Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΛΑΜΙΑ : Οι νεφροπαθείς έχουν γίνει αντικείμενο ενδονοσοκομειακών αντιπαραθέσεων

κ.Υπουργέ της Υγείας γνωρίζετε τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας;
Όχι; Ούτε κι εμείς!
Στο Νοσοκομείο Λαμίας ....λειτουργεί η μονάδα τεχνητού νεφρού, μια μονάδα που αποτελεί ανάσα ζωής για δεκάδες  νεφροπαθείς συμπολίτες μας.... Αυτή η Μονάδα δυστυχώς είναι ο  μεγάλος ασθενής του Νοσοκομείου της πόλης μας.
Οι νεφροπαθείς έχουν γίνει αντικείμενο ενδονοσοκομειακών αντιπαραθέσεων , έριδων ,πολιτικής εκμετάλλευσης αλλά πιθανόν και οικονομικών συμφερόντων με πολλές, πολυδιάστατες και πολυεπίπεδες προεκτάσεις.
Οι κατ΄επάγγελμα και συνείδηση "κατόπιν ενεργειών" πολιτικάντηδες κατά καιρούς εμφανίζονται  ως σύγχρονοι  μεσσίες  δίνοντας μεσοβέζικες λύσεις ώστε  να αποκομίσουν το  πρόσκαιρο πολιτικό τους όφελος και  μην τους ξαναείδατε!
Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι  μέρα-παρ΄ημέρα δίνουν  αγώνα ζωής  στα μηχανήματα της Μ.Τ.Ν. μια μονάδα που εδώ και χρόνια στερείται του απαραίτητου  ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και η ζωή τους επαφίεται στον πατριωτισμό μιας γιατρίνας και  άλλων δυο-τριών κατά  περίπτωση άλλοτε επικουρικών και άλλοτε αγροτικών γιατρών άντε και  κανενός ευαίσθητου παθολόγου άλλης νοσοκομειακής κλινικής.
Και μόλις λήξει η σύμβαση των επικουρικών η μονάδα απλά υπολειτουργεί και θέτει σε κίνδυνο  την υγεία ενδεχομένως και την ζωή των νεφροπαθών.
Οι ασθενείς αναζητούν γιατρούς και εκείνοι  ,δίκαια ίσως ,απαντούν δεν αντέχω άλλο!
Αναζητούν τον Διοικητή ,όπως και εμείς για μια  υπεύθυνη ενημέρωση και  κατά... περίπτωση μας απαντούν είναι διακοπές ή είναι έξω για δουλειές (προφανώς του Νοσοκομείου εκτιμούμε).
Και από εκεί και  πέρα καθώς οι ίδιοι οι νεφροπαθείς μας καταθέτουν ....γαία πυρί μιχθήτω!
Οι πολιτικοί, προεξάρχοντος του νεαρού α.  υπουργού και  μαζί τους ο διορισμένος Διοικητής οφείλουν  ως ελάχιστο χρέος απέναντι στους  νεφροπαθείς συμπολίτες μας να ξημροβραδυάζουν έξω από το γραφείο του εκάστοτε υπουργού υγείας και να απαιτούν την άμεση κάλυψη της Μ.Τ.Ν. με το  προβλεπόμενο ιατρικό προσωπικό. Εκτός κι αν εμμέσως στηρίζεται  η ιδιωτική κλινική ώστε σταδιακά κατά τον κυβερνητικό προσανατολισμό καταργηθεί  και η Μ.Τ.Ν.και σταδιακά και  άλλες κλινικές με τελικό στόχο  και το ίδιο το Νοσοκομείο να δοθεί πολιτικό...πεσκέσι  σε κανένα πολυεθνικό τραστ.
lamiafm1.gr

1 σχόλιο: