Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα.....

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Ψάχνουν κρησφύγετο και γιάφκα στην Πελοπόννησο μετά τη ληστεία στο Δίστομο

- Σαρώνουν Αργολιδα και Κορινθία για τον εντοπισμό του κρησφύγετου και της γιάφκας της ομάδας Μαζιώτη
- Από το λιμάνι της Καλαμάτας στις 22 Αυγούστου 2012 είχε κλαπεί το σκάφος που χρησιμοποίσαν για τη διαφυγή τους
- Μέσω της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου έφτασαν στο Δίστομο, εκτιμά η Αντιτρομοκρατική
- Τι κατέθεσε στους αστυνομικούς ο 35 χρονος ταμίας που πήραν μαζί τους όμηρο

- Ο διάλογος με τους πελάτες την ώρα της ληστείας...

Εντατικές είναι οι έρευνες σε Κορινθία και Αργολίδα για την ανακάλυψη του κρησφύγετου και της γιάφκας των ασύλληπτων μελών της ομάδας Μαζιώτη που φέρεται από την αντιτρομοκρατική να διέπραξε τη ληστεία στο Δίστομο.

Η ύπαρξη κρησφύγετου και γιάφκας προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους μέχρι αυτή τη στιγμή οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής.
Συγκεκριμένα, το σκάφος που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν από τη Βοιωτία είχε κλαπεί στις 22 Αυγούστου του 2012 από το λιμάνι της Καλαμάτας. Ο ιδιοκτήτης του είχε κατέβει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για διακοπές με την οικογένειά του. Παράλληλα το ασημί τζιπ που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στο Δίστομο είχε κλαπεί το 2012 από την Αττική. 

Αυτά τα γεγονότα δείχνουν στους αστυνομικούς ότι οι τρομοκράτες είναι σε θέση να κρύβουν τα κλεμμένα οχήματα και σκάφη σε σημεία που δεν μπορούν να προσεγγίσουν ή να ανακαλύψουν οι αστυνομικοί και σίγουρα όχι σε πόλη.

Το μεγάλο χρονικό διάστημα της κλοπής του αυτοκινήτου μέχρι τη ληστεία και το γεγονός οτι από τις κάμερες στα διόδια των εθνικών οδών που εξέτασαν οι αστυνομικοί και σε βάθος χρόνου, δεν είδαν το κλεμμένο αυτοκίνητο να κινείται σε εθνικές οδούς και αυτό τους κάνει να πιστεύουν οτι στο Δίστομο έφτασαν μέσω της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου.
Το ίδιο δίκτυο εκτιμάται ότι βοηθάει την Πόλα Ρούπα να κρύβεται επίσης στην Πελοπόννησο.

Παρά το γεγονός ότι η αντιτρομοκρατική δεν έχει πολλά στοιχεία στα χέρια της, εκτιμάται ότι στη ληστεία συμμετείχε ο καταζητούμενος συνεργός του Μαζιώτη Γιώργος Πετρακάκος αλλά και 44χρονος ποινικός με καταγωγή από την Πελοπόννησο ο οποίος γνωρίζει την περιοχή “σαν την παλάμη του”.

Ο συγκεκριμένος καταζητούμενος - δραπέτης έχει στοχοποιήσει από την αντιτρομοκρατική τα τελευταία 3 χρόνια όταν άρχισαν οι απανωτές ληστείες στην Πελοπόννησο από το δίκτυο Μαζιώτη.
Η κατάθεση του 35χρονου ταμία στους αστυνομικούς


Στην κατάθεσή του ο 35χρονος ταμίας τον οποίο οι δράστες πήραν ως όμηρο φεύγοντας από την τράπεζα, είπε ότι όσο βρίσκονταν μέσα στην τράπεζα τον ρωτούσαν αν είναι αστυνομικός. “Τους εξηγούσα ότι είμαι ο υπάλληλος, με πήραν μαζί τους γιατί πίστευαν ότι έχει πατηθεί το μπουτόν και ήθελαν προστασία”.

“'Όταν με έβαλαν στο αυτοκίνητο ο ένας από αυτούς με έψαξε για να δει αν έχω οπλο” συνέχισε ο 35χρονμος προσθέτοντας οτι καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής αντάλλασσαν πολύ λίγες κουβέντες μεταξύ τους, που είχαν να κάνουν με τον τρόπο διαφυγής.

Όταν οι ληστές με τον όμηρο πλησίαζαν στην ακτή, ο ένας από τους δράστες του είπε “ξέρεις μπάνιο;” . Ο 35χρονος του απάντησε “ναι” και τότε οι δράστες του είπαν “τότε πήδα και κολύμπα”.
Ο διάλογος με τους πελάτες την ώρα της ληστείας


Την ώρα που οι δράστες βρίσκονταν μέσα στο υποκατάστημα της Εθνικής είπαν στους πελάτες “μην ανησυχείτε, δεν θα σας πειράξει κανείς, θέλουμε μόνο τα λεφτά της τράπεζας, κι εμείς πολίτες είμαστε”.

Όταν ένας από τους πελάτες αντέδρασε του απάντησαν: “και σενα τι σε νοιάζει για τα λεφτά της τράπεζας; Αυριο θα σου πάρουν το σπίτι”.

Ρεπορτάζ Θεοδόσης Πάνου
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου