Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ

Κάθε χωριό , κάθε τόπος , έχει τις δικές του ομορφιές , τις χαρακτηριστικές μεριές του . Αυτές που προκαλούν το ενδιαφέρον για επισκέπτες αλλά και για μελετητές . Αυτές οι μεριές είναι που θέλουν διαρκή και ιδιαίτερη φροντίδα , περιποίηση αλλά καλλωπισμό και φτιασίδια !...

Ένα τέτοιο μέρος για την Σουβάλα είναι οι πηγές του Βοιωτικού Κηφισού , 

οι πηγές της Αγίας Ελεούσας , στολίδι αληθινό , αλλά και με αρχαιολογικό ενδιαφέρον , το οποίο όμως χρειάζεται μέριμνα και συχνό καθαρισμό .
Υπάρχει βέβαια ένας ανήσυχος Σουβαλιώτης , που φροντίζει συχνά για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό του χώρου . Διαπιστώνοντας την φθορά του χρόνου , που είχαν υποστεί τα παγκάκια και οι κάλαθοι αχρήστων , αλλά και τη καταστροφή των δύο από αυτά από μερικούς άμυαλους , σκέφτηκε να επιμεληθούμε και να επισκευάσουμε τα φθαρμένα και να ανασκευάσουμε τα κατεστραμμένα .
Έτσι λοιπόν δύο Σουβαλιώτες Γ.Θ και Ν.Σ , ένας Δαδιώτης Ι.Ρ. και ένας Πειραιώτης ΧΙΚ 
( για καταγωγή μιλάμε εδώ , γιατί όλοι μας είμαστε Σβαλιώτες ) με δαπάνη του Σύλλογου Γυναικών Πολυδρόσου αγόρασαν , έκοψαν , ξεχόντρισαν , έτριψαν , γυάλισαν και τέλος βίδωσαν ξύλα στα γυμνά σίδερα στα παγκάκια , πέρασαν με ανεξίτηλο βερνικόχρωμα τα μεταλλικά μέρη , τρίψανε και βερνίκωσαν τα καλάθια αχρήστων , έβαλαν νέα πινακίδα , καθάρισαν με τσουγκράνες τον πυθμένα της πηγής και παρέδωσαν στους επισκέπτες ένα χώρο καθαρό , δροσερό , ευχάριστο , ιδανικό για ξεκούραση και διαλογισμό !
Η ελπίδα όλων μας , τώρα , είναι να σεβαστούν οι ελάχιστοι , έστω , ασχημονούντες βάνδαλοι τον νέο καθαρό χώρο , και να τον αφήνουν , φεύγοντας , όπως ακριβώς τον βρήκαν . ΚΑΘΑΡΟ
ΧΙΚ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου