Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

«Υπάρχει και Φιλότιμο» από το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου στην Πολύδροσο

Ένα αγαπημένο και απόλυτα επίκαιρο έργο, το «Υπάρχει και Φιλότιμο» των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, παρουσίασαν οι ηθοποιοί από το Θεατρικό Εργαστήρι του Διστόμου «Θεατροφρένεια», στα πλαίσια των Αυγουστιάτικων εκδηλώσεων 
του Συλλόγου Γυναικών Πολυδρόσου ΄΄Η ΕΣΤΙΑ΄΄  την Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, στην Πολύδροσο......

Το «Υπάρχει και Φιλότιμο» γράφτηκε από το επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου το 1950 και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο πριν από περίπου 64 χρόνια από τον Αλέκο Σακελλάριο και την Φίνος Φιλμ με τον αξέχαστο Λάμπρο Κωνσταντάρα στον κεντρικό ρόλο του Μαυρογιαλούρου και την Νίκη Λινάρδου στον ρόλο της κόρης του. 
Το έργο, που παραμένει αξεπέραστο εδώ και τόσα χρόνια, θίγει τα κακώς κείμενα του ελληνικού πολιτικού συστήματος και, όπως δυστυχώς φαίνεται, δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα όσον αφορά στη συμπεριφορά των πολιτικών μέχρι σήμερα.
Διαχρονικό και επίκαιρο, μισό αιώνα μετά τη συγγραφή του συγκαταλέγεται στα πλέον αντιπροσωπευτικά έργα της ελληνικής δραματουργίας με θέμα την πολιτική.
Ατάκες όπως «φάγανε...φάγανε...φάγανε από παντού!!!», θυμίζουν πολύ τη σημερινή πολιτική επικαιρότητα, ενώ το όνομα του πρωταγωνιστικού ρόλου «Μαυρογιαλούρος», αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς της σύγχρονης πολιτικής ορολογίας στην Ελλάδα. Ταυτίστηκε με τα λαμόγια της πολιτικής. Άδικα όμως, γιατί ο Μαυρογιαλούρος είχε ήθος και φιλότιμο!
Το κοινό  συμμετέχοντας ενεργά στην παράσταση ενθουσιάστηκε από την παράσταση.











1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ,ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ,ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή