοντας πως θα δράσει ανάλογα, ενώ χαρακτηρίζοντας τα όσα αναφέρονται σε αυτή ψευδή, τόνισε πως δεσμεύει το νέο Δήμαρχο.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο κ. Γεωργίου επεσήμανε πως ο Δήμαρχος λέει τη μισή αλήθεια, και άρα ένα μεγάλο ψέμα, ενώ τόνισε πως κατά τη διάρκεια του προσυμβουλίου όταν τέθηκε προς συζήτηση η εκμίσθωση του Χανίου, είχε προβάλλει αντιρρήσεις για το ποσό αλλά και τους όρους δημοπράτησης. Παράλληλα ο Δημοτικός Σύμβουλος κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή ότι δεν δημοσιοποίησε σωστά την εκμίσθωση με αποτέλεσμα να εμφανιστεί μόνο ένας μειοδότης, αφήνοντας αιχμές για ενέργειες εν κρυπτώ προκειμένου να δοθεί σε συγκεκριμένο ιδιώτη.
Το επίπεδο πάντως της συζήτησης εκτροχιάστηκε εντελώς όταν ο κ. Μανανάς κατηγόρησε τον Δημοτικό Σύμβουλο για συντακτικά λάθη μέσα στην καταγγελία ενώ εξέφρασε και τη θλίψη του που συνάδελφοι μέσα σε εισαγωγικά όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ολισθαίνουν με τέτοια κείμενα που δεν δείχνουν κανένα είδος σεβασμού σε έναν άνθρωπο που θεσμικά είναι ο δήμαρχος. Αν και ο κ. Μανάνας ζήτησε να ανακαλέσει και να πάρει πίσω την καταγγελία, ο κ. Γεωργίου επέμεινε στην άποψή του, τονίζοντας πως η νέα Δημοτική Αρχή δεν θα αφήσει έτσι το θέμα του Χανίου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου